sobota 15. září 2012

Multibarevný večírek

Článek o večírku od naší dušice Grapí. Napsala naše nová členka Sylvia Belitia Rawison.
Hned dva dny na to, co se na hrádku přestala vyskytovat lososová barva, dostala Grápi nápad uspořádat uvítací večírek (teda, tak nějak ho nazvala). Měl se konat 14. září v Komnatě nejvyšší potřeby. Komnata se pěkně přizpůsobila a nakonec se tam sešla i část naší žluté kolejky. Pak také asi jeden nebo dva havraspárští a jistý Green team aneb zmijozelští. Naše dušice tam měla připravených pár soutěží. Teda přesněji řečeno čtyři. Tři pro nováčky a jednu pro kmety.

První se vyhlašovala soutěž pro nováčky - Křížovka aneb hledejte si. Přece jen hledat po hrádku takové záludnosti jako „Která profesorka bydlí v Godrikově dole v čísle popisném 1.“ nebo „Kde sehnat mapu hradu“, je pro někoho nedohádatelné. Potom dostali svou soutěž i ti, kteří byli netrpěliví, že nemůžou soutěžit. Grápinka je nazvala kmety. A jelikož by pro ně toto bylo moc jednoduché, jejich křížovka se netýkala ani tak tohoto hradu jako knížek a příběhu Harryho Pottera. No, každopádně z toho někteří nebyli zrovna nadšení. Údajně je to hrozně těžké. Stejně se však do toho několik kmetů zabralo a zbytek sledoval další soutěž pro nováčky, která byla teda spíše o postřehu a rychlosti. Týkala se mudlíků a jejich (mnohdy nepochopitelných) věcí. Ale většina nováčků všechny jejich nástroje poznala, tak se šlo dál. Další byla otázková - Hledej po hradě a rychle piš. Většinou se týkala historie, občas se dala i otázka z křížovky pro kmety či něco ze současnosti. Každopádně některé otázky nám daly sakra zabrat a většina lidí, co už jsou tu déle, jen trpěla, že to nemůžeme najít, „když je to tak jednoduché“.

Pak se ještě chvilku povídalo, pouštěla se hudba (ta tam sice hrála celou dobu, ale to už není podstatné) a nakonec se to začalo rozcházet… A pak už jsem odcházela i já, takže co bylo dál, zůstává mi záhadou…

Pro ŽT Sylvia

Žádné komentáře: