sobota 15. září 2012

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 2. kolo – vyhodnocení

Naši milí čtenáři, tak se nám to vyhodnocení nějak protáhlo. No, ale než začne výuka, tak to ještě stihneme.


Ve druhém kole jsme se setkali s novými objevy ze světa flóry i fauny a také jsme nahlédli do historie. Výsledky ankety už jste zřejmě zaznamenali sami, na hodnocení poroty jsme ale museli čekat – merlinužel hodnocení nedodal červený porotce John Lenfield, proto jsme poprosili o laskavou výpomoc Emily Smith, která se na místo v porotě na začátku prázdnin také hlásila, ale to již v té době bylo obsazeno. Emily ochotně přislíbila, jenže nakonec se to i u ní poněkud pozdrželo, však také začala hodnotit až po skončení původního termínu… A tak napětí trvalo a trvalo… ale nakonec jsme se dočkali! Díky všem porotcům!

Podívejme se tedy pro začátek na hlasování čtenářů.
V obou tématech získala drtivých 29  hlasů nyní již zelená
Alayaya Cassel.
V tabulce jí ale ponecháváme i kousek lososové barvy, protože soutěž skončila ještě před zařazováním:) Podobně i v případě nyní zelené, ale původně lososové  porotkyně Nemesis Snow Whiteové a u soutěžící lososky, nyní nebelvírské Carolyn Black.
 Ozvaly se sice úvahy, jestli nedošlo k nějakému očarování hlasujících čtenářů (u Zmijozelačky by se člověk ani nedivil, že?:) – ale my nebudeme podezíraví  a Alayaye pogratulujeme k vynikajícímu výkonu. Fotky to jsou pěkné a Alay tak získává
Dvojitou Cenu čtenářů
v tématu Botanické / zoologické objevy za snímek 9a Lenopes

a v tématu Historie za snímek 7b) Tower Brige.

Jako odměnu Alay pošleme elegantní punčošky ze salónu NiT.


A tady máme kompletní tabulku i s přepočtenými body za umístění.  Ty se budou započítávat do celkového hodnocení za obě kola! To si ale necháme na zítřek. Pak také rozdáme ty nejhlavnější ceny!


Ale  když máme konečně pohromadě hodnocení od všech šesti porotců, kdo  tedy ve 2. kole získal Cenu poroty?
Cenu poroty
za  téma Botanické / zoologické objevy  získala za snímek
5a) Havraspárské květy v mudlovském světě 
Lilien Emity Meissed

(od poroty za tuhle fotku získala 84 bodů)

a v tématu Historie za snímek
1b) Gardský most 
Vea Sophie Williams
(od poroty tahle fotka získala čtyři první místa a nasbírala 43 bodů – v tomto tématu hodnocení ale bylo trochu „nevýhodné“, při 8 účastnících bylo možno získat maximálně jen 8 bodů oproti 16 v předchozím tématu)

Gratulujeme! Obě děvčata získají od Žlutého Trimela luxusní punčošky ze salónu NiT.
A jak si vedly ostatní soutěžící slečny? Nu, podívejme se na tabulku: 


A jak tedy porotci jednotlivé snímky okomentovali a zhodnotili?
Hodnocení poroty
1. téma: Botanické / zoologické objevy

1. místo / 84 bodů
5a) Havraspárské květy v mudlovském světě /
Lilien Emity Meissed
Jak umí modrá vyniknout v zelené záplavě.

Annie Reprobate: 1. místo, 16 bodů
Mohlo by se zdát, že můj úsudek ovlivňuje skutečnost, že je to květ Havraspárský (což je zčásti pravda), ale hlavní důvod toho, že jsem tuto fotografii dala na první místo,  je dokonalé vyfocení této krásné rostlinky!
Emily Smith: 8. místo, 9 bodů
Je upravená, že? Fotka pěkná, ale nějak mě z ní bolí oči.
Nemesis Snow Whiteová: 2. místo, 15 bodů
Tato fotka mě zaujala hned na druhém místě. Je působivá barvami, které jsou vyloženě… ano, působivé :D Líbí se mi detail květin, v pozadí zeleň. Krásně vytvořený kontrast. Opravdu chválím! Jedna z nejhezčích fotek, jaké jsem tu viděla.
Nicholas McElen: 2. místo, 15 bodů
Ohromující. Krásně zaostřený snímek, velmi živé barvy a celkově perfektní pozadí, na němž to hlavní skutečně vyniklo. Ze snímku sálá pocit klidu, uvolnění a velký náboj přírody, toho si rovněž opravdu cením.
Samantha Ulvenová:  1. místo, 16 bodů
Naprostá dokonalost. Libí se mi ostrost versus trošku rozmazanost. Líbí se mi to, jak je kytka barevná, líbí se mi prostě vše :D
Samantha McRoses: 4.miesto, 13 bodov
Krasne zladenie modrej a zelenej.

2. místo / 76 bodů
4a) Gremlinočka / Nerys Heliabel Ghostfieldová
Ani maguár, ani kočka, toto je prý kouzelná gremlinočka...
Annie Reprobate: 2. místo, 15 bodů
Jezunkote! Tohle u mě vyhrává speciální cenu za roztomilost. Hezký záběr, maličko pokulhává kvalita, ale to chundelaté klubíčko to vyrovnává.
Emily Smith: 1. místo, 16 bodů
Jakmile jsem tento obrázek uviděla poprvé, hned si mě získal. To kotě je prostě tak zvaně k sežrání a je nezdravě roztomilé! Krásný objev! Pro mě nejlepší.
Nemesis Snow Whiteová: 3. místo, 14 bodů
Tudle fotku zbožňuju. Nejen, že jsem úchyl na zvířata – v dobrém slova smyslu – ale prostě jsem… kočkofil celkově. Miluju jejich nadýchanou srst, která je tu úžasně zachycená, ale celkově i barvy jsou krásně… hřejivě chladné a vábivé a přítulné. Jeden by si schrupnul s ní.
Nicholas McElen: 7. místo, 10 bodů
Ani tak nezáleží na tom, čím fotíme, ale co a jak fotíme. Toto je krásný příklad, protože ta kočička je prostě něco úplně rozkošného a milého. Snímek si dovoluji zařadit na 7. místo, protože Vy fotit umíte a je jedno, že technická kvalita je trochu jiná než u ostatních, ale na Váš snímek se dá dívat velmi dlouho a cítit se přitom úžasně. Sice ano, teplejší barvy by působily krásněji, avšak za to může technické vybavení, ne autor snímku. Prostě úžasná krása, čtyři palce nahoru. :)
Samantha Ulvenová: 4. místo, 13 bodů
Kočička! To je něco pro mě! Doma mám tři a roztomilé jsou podobně. Prostě neodolatelná. A zachytit ji v takové pozici, to také musí mít člověk pořádný um.
Samantha McRoses: 9. miesto, 8 bodov
Roztomilá fotka.

3. místo / 73 bodů
7a) Kmen – kmet / Lili Smeaglová

Zakrslý lesní ent
Annie Reprobate: 5. místo, 12 bodů
Nikdy jsem tento úkaz neviděla, určitě dávám body za nápad! Okolí se mi ale moc nezdá, pes vzadu se tam jakoby připletl a tím ta fotka trochu ztrácí na nápaditosti.
Emily Smith: 3. místo, 14 bodů
Páni, tak takový kmen se jen tak nevidí! A ten pes za ním, řekla bych, že tato fotka je dost vydařená.
Nemesis Snow Whiteová: 6. místo, 11 bodů
Konečně po dlouhé době zase něco z botaniky. Příroda si dovede hrát a je super, že fotograf to dokáže zachytit. Zaujal mě i pes umírající za „entem“. Teda, spíš spící než umírající. Napoprvé jsem si ho vůbec nevšimla. Co se týče fotky, je skvělá, barvy jsou opravdu pěkné a je to hezky ostré.
Nicholas McElen: 1. místo, 16 bodů
Nádherný snímek! Především se mi líbí, že je trochu jiný než ostatní, mám z něj úžasné pocity. Máte tam krásné barvy, povedeně osvícené přirozeným světlem a ten pes v pozadí je boží. Prostě fotka, která si první místo dokonale zaslouží.
Samantha Ulvenová:  12. místo, 5 bodů
U téhle fotky mi hned vyvstal na tváři úsměv. Podařené foto!
Samantha McRoses: 2. miesto, 15 bodov
Veľmi neobvyklá a zaujímavá fotka.

4. místo / 64 bodů
9a) Lenopes / Alayaya Cassel

Můj otec při kouzelnickém experimentu zkřížil psa a lenochoda. Povedlo se mu vytvořit lenopsa. Jeho využití při čemkoliv je nulové
Annie Reprobate: 4. místo, 13 bodů
Lenopes je vyfocen ze zajímavé pozice. Líbí se mi typ fotek, kdy je hlavní část zaostřena a zbytek lehce rozmazán. Velmi povedené.
Emily Smith: 4. místo, 13 bodů
No, lenopsů je na světe dost, co? Pěkně zaostřená fotka. I když bych řekla, že je na mě moc taková... nevím,chybí ji šťáva.
Nemesis Snow Whiteová: 12. místo, 5 bodů
Upřímně, lepší lenopes než nějaký prasopes. Opravdu. Pes je zachycen v mé oblíbené poloze lenocha-lenozdecha. Akorát mi to tam kazí to za ním. To je celé.
Nicholas McElen: 4. místo, 13 bodů
Povedený snímek, výborně. Přemýšlím, jestli zaostření je na čumáku nebo očích, ale moc to poznat nejde, proto neříkám, že zaostřovat by se mělo na oči (minimálně u lidí). Na této fotce by se mi líbilo přiblížení čočky k objektu, aby ten krásný pes byl ještě více zvýrazněn, ale takhle tam zase je celý i s packami. Z tohoto snímku se mi prostě chce spát – ale ne nudou, naopak, ale už jen proto, že vidím toho přibližně spícího psa. Umíte zachytit emoce, a to se mi na Vaší fotografii velice líbí.
Samantha Ulvenová: 9. místo, 8 bodů
A další spáč. A navíc takový hezounek!
Samantha McRoses: 5. miesto, 12 bodov
Pekný pohľad, nezvyčajny uhol pohľadu. Inak by to bola len obyčajná fotka bez krivého pohľadu.

5. místo / 62 bodů
13a) Spáč /  Ciline Flameová
I lachtan si rád zdřímne na sluníčku...
Annie Reprobate: 11. místo, 6 bodů
Kvalita fotografie se mi moc líbí, člověk má pocit, jakoby měl před sebou živého tvora! Nelíbí se mi, ale jak je fotka vyfocena a také mi připadá trochu nezajímavá.
Emily Smith: 2. místo, 15 bodů
Jůůů! To je pěkně zachycené! Ono vyfotit lachtana není nic lehkého. Rozhodně zajímavá fotka! I když  tam mohl být líp vyfocený, třeba ještě s tou jeho ploutví. 8)
Nemesis Snow Whiteová: 4. místo, 13 bodů
Chňa, skoro stejně vypadám já v posteli. No, ne tak sladce, ale skoro stejně. Je to krásně zachycený detail. Líbí se mi, že fotograf zachytil krásně hlavičku lachtana a neorientoval se na něj jako na celek. Nemám, co bych vytkla!
Nicholas McElen: 9. místo, 8 bodů
Velká škoda, že snímek není na šířku, tento si to zasluhuje. Sice vidíme kameny, krásný detail lachtana, ale zase nevidíme zbytek těla. Líbí se mi také celková kvalita fotografie, ať už zaostření nebo i světelné podmínky, povedlo se Vám to. ;)
Samantha Ulvenová: 7. místo, 10 bodů
Jak ráda bych se také tak vyspala a navíc s úsměvem na rtech, co víc chtít?
Samantha McRoses: 7. miesto, 10 bodov
Krásna fotka, nádherné zviera.

6. místo / 59 bodů
2a) Drahokamovník safírový / Nerys Heliabel Ghostfieldová
Nový objev ve světě  čar a kouzel – drahokamovník! Jistota pro každého, kdo má hluboko do měšce.
Annie Reprobate: 3. místo, 14 bodů
Oh, takový stromek chci na svou zahradu! Úžasný nápad na fotografii. Nemám žádnou výtku. Jen spodek fotky není úplně hezký.
Emily Smith: 15. místo, 2 body
Tak já nevím, mě se nad tím tématem, co vám bylo zadané vždycky objeví v hlavě něco živého, ať už rostlina, nebo zvíře. Ale toto mi moc živé nepřijde.  Je sice fakt, že strom je to pěkný, ale  mě neoslovil, jak měl.
Nemesis Snow Whiteová:  10. místo, 7 bodů
Zajímavý nápad. Ten „strom“ z kamínků a v pozadí opravdová příroda. Tedy, krom toho dřeva nebo zdi, nebo co to vlastně je. Hezký kontrast, ale větší by byl, kdyby tento „drahokamovník“ vyrůstal uprostřed zeleně. Ale to je jen můj nápad.
Nicholas McElen: 3. místo, 14 bodů
Velmi okouzlující. Líbí se mi Vaše originalita. Sice více bych ocenil, kdyby objekt byl blíže čočce, protože to šedé něco na spodu fotografie dost kazí dojem a trochu i narušuje. Kraje si taky musíme hlídat. ;) Avšak pokud zachycení s větší rostlinou bylo vyžadováno, chápu to. Na snímku se mi především líbí originalita stromu a jeho příjemné barvy.
Samantha Ulvenová: 11. místo, 6 bodů
Moc zajímavá fotka, určitě si zaslouží dobré ohodnocení.
Samantha McRoses: 1. miesto, 16 bodov
Zaujímavý nápad, perfektná fotka.

7. -8. místo / 58 bodů
10a) Mistr ve skoku do dálky  Vea Sophie Williams

Kdo by neznal tyto úžasné tvory, které dokáží skočit až 13 m do dálky.
Annie Reprobate: 6. místo, 11 bodů
To je tak hezounké zvíře! Fotka je jak z nějakého odborného časopisu o zvířatech. Něco mi na té fotce ale chybí, možná právě to, že vypadá jako každá druhá profesionální fotka zvířete. Chce to trochu jedinečnosti.
Emily Smith: 9. místo, 8 bodů
Taková miloučká fotka! Ale proč je tam chudák sám? No, to dělá mínus z mé strany.
Nemesis Snow Whiteová: 9. místo, 8 bodů
To je… klokan, že? Takový zakrslý drobeček, fufufu! Je opravdu nádherný, avšak jak autor sám říká, dokáže skočit až 13 metrů do dálky. Škoda, že tak tedy není zachycen.
Nicholas McElen: 10. místo, 7 bodů
Velká škoda, že klokan a větší část fotografie splývají. Vážně škoda, protože jinak by to byla fotka velmi zdařilá. Zkouším najít, na který bod je zaostřeno, a zdá se mi tvář, což je v pořádku, celkově zaostření je podařené, protože tak udáváte, na co se divák má soustředit. Takže z toho vzniklo krásně a decentně rozostřené pozadí – plot.
Samantha Ulvenová: 2. místo, 15 bodů
Ach ten jeho kukuč! Ten nemá chybku!
Samantha McRoses: 8. miesto, 9 bodov
Klokan, úžasné zviera.

7. -8. místo / 58 bodů
12a) Netopýří psík / Carolyn Black
Máš tam něco dobrého??? Za kus žvance nenajdete věrnějšího přítele!
Annie Reprobate: 12. místo, 5 bodů
Boban malej. Ta ušiska jsou ale velká! Zvíře je to určitě pozoruhodné, ale fotka je nedoladěna. Možná kdyby na stole byl vyfocen i kus toho jídla, dávala by fotka větší smysl.
Emily Smith: 6. místo, 11 bodů
Netopýří psík je dost nápaditý!  Pěkně vzhlíží určitě k hodnému pánovi. Ale i tak mi na té fotce něco chybí. ;)
Nemesis Snow Whiteová: 5. místo, 12 bodů
Ach, ano, tohle znám. Taky máme doma takového netopýra. Líbí se mi zachycení této fotky. Stíny na zemi, barva, celkově je to velmi dobrá fotka. Chválím autora!
Nicholas McElen: 5. místo, 12 bodů
Především se mi líbí výraz psa a jeho výraznost díky červenému pozadí, stejně tak i krásné osvícení, který je ale bohužel vidět i na stole, což snímek dost ruší. Jinak, omlouvám se, tato fotka začíná spadat do kategorie „neurazí“, ale pořád se drží na vrchních příčkách a snaží se být něčím více, protože ví, že na to má. ;) (Snad to jde pochopit.)
Samantha Ulvenová: 6. místo, 11 bodů
Já prostě miluju zvířátka a on je naprosto dokonalý :)
Samantha McRoses: 10. miesto, 7 bodov
Pekné prirovnanie k netopierovi.

9. místo / 45 bodů
16a) Žirafák Jostein Lauierová

Když člověk potká žirafáka a má ho tak blízko, je to paráda.
Annie Reprobate: 10. místo, 7 bodů
Hm, žirafák. Nezaujal, ale ani nezklamal. Prostě obyčejná fotka hlavy zvířete. Kvalita je dobrá, ale nápad tam chybí.
Emily Smith: 10. místo, 7 bodů
Ani se ti pořádně nepodíval do hledáčku, co? Škoda.
Nemesis Snow Whiteová: 8. místo, 9 bodů
Výběr fotek začíná být těžší a těžší. Ach ano, žirafy. Milé, přítulné, s dlouhými krky. Fotka je velice hezká, co se zachycení „objektu“ týče. Bohužel to pozadí… no, nic moc, ale tak známe zoologické zahrady.
Nicholas McElen: 8. místo, 9 bodů
Nedokážu se rozhodnout, zdali fotka by měla být na výšku nebo na šířku. Sice ano, přišli bychom o krk, ale pořád mám pochyby. Každopádně se mi objekt líbí, je zvláštní svým výrazem a pohledem v očích. Možná by to chtělo snímek trošku z dálky, ale jen o trochu, protože mi tam chybí návaznost krku na tělo.
Samantha Ulvenová: 8. místo, 9 bodů
Ano, ano. Úsměv na rtech a flíčky k tomu :)
Samantha McRoses: 13. miesto, 4 body
Obyčajná fotka žirafy, ale pekný popis.

10.-11. místo / 44 bodů
11a) Modré kouzlo přírody / Lena Mary Brownová

Živoucí modré žáby, viděny na vlastní oči.
Annie Reprobate: 7. místo, 10 bodů
Modré žáby? Hodně zvláštní potvůrky, ale co je modré, to je dobré! Jen mi v té fotce chybí víc zeleně. A tím, jak je to foceno nejspíš přes sklo, je fotka lehce zamlžená, což je škoda.
Emily Smith: 5. místo, 12 bodů
Ááá, ty žáby mám moc ráda! Hezky září v tom smutnějším pozadí. Akorát škoda, že nejsou jasnější a víc to není zaostřené.
Nemesis Snow Whiteová: 13. místo, 4 body
Žáby! Žáby! A modré! Ach, krása, nádhera. Až na tu ostrost, zrnění a podobně. To kazí celkový dojem. Ale jinak… žáby!
Nicholas McElen: 13. místo, 4 body
Škoda blesku, žabičky jsou poměrně přesvícené a také to tam ruší pozadí, přesněji něco jako „zrnitost“ na černých místech. Jinak to je velice krásný objekt, jen by možná šel zvěčnit i lépe, omlouvám se.
Samantha Ulvenová: 14. místo, 3 bodů
Krásné žabky!
Samantha McRoses: 6. miesto, 11 bodov
Fotka, ktorá určite patrí do tejto kategorie.

10.-11. místo / 44 bodů
15a) Zázraky přírody... Elizabeth Gibsonová
...jsou i tam, kde je nečekáte.
Annie Reprobate:  16. místo, 1 bodů
Tahle fotka mě vůbec nebaví. Zdá se mi, jako kdyby to bylo vyfocené z projíždějícího vlaku, při náhodném zmáčknutí spouště. A ta kytka se mi nelíbí, ale bod za pěknou barvu.
Emily Smith: 14. místo, 3 body
Chtělo to lépe zaostřit, možná vyfotit z jiného úhlu. Taková fotka ze skupiny nudnějších.
Nemesis Snow Whiteová: 7. místo, 10 bodů
Krásná květina. Tipnu si, že v botanické zahradě, že? No, to je jedno. Je opravdu krásná, ale mrzí mě, že není zachycena moc ostře, spíš je trochu rozmazaná. Navíc se mi moc nelíbí levá část fotografie, která poukazuje na to, že venku je ulice. Škoda.
Nicholas McElen: 6. místo, 11 bodů
Poměrně hezký snímek, byť nějaký speciální zázrak tam nemůžu najít, ale to samozřejmě hodnotit nemůžu; snímek mi připadá tak trochu prázdný. Ano, krásná kytka je sice vyfocena, ale zbytek tam trochu buď zavazí anebo chybí. Mám na mysli ty listy palmy (nebo něčemu jí podobné). Jsou jen trochu načaty, bez začátku, bez konce. Ale pro změnu se mi líbí, že kytka není na středu snímku ale autor se zřejmě snažil objevit zlatý řez nebo něco mu blízkého.
Samantha Ulvenová: 3. místo, 14 bodů
Nj, kytky jsou prostě moje. Starat se o ně neumím, ale miluju je :) Líbí se mi barvička a celková kompozice.
Samantha McRoses: 12. miesto, 5 bodov
Zaujímavá rastlina.

12. místo / 43 bodů
14a) Teď si dám do chobotu / Lena Mary Brownová

Slon vychutnávající si svůj oběd...
Annie Reprobate:  9. místo, 8 bodů
Sloni jsou strašně vtipná zvířátka, ale není lehké je vyfotit, aby fotka nebyla obyčejná a člověk se chtěl na tu fotku slonů podívat ještě víckrát, ale účel toho, abyste z toho jak se ládují, dostal hlad, to funguje!
Emily Smith: 7. místo, 10 bodů
Já měla vždycky slabost pro slony. 8)
Nemesis Snow Whiteová: 11. místo, 6 bodů
Mám ráda slony. Ale to, že je ke mně otočený zadkem, není zrovna milé. Možná kdyby byla vyfocena hlava slona, jenom hlava a detail na oči, chobot nebo tak, tak by to bylo hezčí. I tak je to ale pěkná fotka.
Nicholas McElen: 11. místo, 6 bodů
Mno, omlouvám se, ale na této fotce je pouze slon (alespoň ta větší část). Sice ano, nachází se přibližně na zlatém řezu fotografie, bohužel však ze snímku necítím nic zvláštního nebo výjimečného.
Samantha Ulvenová: 10. místo, 7 bodů
Slon je takové majestátné zvíře. Moc dobrý nápad ho nafotit zrovna na toto téma :)
Samantha McRoses: 11. miesto, 6 bodov
Zaujímavé, ako má ten slon chobot.

13. místo / 42 bodů
1a) Červené kouzlo v dalekém světě / Lilien Emity Meissed

I v nebi rostou růže.
Annie Reprobate: 14. místo/ 3 body
Líbí se mi, jak je růže vyfocena, ale ty přibarvené fotky a velký kontrast to podle mě úplně zničil. Moc umělé. Je to jak zmalovaná dívka.
Emily Smith: 11. místo, 6 bodů
Hezké kontrasty barev.  Ale to pozadí se mi zdá takové nepřirozené a úprava je přehnaná.
Nemesis Snow Whiteová: 1. místo, 16 bodů
BOŽE!!!! Úplně kouzelné, krásné, originální, donebevolající, úchvatné… hmm to už jsem řikala? Ne? Výborně! Protože je to úžasné! Awesome! Ach… když už jsem se vypovídala, tak co bych k tomu řekla? Fascinuje mě kontrast barev. Nádherná bílá, která se tváří jako světlo na konci tunelu a ta krásná rudá až fialová. Ach, ach, ach, víc takovýchto fotek!!!
Nicholas McElen: 16. místo, 1 bod
Mno, přemýšlím, jestli se toto dá zařadit do fotografie, protože podstatnou část fotky tvoří jedna velká bílá plocha – přepal, který by se na fotce neměl objevit. Dále se mi ani nelíbí úprava, ano, možná autor chtěl něco super, ale tohle se mi zrovna moc nezamlouvá. Snad s tím prorazíte v budoucnosti. :)
Samantha Ulvenová: 15. místo, 2 body
Zajímavá kompozice. Světlo a stín, velmi oblíbené!
Samantha McRoses: 3. miesto, 14 bodov
Zaujímavá fotka, zaujímavý súlad farieb.

14. místo / 26 bodů
6a) Hotová symfonie /  Elizabeth Gibsonová

Voda, leknín, co víc si přát...
Annie Reprobate: 8. místo, 9 bodů
Líbí se mi, jak je vyfocena hladina samotné vody, ale ten leknín mi tam připadá tak sám, až to na mě hází špatný pocit. Škoda, že tam někde neprolétla vážka, hned by to tomu dalo šťávu. Ale jinak něco hezkého v tom je.
Emily Smith: 13. místo, 4 body
Tak tedy mohlo to být více nápadité.
Nemesis Snow Whiteová: 14. místo, 3 body
Prvně jsem si toho leknínu ani nevšimla a nevěděla jsem, co je středem této fotky. Pak mé oko zbystřilo (ano, přes čočky to jde špatně) a zahlédla jsem leknín. Krásný. Akorát… je to takové dárk a ívl a tak. No… rozhodně tomu chybí jistá… barevnost a nádech romantiky. Ale jinak hezké.
Nicholas McElen: 12. místo, 5 bodů
Velká škoda, že to není vyfoceno z blízka, jsem si jist, že by to dávalo lepší nádech. Takhle nevím, na co se soustředit, jestli na leknín nebo jestli na čeřící se vodu.
Samantha Ulvenová: 13. místo, 4 bodů
Lekníny má velmi ráda moje mamka, mně přijdou takové trošku smutné, ale krásné!
Samantha McRoses: 16. miesto, 1 bod
Podľa mňa dost obyčajná fotka, bez urážky.

15. místo / 24 bodů
3a) Dvě rozdílná / Vicky Charmant

Které spadne dál od stromu...?
Annie Reprobate:  13. místo, 4 body
Vím, že to měl být účel, ale mně to shnilé jablko přijde spíš odporné, než fotogenické. Opravdu mi tam kazí ten výhled na fotku. Trochu mi i vadí ten jehličnan, co prokukuje mezi listy. Kontrast zeleného listí,  slunečných paprsků a červeného jablka je půvabný.
Emily Smith: 16. místo, 1 bod
Uuu, taková nemastná neslaná fotka. Ale jablíčko je to pěkné!
Nemesis Snow Whiteová: 15. místo, 2 body
Dlouho jsem se rozmýšlela, která fotka bude jako poslední. Nakonec mé oko padlo na jinou. Co se toho týče, tato fotka působí krásně zeleně a svěže. Škoda, že to kazí to shnilé jablko. Zdravá výživa především!
Nicholas McElen: 15. místo, 2 body
Nic zvláštního na snímku nevidím. Jednak je velká škoda, že jsou na něm čistě bílé body – tzv. přepaly - a také z velmi divného úhlu a objekt celkem nic moc. Škoda.
Samantha Ulvenová: 5. místo, 12 bodů
Líbí se mi hlavně nápad. Takové trošku kráska a zvíře nebo nevím, jak to říct, ale prostě zajímavé.
Samantha McRoses: 14. miesto, 3 body
Zvláštna fotka, pekný popis.


16. místo / 14 bodů
8a) Kuře /Ciline Flameová
Slepice, či čáp? Kdo ví...
Annie Reprobate: 15. místo, 2 body
Naprosto obyčejná fotografie  zvláštního zvířete. Chtělo to možná trochu víc nápadu, jiného úhlu a kvality foťáku. Kuře je to ale opravdu zajímavé.
Emily Smith: 12. místo, 5 bodů
Já nevím. Nechci být nefér vůči tomu zvířátku. Škoda, že není líp vyfocené.
Nemesis Snow Whiteová: 16. místo, 1 bod
Mrzí mě, že je vždy nějaká fotografie poslední. Toto „kuře“ či co to vlastně je, je zachyceno… zvláštně. Opravdu mě mrzí, že fotografie mě nijak nezaujala.
Nicholas McElen: 14. místo, 3 body
Ať se snažím, jak můžu, prostě na snímku nic zvláštního nevidím, jen něco, co se podobá přerostlému ptákovi, který se pro něco natahuje. Nebo naopak jsem citlivý jak pařez a prostě tu hloubku tam necítím. Promiňte.
Samantha Ulvenová: 16. místo, 1 bodů
Hm, takové nijaké. Pěkná fotka pštrosa či co to je, ale… takové nijaké no
Samantha McRoses: 15. miesto, 2 body
Zvláštne zviera, ale fotka ma ničím nezaujala.

2. téma: Historie

1. místo / 43 bodů
1b) Gardský most Vea Sophie Williams
Je zajímavé, jak tento most, který nese název Pont du Gard, před 2000 lety dokázali postavit.
Annie Reprobate: 5. místo, 4 body
Doba vzniku tohoto mostu je až šokující. Je půvabný a má něco do sebe. Fotografie se mi jako celek zamlouvá, ale příště bych nechala ty pidimužíky, co vám lezou do záběru, zmizet.
Emily Smith: 2. místo, 7 bodů
Pěkné kontrasty barev. Působí to na mě příjemnou atmosférou.
Nemesis Snow Whiteová: 1. místo, 8 bodů
Dlouho jsem přemýšlela, která z fotek to vyhraje, ale nakonec si moje srdce získala právě tato. Je vyloženě kouzelná. Já, milovnice historie, jsem se zamilovala do tohoto mostu, do té krajiny okolo. NÁDHERA!
Nicholas McElen: 1. místo, 8 bodů
Nádhera! Dokonalost sama, první místo si skutečně zasloužíte. Ten most je nádherný, z krásného úhlu, barvy jsou syté, živé, prostě super snímek!
Samantha Ulvenová: 1. místo, 8 bodů
Také by mě to velmi zajímalo! A do sekce historie je tato fotka ta pravá!
Samantha McRoses: 1. miesto, 8 bodov
Krásny pohľad na starý most s krásnym počasím.

2. místo / 35 bodů
5b) Porta Mors Lili Smeaglová

Vstup do rodinné hrobky Snapeů.
Annie Reprobate: 1. místo, 8 bodů
Myslím, že jsem se zamilovala! Né, teď vážně. Skvěle zachycená památka. Temná hrobka je osvícena několika pruhy slunečních paprsků a tím dává celé fotce šmrnc. Fakt úžasný nápad.
Emily Smith: 4. místo, 5 bodů
Ach, z této fotky čiší historický dojem! Super hrobka!
Nemesis Snow Whiteová: 2. místo, 7 bodů
Tajemné a děsivé a přitom krásné. Nádherná hra stínů, světla a tajemství. Tam chci být pochována! Opravdu velice povedené.
Nicholas McElen: 3. místo, 6 bodů
Úžasné! Strašně moc se mi líbí nálada snímku, starobylost, okázalost a přesto důstojnost. Velmi povedené!
Samantha Ulvenová: 3. místo, 6 bodů
Jej, doufám, že se na toto místo také někdy dostanu. Velmi zajímavé, ale přitom strašidelné.
Samantha McRoses: 6. miesto, 3 body
Pekný vstup do hrobky.

3. místo / 34 bodů
2b) Kostelík skrytý v horách Carolyn Black

Kostelík prožil historii mnoha lidských věků, hory za ním však ještě mnohem víc.
Annie Reprobate: 2. místo, 7 bodů
Tady bych se při soumraku asi docela bála. Moc se mi líbí vyvážení tmavého okolí a ještě skoro slunečného nebe. Fotka je ostrá a zachycení i okolí a ne jen kostelíka dodává určitě body navíc.
Emily Smith: 6. místo, 3 body
Povedená fotka! A krásný popisek. Ale přijde mi divné, že mě zaujalo prvně jen to světlo, které se odráží od hladiny vody. Byl to snad záměr?
Nemesis Snow Whiteová: 4. místo, 5 bodů
Nejsem sice fanoušek kostelů, tedy pokud nejde o Notre-dame a podobně, ale upoutala mě… vizuálnost. Nejvíc upoutá ten kostelík, ale po pozorném prozkoumání je to spíš rybník nebo jezero, či co to je, co zaujalo mě. Jak se voda třpytí. Hezké a ponuré. Ale mně se to líbí.
Nicholas McElen: 2. místo, 7 bodů
Další nádherná fotka, tato trochu ponuřejší, ale stejně tak úžasná. Jediné mínus, za co jsem „strhnul body“, je neúplnost stavby. Kousíček mi tam ještě chybí. Ale jinak stejně tak dokonalá fotka jako ta první, velice Vám gratuluji, kdybych mohl, Váš snímek by byl společně s předchozím na prvním místě. Bohužel nemůžu.
Samantha Ulvenová: 5. místo, 4 bodů
Hezký kostelíček. Také se v nich ráda procházím.
Samantha McRoses: 2. miesto, 7 bodov
Pekný pohľad.

4. místo / 30 bodů
3b) Obrtlá ulice Sophia Glis Glisová
To nebyl moc dobrý nápad sem chodit. Ten havran na střeše vypadá, že mě sleduje.
Annie Reprobate: 3. místo, 6 bodů
Havran! Moc hezké místo a o nic méně pěkně zachycené. Jediné, co kazí tu atmosféru, jsou ty osoby vzadu. Jinak se mi fotka líbí.
Emily Smith: 7. místo, 2 body
Škoda, že ta ulice není lépe vyfocená. Protože by z toho mohl být zajímavý snímek!
Nemesis Snow Whiteová: 3. místo, 6 bodů
Tak takhle vypadá Obrtlá! No, opravdu to není místo, kde by se prvák, jako já, vyskytoval. Ale je to krásně zachyceno a ten havran. Ach, nemám slov!
Nicholas McElen: 5. místo, 4 body
Líbí se mi zvolení poměrně krásného objektu, ale co ten kus zdi nalevo? :) Ten velmi kazí snímek, kraje musíme hlídat ;)
Samantha Ulvenová: 2. místo, 7 bodů
Ano, ano, tam jsem také byla. A musím uznat, že příjemně mi tam určitě také nebylo :)
Samantha McRoses: 5. miesto, 4 body
Zaujímavé.

5. místo /27 bodů
7b) Tower bridge Alayaya Cassel
 Fotografie z procházky po Londýně, kde jsme se s rodiči zastavili po návštěvě anglické školy čar a kouzel.
Annie Reprobate: 4. místo, 5 bodů
Když já tak zbožňuji Londýn! Jen je škoda, že podle mě fotka není vyfocena ze správného místa. Stromy v záběru klidně ano, ale příště bych zvolila jiné místo, aby most více vynikl. 
Emily Smith: 3. místo, 6 bodů
To je prostě srdcová záležitost! Krásně zaostřené.
Nemesis Snow Whiteová: 6. místo, 3 body
V Londýně jsem sice nikdy nebyla, ale Tower bridge jsem vždy chtěla vidět. Fotografie je to opravdu pěkná a hezky zachycená. Ale nijak extra mě neohromila. Chybí mi tam to něco, co nedokáži vyjádřit slovy. Možná příště.
Nicholas McElen: 6. místo, 3 body
Pěkný snímek, ne kvůli Tower Bridge, ale především to listové orámování fotky je boží! Úžasný nápad, velice se mi líbí. Proč Vaše fotka není tedy na vyšší příčce? Protože tam máte až příliš bílého místa. :/
Samantha Ulvenová: 4. místo, 5 bodů
Londýn se mi celkově líbí, doufám, že se tam také někdy dostanu. A ta věž společně s větvemi, to pravé ořechové pro historiky.
Samantha McRoses: 4.miesto, 5 bodov
Londyn, krásne mesto, krásna fotka.

6. místo / 25 bodů
6b) Prohlídka Azkabanu Sophia Glis Glisová

Odsouzenec, který obdržel mozkomorův polibek – foto z exkurze do nejstaršího kouzelnického vězení.
Annie Reprobate: 7. místo, 2 body
Ááá mrtvola! To je ale morbidní fotka! Nápad to má svým způsobem pěkný, ale nelíbí se mi způsob, jakým je ztvárněna. Vadí mí tam asi pruhy od slunce, kazí to pak celý dojem.
Emily Smith: 1. místo, 8 bodů
Ááá, tak toto je parádní fotka! Naprosto mě dostala. Děsivé, husí kůži nahánějící - to je moje parketa. Libí se mi to.
Nemesis Snow Whiteová: 5. místo, 4 bodů
No, u hodně fotek říkám „krása“ nebo „och, ach“. Tady bych si to, vzhledem k této mrtvole, nedovolila :D Ale rozhodně se mi to líbí. Kolik historických fotek Vám zachytí stavbu. Ale mrtvolu?
Nicholas McElen: 7. místo, 2 body
Děsivé, skutečně. Líbí se mi zachycená atmosféra i mříže na snímku, dávají tomu svůj vlastní originální nádech.
Samantha Ulvenová: 6. místo, 3 bodů
Uf! V první chvíli jsem se opravdu lekla! Většinu míst bych ráda navštívila, zde však je to přesně naopak :D
Samantha McRoses: 3. miesto, 6 bodov
Zaujímavé ponatie témy.


7. místo / 16 bodů
4b) Olomoucká mudlovská stavba Jostein Lauierová

Když se mudlům něco povede, stojí to za to.  A tato stavba se jim povedla moc!
Annie Reprobate: 6. místo, 3 body
Asi takhle, budova je sice vcelku pěkná, je vyfocena z hezkého úhlu, ale na co kazit fotku, která je zasazena do přírody, tímto hnědým filtrem? Ano, má to být  historická fotka, ale nepřeháněla bych to.
Emily Smith: 5. místo, 4 body
Pravda, mudlové jsou v některých záležitostech moc šikovní a tato fotka to dokazuje. 8)
Nemesis Snow Whiteová: 7. místo, 2 body
Ach ano, mám ráda panorama a města, hlavně historická jako je Praha, Olomouc či Brno. A nebo i jiná. „Postaršení“ fotografie díky filtru je též zajímavé. Ale… trošičku nerozeznávám jednotlivé stavby. Škoda.
Nicholas McElen: 4. místo, 5 bodů
Spodní polovina snímku je sice poloprázdná, ale ta vrchní stojí za zhlédnutí. Krásné objekty, příjemné vyfocení, kopce mizící v dálce, paráda!
Samantha Ulvenová: 7. místo, 2 bodů
Hezké, ale… takové mudlovské no. Bohužel mě to moc neuchvátilo. Ale pěkná fotka!
Samantha McRoses: 7. miesto, 2 body
Pekná stavba.

8. místo / 6 bodů
8b) Vikingská móda Vicky Charmant

Možná působili trochu drsně, ale módu měli v malíčku, hm?
Annie Reprobate: 8. místo, 1 bod
Nuda. Fotka mě opravdu vůbec ničím neoslovila. Sice není špatně vyfocena, ale nevidím v ní nápaditost. Možná je to vše ale ovlivněno tím, že nemám ráda vikingskou módu, cokoliv.
Emily Smith:
Nemesis Snow Whiteová: 8. místo, 1 bod
Jsem fanoušek módy, ale tohle není pro mě to pravé ořechové. Nápad hezký, originální. Akorát bych řekla, že nedotažený do konce.
Nicholas McElen: 8. místo, 1 bod
Omlouvám se, ale na tomto snímku neshledávám pro mě nic zvláštního, zajímavého; možná sice proto, že jsem chlap a moc mě to netáhne, ale jinak musím pochválit umístění objektů na „fotopapír“ – máte naleznutý zlatý střed, líbí se mi, a snímek také působí zaplněně, ale ne přeplácaně. Ovšem, téma mě moc nezaujalo, omlouvám se.
Samantha Ulvenová: 8. místo, 1 bod
K historii to samozřejmě patří, ale představovala bych si to více umělecky nafoceno.
Samantha McRoses: 8. miesto, 1 bod
Tato fotka ma zaujala najmenej…


Ano, názory jsou různé, mnohdy i dočista protichůdné, a když navíc u každé soutěžící sečteme body za obě přihlášené fotografie (přepočtené za anketu i od poroty), vychází to zase poněkud jinak. 
Vyrovnaný zisk za obě fotky je nakonec důležitější než výrazný úspěch fotografie jediné… a tak vítězkou 2. kola se stává Nerys Heliabel Ghostfieldová. Také ona obdrží módní punčošky značky NiT.
Co se stane, když tyto výsledky sečteme s body za 1. kolo? Kdo bude absolutním vítězem? Nechte se překvapit zítra!


Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře: