čtvrtek 21. května 2009

Stojí Denní Veštec na pokraji zničenia?

Svoje postrehy prináša Lucy Koralka

Ako keby nestačilo čo sa deje v posledných dňoch na hrade a rúti sa na nás ďalšia skaza. Okolo Denného Veštca to začalo vrieť. Celé to začalo dlhodobou nečinnosťou redaktorov, ktorí ako keby zaspali a nechcelo sa im nič napísať. Žeby to spôsobili letné horúčavy alebo niekto ich zaklial? Milí čitatelia nebojte sa, nás nikto nezaklial a budeme vám naďalej prinášať články :]

Vráťme sa k veci. Táto nečinnosť doviedla mdm. Anseiolu k zármutku. Preto sa rozhodla vynaliezavým spôsobom prinavrátiť chuť do písania.

Anseiola Renine Rawenclav (17.05.2009)
Nečtěte Denní Věštec, nic tam nepíšou! :)

Určite mdm. Anseiola dúfala, že takto preberie spiacich redaktorov a začnú znova písať. Veď mrhať svojím talentom je úplne zbytočné!
Ďalším krokom mdm. Anseioli bolo vyhlásenie na úvodnej strane nášho hradu:

K tomu dodávám, abyste nepsali do Denního Věštce, jelikož těch třicet srpců za brilantně zpracovanou zprávu z hradního dění za to prostě vůbec nestojí.

Keď ich neprebralo prvé vyhlásenie, vidina srpcov ich už určite preberie. Dobre a šľachetné myslená vec, ale rozpútala hádku obrovských rozmerov. Na Denní Veštec padla halda kritických komentárov. Na jednej strane stála skupina, ktorá si myslí, že treba DV zmenu, alebo ho treba dokonca rozpustiť!

Na druhej strane stáli zástancovia DV. Musím povedať, že tento deň je veľmi smutný pre všetkých milovníkov literatúry.

Celý tento škandál rozpútal pán Lee - „Já si myslím...vůbec celej věštec nestojí za nic“.

Možno je to len nešťastné vyjadrenie a nepochopenie irónie jednej strany. Mdm. Anseiola na to reagovala s vtipom, že DV sa tak rozpustí. Potom nasledovalo množstvo komentárov plných citu, hnevu, sklamania.

Nestačilo by len trochu chcieť a ukázať svetu , že my študenti na hog máme radi literatúru, že sa dokážeme zabaviť inteligentne a rozvíjať svoje nadanie? Takéto napádanie nikam nevedie , len ublíži pár ľuďom :-(

3 komentáře:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Lucy, a co tedy přispět nějakým článkem do Denního Věštce, abys ho podpořila i skutky, nejen slovy? Zkus to!

Christina von Luna řekl(a)...

Já jsem do DV začala psát díky Sophii, teda..začínám :). Kdyby tam můj článek nenapsala tak si ještě pořád myslím, že tam můžou psát jenom ti jedni a samí lidé.
Lucy, skvělý postřeh :)

Anonymní řekl(a)...

*neposlala