úterý 26. května 2009

Mrzimor vstáva k životu? Hurá!


Proslov kolejní ředitelky Mrzimoru
profesorky Letitie te Tiba

Zdá sa, že sa pomaličky preberáme.
A ja vám chcem za to poďakovať.
Ste to vy, kto dáva Mrzimoru život. Je to každý jeden z vás, kto sa zapojil, alebo urobil niečo pre svoju kolej a jej malé i väčšie víťazstvá. Každý, kto sa zapojil do kolejní súťaže či už to bolo maľovanie Fúzika, alebo hoci písanie komentárov k článkom v kolejním časopise. Každý, kto napísal akokoľvek maličký príspevok, každý kto usilovne sadal na koště v snahe pomôcť svojej koleji získať nejaký ten bod vo famfrpálovom utkání. Každý kto bol ochotný dať svoj čas a um a prihlásil sa vykonávať niektorú z voľných funkcií (trebárs zbieranie fazuliek pre nováčkov a hladošov). Každý, kto v snahe čokoľvek zlepšiť napísal pár viet v kolejní místnosti. Aj keď by to bolo iba „Ahoj, jak se máte?“ Aspoň sme videli, že vás máme a že sa máme pre koho snažiť čosi dosiahnuť...

Pamätám si, že keď som pred dvoma rokmi odchádzala na štúdijný pobyt a prenechala Mrzimor kolegovi Reninovi, Mrzimor spal. Keď som sa z ciest vrátila a keď som znova prebrala vedenie Mrzimoru, táto kolej ešte stále spala. Zdalo sa mi, že sa tu nič nehýbe... Ale už sa pohlo. A ja verím, že sa bude hýbať ďalej. Malá vlnka rozhýbe ďalšie a ďalšie kvapky ochotné k pohybu. Už sa na to teším. :) Ba nie, už teraz si užívam všetky naše aktivity a víťazstvá – malé i tie väčšie.

Začalo sa to fungujúcim časopisom. Technické problémy sme nejako obišli a hoci je náš Žlutý Trimeles teraz technicky a vzhľadovo jednoduchší, o to viac je zaplnený zaujímavými článkami. A pribúdajú nové články. A čo ma teší ešte viac, pribúdajú noví autori.
Len tak ďalej, každý jeden z vás môže prispieť k peknému obrazu Mrzimoru prostredníctvom článku, či svojho výtvoru, ktorý poskytne na uverejnenie. Možno ste niečo zaujímavé vytvorili do súťaže alebo ako DU. Nebojte sa podeliť. Mrzimorskí sa radi pokochajú zaujímavým dielom, ktoré vytvoril jeden z nich.
Ak si nie ste istí, či je vaše dielo „dosť dobré“ do časopisu, netrápte sa tým, od toho predsa máme šéfredaktorku, aby to posúdila. Zdá sa vám, že máme článkov dosť? Ani tým sa nemusíte zaťažovať, nech si robí ťažkú hlavu šéfredaktorka, ktoré články vydať a kedy ;-) Nie ste si istí pravopisom? Určite je lepšie napísať článok bez chýb, ale ak sa hmýria po celom texte – nič to – máme aj korektora, ten si na chyby posvieti ;-)

Ďalší hmatateľný úspech sme dosiahli vo famfrpále. Konečne si zas raz mohli Mrzimorskí z plného hrdla zakričať „Hurááá! Vyhrali smeeee!“ A nie len to, že sme vyhrali, vašu snahu a vytrvalosť ocenili aj súperi. Som na vás hrdá, že ste vydržali bojovať až do úspešného konca – a to aj vtedy, keď to už na víťazstvo nijako nevyzeralo. Cením si každú minútu každého z vás, kto v sobotu vysadol na metlu a bojoval. A myslím tým rovnako hráčov, ktorí sa podieľali na víťazstve proti Havraspáru, ako aj tých, ktorí sa všemožne snažili zmierniť prehru s favoritom školskej súťaže Zmijozelom. A tak isto budem hrdá na všetkých tých, ktorí sa budúcu sobotu postavia nebelvírskemu tímu. A keďže prekvapenia sa dejú, želám vám aj jedno sobotné, hoc priznávam veľmi nepravdepodobné prekvapenie – ďalšie víťazstvo.

Veď jazvec je vytrvalý a tvrdohlavý. Keď sa do niečoho pustí, len tak ľahko nepustí!


7 komentářů:

Letitia řekl(a)...

Určite sú ešte mnohé vaše aktivity, ktoré som v príhovore nespomenula.
Verím, že napr. utajená práca žltých škriatkov robí česť mrzimoru a jeho študentom.
Cením si neutíchajúcu snahu slečny Lalwen pri organizácii súťaže Jezevčí tlapka (dúfam, že som to tentoraz napísala správne ;) ) aj napriek dlhodobej nízkej účasti. Takisto aj ďalšie práce ďalších ľudí...
Teší ma zviditeľnenie mrzimoru v celoškolských a mimokolejních aktivitách, napr. naše nádejné návrhárky krásne prezentujú svoju kolej v dlhodobej návrhárskej súťaži...
Nedá sa vymenovať všetko - a to ma teší asi najviac :)
A možno sú aj veci, o ktorých ešte neviem... Dajte o sebe vedieť, aby sme sa aj ďalší povzbudili vašou prácou :)
Huff! Huff! Hufflepuf!

Anonymní řekl(a)...

Krásný proslov +tleská a stydí se, že nepřispívá k životu v Mrzíku+ Ali

Feliska řekl(a)...

:)

Bailla řekl(a)...

Dneska jsem si koupila jezevce =)... Krásný proslov mdm =)..

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Kde se prodávají jezevci??

Lucy řekl(a)...

Prečo je na obrázku stará vlajka a ne nová? Sophia v obchode sa predavaju v mudl obchode-plyšák :D

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Tak tahle vlajka je tam proto, že jsem ji tam dala:) No, mně se tahle líbí, je taková historizující...ale klidně sem příště dám tu druhou:)až bude zase nějaký projev vedení:)