úterý 4. října 2011

Žlutý šmírák 2 – magnet na ženy

Dámy a pánové, dnes podruhé! Jaké by to byly Hogwarts bez Velké síně? No smutné, velice smutné. Máte pocit, že se tu nic neděje? Že hrad je mrtvý? Oho! Zřejmě se jen ocitáte ve špatnou dobu na špatných místech! Všichni do Velké! Žlutý šmírák bude vyprávět!

To jednou takhle zas se zájmem nahlížím do Velké a co nevidím – profesor Kilahim tam tříská hlavou o stůl. Moc se to nepodobalo dubovému čelu, které hází strýček Augustýn po posílení kvalitní pálenkou, spíš vypadal dost zoufale. V první chvíli mě napadl úporný záchvat migrény, ale pak jsem poblíž zahlédl i naši zdravotnici, profesora Whitecrowa, jak přihlíží s blazeovaným výrazem já-bych-i-s-roztřískanou-hlavou-byl-těžký-king a nechystá si naditou brašničku s červeným křížem (stejně v ní má jenom ohnivou whiskey - teda většinou už spíš nemá). Z toho jsem usoudil, že zdravotní důvody to nebudou – zkuste odhalit v davu psychiatra, že.

Mistr Matt pohodlně rozložil své kypré tvary v profesorském křesílku, pohupoval nožkou velikosti číslo 52 (čímž se zasloužil o slušný větrný vír) a se zájmem sledoval kolegovo počínání. V úderech se dal rozpoznat i jakýsi rytmus. „Ty, Míďo, víš, co je zajímavé?“ dotázal se mistr Matt a s rozkoší se zahlodl do krásného rudého jablka. „Me-te-ne-vim,“ zatloukl energicky pan Midar. Podle mě se rozhodně minul povoláním, klidně by mohl plnit funkci obědové znělky. Poklad pro každého zaměstnavatele, nepotřebuje fasovat žádné pracovní pomůcky, tlouct může do všeho a hlavu má většinou s sebou.

V tom okamžiku se probrala madam Elizabeth Lextrová. „Že je to nejobletovanější mužský na Hogu?“ dotázala se zvídavě a zamrkala řasami nestoudné délky. Pan Matt na ni nejprve vrhl pohled plný opovržení, a poté se opět otočil na pana Midara. Stále drtil čelistí jablko a mezitím vysvětloval: „Jak dokážeš tu Kill-hůl držet v levé ruce, a přitom to navenek vypadá jako pravá.“ Mocně polkl. „To je skoro jako nějaké kouzlo!“ Madam Lextrová zkušeně obhlédla situaci, vědoucně se ušklíbla a s výzvou v hlase sama odpověděla panu Mattovi: „Midar je vytuněný magič, Matte.“ Ten chvíli vypadal, že se udusí, částečně jablkem, částečně rozrušením, až z toho přestal pohupovat nožkou a předměty, jakož i lehčí studenti, původně uchopení vzdušným vírem, zase hlučně popadali na zem. Nakonec se tu opovážlivou osobu rozhodl ztrestat jen opovržením.

Mistr Midar jen usilovně vybouchal o stůl: „To-se-ti-jen-klí-ží-o-či-Me-te!“A zatímco madam Elíza úslužně cpala vytuněnému magičovi pod lebku polštář, aby tloukl o měkké, pan Matt se konečně vyjádřil: „Míďo, s tím by ses měl přihlásit do ČS má talent!“ pronesl rozhodně a znovu začal pohupovat nadměrnou nožkou, pročež přítomné studentstvo začalo prchat. „Čes-ký-smr-ti-jed-má-ta-lent?“ vytloukl do polštáře profesor Kilahim a vypadal opravdu zaujatě, neboť vzápětí se zvedl a odběhl se slovy: „Jdu si něco vykutit do své laboratoře,“ a zmizel i s velikou boulí na čele. Jestli to nebyl nežit ovšem. Madam Elíza zamumlala cosi o pudrování nosu a zmizela též. Profesor Whitecrow si povzdychl a znovu se zakousl do jablka.

A pak nastalo to velké překvapení. Zjevilo se oznámení, že Midar Kilahim získal magíka „Magnet na ženy.“ Nechci se raději domýšlet, kde si madam Elíza pudrovala nos, nebo co asi kutil profesor Kilahim ve své laboratoři. Ale řekl bych, že dříve se ženy v jistém stavu odkládaly na venkov … Zkrátka … Magnet na ženy ;)
Samslav Kulík
 

Žádné komentáře: