pondělí 24. října 2011

Žlutí zase ve vzduchu

Konečně to bylo tady. Pátek 21. října a s ním i první famfrpálový trénink Mrzimoru. Na hřišti jsme se sešli kolem šesté hodiny večerní a nic nebránilo tomu, začít trénink. Dokonce i počasí nám přálo! Ještě během večera se na hřišti vystřídalo mnoho hráčů. Někteří zůstali delší, jiní kratší dobu. Samozřejmě nechyběli ani vytrvalci, kteří pilně trénovali až do pozdních nočních hodin. 

Během mého několikahodinového působení na hřišti se odehrálo mnoho zajímavých věcí a nastala i jedna velmi zapeklitá situace. Začalo se zrovna stmívat, když Sam odpálil jeden z potlouků a trefil se přímo do Sophie. Byla  to docela zákeřná rána - viď, Same! - , ale primuska to nesla statečně. Ihned se vydala na ošetřovnu a do apatyky pro nějaký ten lektvar, který by pomohl jejímu nateklému oku. Ale ejhle - slečně Ellce se nějak zatoulal klíč od apatiky! Jenže co teď s tím? Primuska má nateklé oko, další úrazy zásluhou Sama na cestě a klíče v nedohlednu. Ještě že se zrovna objevila kapitánka dalšího famfrpálového týmu, která Ellce klíče ochotně půjčila. 


Již jsem se zmínila, že Sam rozpoutal na hřišti tak trochu "potloukové peklo", ke kterému se následně připojila i Inahe. Sráželi jednoho hráče za druhým, až tam skoro nikdo nezbyl. Ale i přes všechny pokusy zneškodnit soupeře v přátelském zápasu měly camrál stále ve svých rukou Žluté tlapky. Nebo měl snad camrál žluté tlapky? Nad tím jsme si chvílemi lámali hlavy, jak by to asi vypadalo, šlo by to vůbec? Pan Kulík nám svou ilustrací dokázal, že šlo! 

Co se týče schopností našeho týmu a jeho hráčů, bylo to velmi individuální. O odrážečích už se ani zmiňovat nebudu - ano, opět narážím na In a Sama - zaměřme se raději na brankáře. Ze začátku zápasu se jako brankářky proti sobě postavily kapitánka týmu Ellka Willowa a primuska koleje Sophia Glis Glisová. Elý asi zrovna neměla svůj den, chytala, jak podotýkal komentátor, nahodile, kdežto Sophia přes sebe pustila jen pár camrálů a chytala skvěle, dá se říci až bravurně. 


Určitě bych také měla zmínit jednu z inovací, kterou provedla mrzimorská studentka Ciline Flameová. Jak napsala i na transparent: "Létejte na sovách, košťata jsou out." Všichni jste určitě z tohoto sloganu pochopili, co vám chci sdělit. Ciline objevila novou metodu, jak hrát famfrpál a ještě při tom "vyvenčit" svého mazlíčka. 

To je snad už vše, co se za dobu mého působení na hřišti. Jen malá rada pro soupeře - třeste se před panem Samslavem! Už jen popřeji žlutým další skvělý trénink a pak už jen mnoho úspěchů v zápasech! 

Dairine von Cartage

3 komentáře:

Ciline řekl(a)...

jé! Já jsem v novinách! =oD

Dairine von Cartage řekl(a)...

Cil, ještě abys nebyla ! :D

Ciline řekl(a)...

0=oD