pátek 28. října 2011

ROMÁN NA POKRAČOVÁNÍ JE ZPĚT

Milí čtenáři,
Po delší odmlce je zde zpět Román na pokračování. Naposledy jsme soutěžili o čtvrtou kapitolu – té se bohužel nikdo nezúčastnil a tak jsem dala této rubrice oddych. Nyní si můžete přečíst čtvrtou kapitolu z mého vlastního pera, vyhlášení nového kola a oznámení výsledků soutěže o celý název románu.


NÁZEV ROMÁNU 2011

Do této soutěže se zapojili čtyři odvážlivci. O konečném vítězi jste rozhodovali vy v anketce, kterou si můžete níže prohlédnout.

Jsem ráda, že vám mohu konečně oznámit vítězný název, jímž je CHODBA SKRYTÉ TEMNOTY. Autorem tohoto názvu je Siny de Sorrow, které tímto gratuluji.

Za účast děkuji také ostatním autorům, jejichž seznam je následující:
Skryté nebezpečí – Samantha Am Chainless
Grace a hrozba nemrtvých – Sophia Glis Glisová
Tajemné podsvětí – NaSaŠí Jackson




ROMÁN POKRAČUJE
Nyní se již můžete pohodlně usadit a přečíst si čtvrtou kapitolu, kterou napsala Samantha Am Chainless.

4. kapitola - Nečekaná pomoc

Trojice přátel se společně s Grace delší dobu snažila dostat ven z podivné kobky, do které je zavřela tajemná postava v kápi. Ze začátku doufali, že se jim podaří rozluštit spouštěcí mechanismus zabudovaný v kamenech a dostat se ven.
Nick se Scottem dosedli na studenou zem. Ani jeden už neměl nápad, cítili se unavení.
Lina se stále snažila rozpoznat znaky, ale marně.

„Myslím, že to nikam nevede,“ povzdechla si Grace a opřela se o stěnu.
„Nemůžeme tady jen tak čekat,“ namítl Scott a tvářil se velmi ustaraně.
„Co když se vrátí?“ tiše špitla Lina.
„Budeme doufat, že ne,“ hlesl Scott.
„I kdyby se nám odtud podařilo dostat, tak si nedovedu představit, co bychom dělali,“ vložil se do rozhovoru Nick.
„Měli bychom uvědomit ředitele, že se zde potlouká někdo cizí,“ pevným hlasem poznamenala Lina.
„Pokud ta postava na sebe bere různé podoby, jak poznáme, že je to profesor?“ zamumlal Nick.
Scott se zamračil.
„Neříkali jste náhodou, že měla mnoholičný lektvar?“ podivila se Lina. Byla z celé situace poměrně zmatená a nešlo jí to do hlavy. Bohužel se nedalo v těchto místech moc dobře přemýšlet. Přála si být pryč. Zde, v temné místnosti, se jí dělalo nevolno. Její přátelé netušili, že uzavřené prostory nesnáší. Polkla.

Grace si povzdechla, byla hodně vyčerpaná a měla pocit, že každou chvíli usne.
O chvíli později Scott vyskočil ze země. Začali pociťovat jemné chvění, prostory hradu se začaly opět otřásat.
Nick s Linou vyjekli a odskočili od stěny, kterou prozkoumávali. Tam, kde měl být údajný východ z místnosti, se objevilo mihotavé světlo, které nabíralo na intenzitě. Nick s Grace pozorovali tento jev se skepsí v očích, Lina se tvářila vyplašeně a ve Scottově obličeji se objevil úžas.
Ve chvíli, kdy světelná koule dosáhla nejjasnějšího světla, začala mizet ve stěně. Vypadalo to tak, že ji stěna pohlcuje. Za pár okamžiků se světlo vytratilo.
Lina si vyměnila nechápavý pohled se Scottem a Grace se odvážila udělat pár kroků směrem ke stěně. Najednou mohli přátelé spatřit, jak se jeden ze symbolů na jednom z kamenů rozsvítil obdobnou barvou, jaké mělo světlo. Grace k tomuto místu natáhla ruku a se zatajeným dechem dlaň položila na kámen. Cítila, jak lehce povolil a zasunul se mírně dovnitř.

„Podívejte,“ vypískla Lina a ukazovala o kus dál, kde se rozsvítil další symbol.
Grace se ohlédla, a i když nevěděla přesně, co dělá, dotkla se rukou i tohoto kamene. Ten opět jemně zajel do stěny. Záhy se rozsvítil další symbol na kameni přímo před Grace. Dívka se tázavě zahleděla směrem k Nickovi. Ten pouze mírně přikývl s kamennou tváří. Grace vydechla a dotkla se i třetího rozsvíceného symbolu.
Postupně se rozsvítili ještě další čtyři a Grace se jich dotýkala. Všichni se zatajeným dechem sledovali, co se bude dít. Nerozuměli, o co se jedná, ale zejména Lina měla pocit, že se jim někdo nebo něco snaží pomoct, chce, aby se dostali ven.
Když Grace sáhla na sedmý, poslední symbol, nečekaně uskočila. Prostor před nimi se začal otvírat a objevila se tmavá chodba.

„Myslím, že nemáme co ztratit,“ jako první zareagoval Scott a rozhodl se vejít do tmavé chodby, kde rozsvítil svou hůlku. Přátelé ho napjatě následovali.


VZHŮRU DO PÁTÉ KAPITOLY

V této chvíli startuje soutěž o pátou kapitolu, do které zvu všechny, kteří mají chuť psát či se podílet na našem románu s názvem Chodba skryté temnoty.
Pravidla zůstávají stále stejná. Soutěžní příspěvky můžete zaslat nejpozději do pondělí 7. listopadu 2011 (23:59) do externího sovince snape.house@gmail.com.

Nakreslete libovolnou technikou obrázek k románu na pokračování 2011. Můžete si vybrat cokoli z prologu a dalších kapitol. Nabízejí se portréty našich hrdinů, tajemné postavy, kobky, kde jsou uvězněni. Můžete se také kresbou zaměřit jen na atmosféru rozjíždějícího se příběhu a vyjádřit ji obrazem. Posílat ilustrace můžete též do 7. listopadu 2011.


Pevně věřím, že se nám společně povede kapitolku a celý příběh dovést do zdárného konce. Již jsme skoro v polovině celé cesty. Inspiraci a příjemné chvíle při psaní a čtení vám přeje Samantha Am Chainless

Žádné komentáře: