středa 2. února 2011

Prokletí mrzimorských chytačů?

Je běžné, že spousta studentů nechá studia ještě před absolvováním všech sedmi ročníků. Ale bez nějakých okolků můžu sdělit pointu článku - mrzimorských chytačů se tenhle trend opravdu drží. Ačkoli mají výdrž při trénincích, výdrž s celkovým studiem příliš nemají.

Začal bych už kdysi od delší minulosti. Kapitánkou famfrpálového družstva v sezóně Zima 2009 byla Ines Dolfin. Tehdy se nám ve famfrpálu opravdu nedařilo. Na zápasech nám chybí lidi a žádný pořádný chytač ani není. Ines předává kapitánský post mladé perspektviní hráčce - Susan Rootletové, která má tým pořádně uspořádat a všichni doufají ve změnu. Susan je mistrovská střelkyně i brankářka a bravurní obrážečka, která na sebe v zápasech hodně upozornila.
Ale ani Susan nepřinesla žádný pořádný implus do řad žlutých studentů. V té době jsme již dva roky nevyhráli žádný zápas, poslední vyhraný je z Léta 2007, kdy zlatonku chytil Čenda Dlouhonoha (který se naposledy přihlásil v roce 2007 a od jeho dob již žádného mistrovského chytače nemáme).
V Zimě 2009 se hraje důležitý zápas s Havraspárem, kde se uplatňuje další z mladých hráčů - Abrielan Zirp, který se na chytači velice vytrénoval a v tomto zápase se mu dokonce podařilo chytnout zlatonku, i když jsme p
rohráli. Mrzimorský tým velice doufal v nového a nadějného chytače, Abrielan uměl chytat docela pěkně, ale všichni víme, co se Abrielanem poté stalo.

Čenda se tedy dá považovat za našeho prvního "prokletého" chytače. Tento student u nás vydržel po čtyři studentské roky, poté se vytratil bez důvodu neznámo kam.
Dalším z prokletých žlutých chytačů je tedy známý Abrielan. Jedná se o velkého problémistu celého Hogu. Za zmínku určitě stojí to, že si nějakým hackerských podvodem dokázal přes noc udělat 80 procent na chytačovi, což by za běžných tréninkových podmínek trvalo několik let. Nato mu kapitánka Susan na zápasy zakázala chodit a Abrielan poté ukončil studium. Jeho cesty však neskončily, ale tím se zabývat nebudu.
Vrátil bych se ještě k našemu dalšímu prokletému chytači, k Susan Rootletové. Té se podařilo v Létě 2009 po třech dlouhých letech vyhrát zápas na Havraspárem, chytila Zlatonku a vypadalo to, že Mrzimoru a jeho famfrpálu se blýská na lepší časy, opak byl však realitou. Susan, stejně jako Čenda, bez jakéhokoliv vysvětlení prostě zmizela a Mrzimor byl bez pořádného chytače.

A přesně podle toho se odvíjela i sezóna Zima 2010. Bez pořádného chytače naše zápasy dopadaly opravdu smutně. Však se můžeme podívat na výsledky. Nebelvír nás tehdy porazil 3190:0 a Havraspár, který jsme předchozí rok porazili, náš přemohl o 4680 bodů. Bez pořádného kapitána a chytače se hraje opravdu těžko, to tyto výsledky dokazují. Hráči ztráceli chuť hrát a ani na zápasech nás proto mnoho nebylo.
V Létě 2010 ale nastává obrat. Nový impuls do tehdy bídného mrzimorského týmu vnáší nově povolaná kapitánka - Natalie Davis. A v tomtéž roce na hrad přichází i mladá, talentovaná a neuvěřitelně vytrvalá novačka, Chloe Phoenixová. Náš tým se začal zvedat, Natalie tým úžasně vedla a naše nová naděje, chytačka Chloe, skýtala motivaci pro všechny. V tomto roce se nám podařilo pod skvělým vedením porazit tým Havraspáru a mladá Chloe během pouhého jednoho roku získala 40 procent na chytačovi. Během jednoho roku! Tento výkon byl obdivuhodný, jelikož Chloe opravdu létala ve dne i v noci, když se jí naskytla příležitost. Bohužel se pak stala velmi nemilá věc a naše žlutá naděje se rozhodla na konci roku nechat studia. Důvody neuvedla, ale obecně se předpokládá, že za to mohl jeden nepovedený článek v Denním Věštci. Zklamala tím spoustu lidí.


Žlutý tým se ale nevzdával, i bez čtvrtého prokletého chytače jsme měli skvělou kapitánku Natalii Davis, taktéž skvělou chytačku, která se přes rok velmi zlepšila. A to už se dostáváme k minulému roku (zima 2011). Mrzimorský tým si našel pod novým vedením mnoho kvalitních hráčů a naše chytačka vytrvale létá po celý zápas, dohlíží na spoluhráče a tým se zvedá. Má jistotu na chytačovi, plně obsazené posty i fanouškovskou základnu. Sezóna se vydařila, tým rozdrtil Havraspár a hrál kvalitní hru i s ostatními týmy.
V prosinci však nastal problém. Právě od té doby se totiž Natalie neozývá. Poslední zprávu jsme od ní dostali před Vánoci, to nám napsala z mudlovské nemocnice, kde se léčila se zlomenou nohou (ach ty potlouky!) - a pak se odmlčela a nikdo o ní nic neví...
Ano, každého žlutého zamrzí fakt, že Natalie je už druhý měsíc nezvěstná, aniž by po sobě zanechala jedinou stopu nebo poznamenala jedinou informaci. A proto všichni doufáme, že se Natali nic zlého nestalo. Nejenom že je to skvělý člověk, ale naše jediná skvělá kapitánka a chytačka.

Natali, jestli si tohle čteš, všichni doufáme, že se nestaneš další z našich prokletých chytačů a chytaček a že se nám v pořádku vrátíš. Všichni víme, jak se našemu týmu bez chytače dařilo a naopak, jak byl náš tým rozjetý jako parní lokomotiva a šel kupředu pod tvým velením.
Protože žlutí žádného podobně kvalitního chytače prostě nemají. Po Natali je naše nejlepší chytačka Siny, která má "pouhých" 13 procent. Snad se nám Natali tedy brzy vrátíš - a ať se nám nová sezóna podaří.






Paul Brewer s pomocí vzpomínek Sophie Glis Glisové

11 komentářů:

Nebelbrach.Mechacha řekl(a)...

Rád bych se zastal Chloe, ale nevím jak. Je mi jasné, že její odchod byl pro Mrzimor velkým zklamáním. A mne také mrzel. Proto jsem se jí tehdy na to zeptal a ona mi vše objasnila. Nemám ale právo to zveřejňovat. S tím jejím komentářem v DV její odchod nesouvisel, ani s tehdejší situací v Mrzimoru, jak si možná mnozí myslí. Bohužel víc říci nemohu, ale věřte, že nikoho nechtěla zklamat a odcházela nerada. :-(
Také doufám, že se Natalie brzo vrátí. Bez ní famfrpál není to pravé ořechové. :-)

Anonymní řekl(a)...

Do dnes vzpomínám na Mrzimor. Však, je mi ho líto, v dobrém slova smyslu, protože nyní když tu tak čtu historii famfrpálu ve škatulce o Mrzíku, opravdu si zaslouží lepší úspěchy.
Nedávno jsem se bavil s úplně neznámou spolujezdkyní ve vlaku. Došli jsme nějakým způsobem ke zdravotnictví. Naši, jako čeští, zdravotnictví je zaměřeno na to, jak utlumit nebo oblbnout bolest hlavy. Prášky, chemie. Na to jsem ji přikývl a zeptal se, no a?
No a třeba z mé zkušenosti ve Švédsku léči podobné bolesti, choroby a infekce jiným způsobem. Nelečí danou nemoc, ale hledají příčinu, co vyvolává nemoc. A řekla mi, že je vědecky dokázáno, že některé bolesti šíje může pocházet od jater. Jdete na vyšetření a tam Vám řeknou, "a chybí vám látka v jatrech zvana (ted rekla nejaky blabol, ktery si nepamatuji). Hned ho nasadime." Od te doby pry nejak vyrazne spolujezdkyni hlava nebolela. Co tim chci rict? Pokud mozno, zkuste zapatrat proc lidi nahle odesli a zkusit to resit. Vetsinou je to kvuli mudl. povinnostem. Kdyz vite, ze Abri ma sance na chytace, nezavalujte ho dalsi praci, poradte mu at si nebere tolik predmetu a dejte mu funkci kapitana. Rozdelte si v koleji funkce podle toho, kdo je na co dobry a tim rozložíte časovou narocnost na nektere jedince. Ale to je jen takovy napad.

Abrielan Zirp, alias, Hiroshi

Anonymní řekl(a)...

ou pardon chyba. ze nektere bolesti hlavy, nikliv šíje. To mlada me tu zrovna na ni polibila tak me to nejak utkvelo v hlave a napsal jsem blbost. pardon :D

Grapi řekl(a)...

Moc hezké ohlédnutí do minulosti Paule! Super článek :)

Anonymní řekl(a)...

Já si myslím, že máte odhodlání a v novém hogroku a ve famfrpálu budete tvrdý oříšek pro ostatní týmy.. Máte spousta nováčků (teď už druháků), co mají nalétáno hodně terčíků :) Bris

Letitia řekl(a)...

Asi by som trošku poopravila formuláciu ohľadom Chloe:
Nie "obecně se předpokládá, že za to mohl jeden nepovedený článek v Denním Věštci..." Skôr by som povedala "původně se předpokládalo..." - Verím, že mala iné dôvody, aj keď to podľa termínu vyzeralo onak. A nie: "Zklamala tím spoustu lidí", ale "Mnohí boli z jej odchodu sklamaní". Bolo nám ľúto, že odišla, ale určite mala na to svoje dôvody.
Ale dosť už o tom. Ďakujeme za zaujímavý článok. :)

Ešte pridám svoju spomienku - úplne prvým mrzimorským chytačom bol tuším Vile Keskiakainen - v tom roku sme mali veľmi blízko k získaniu famfrpálového pohára (hral sa doplňujúci zápas o víťazstvo medzi Mrzimorom a Nebelvírom). Ale aj tento chytač nás čoskoro opustil...

Musíme si našich chytačov asi viac hýčkať! Tú kliatbu treba prelomiť!

Feliska řekl(a)...

Pěkný článek Paule:)

a prostě si neodpustím, ale musím dodat, že Abriho nikdo prací nezavaloval, což mi mimochodem hodně vyčítal...

Anonymní řekl(a)...

Felisko, to jo, ale mě nesmíte brát jako ostatní ;)

Abri, alias však vy víte

Paul řekl(a)...

Díky moc! :)
No co se týče Chloe, tak jsem z toho tak trochu v rozpacích i teď. Přestože několikrát všem říkala, že to kvůli tomu článku není, tak si myslím, že k tomu minimálně přispěl. Ona ani neříkala, že je to kvůli mudlům, ale že jde o osobní věci, tak jsme možná udělali v koleji nějakou chybu, o které nevíme a Chloe nás tím nechtěla zatěžovat.. I když Neb důvod zná a prý to tak není. No nevím, nechci se v tom ani šťourat.
V tom článku jsem to trochu nešťastně podal, to je pravda. :)

Vicky řekl(a)...

Ano, s Chloe to bylo nešťastně podané, jinak je to strašně smutný, hezký, pravdivý článek. Bohužel.
Co se týká Siny, ta je na tom chudinka taky časově dost bídně, moje vize je taková, že nás spasí Oříška. :)

Anonymní řekl(a)...

Vicky,
chudáka Oríšku bys v tak pokročilém věku chtěla tahat na chytače... vždyť si zláme své staré kosti :-D To nechci vidět :-D
Vendy