pátek 4. února 2011

Nováčci - představuje se Carolin Eva Bardotová

Seznamte se s jednou novopečenou, sympatickou, dosud nevybarvenou novačkou!

Rádi uveřejníme další rozhovory s našimi nováčky. Standardní trimelesí honorář 8 sp za článek v takovém případě velkoryse navýšíme a rozdělíme: 5 sp autorovi rozhovoru a 5 sp zpovídanému nováčkovi! A pokud některý odvážný nováček pošle samostatný článek, ve kterém nám něco o sobě prozradí, tak bude mít honorář celý pro sebe! Prosíme také o vaše fotky či kreslené obrázky. Očekáváme na adrese redakce: trimeles@gmail.com
A teď už si jdeme povídat s Carolin!


Sophia Glis Glisová: Ahoj Carolin, pravděpodobně už jsi něco slyšela o zvědavé mrzimorské novinářce Sophii! – přátelsky se zazubí - Gratuluji ti k přijetí na naši skvělou školu! Tak co říkáš na Bradavice, jaké jsou tvé první dojmy?

Carolin Eva Bardotová: Ahoj, – usmívá se - jsem ráda, že mě tady tak mile přivítali a děkuju za tvůj zájem o rozhovor se mnou. Ráda na tvoje otázky odpovím.
Bradavice znám už delší dobu, od mé sestry, jak jinak – zašklebí se a mrkne - zatím jsem tu několik chvilek a zkouším se neztratit na hradě a v okolí. Ale sestra mi ochotně pomáhá. První dojmy jsou skvělé. Spolužáci i profesoři jsou ochotní a velmi milí. Tímto bych také chtěla poděkovat panu řediteli za pomoc při řešení mého problému s přihlášením.

Sophia: Co sis už stihla prohlédnout?

Carolin: Zatím jsem si vyčistila sovinec, koupila drobnosti na Příčné ulici, zkusila Řachavého Petra (naštěstí jsem bez úrazu) a nesmím zapomenout na Velkou síň a pohovor s Moudrým kloboukem.

Sophia: Už víš, jaké předměty bys chtěla studovat? Chtěla bys být v koleji se svou veleúspěšnou sestrou?

Carolin: Zatím nevím přesně, ale asi bych se ráda věnovala Zvěromagii a péči o kouzelné tvory. Jestli bych chtěla být v koleji se svou sestrou? Určitě ano – zářivě se usmívá - O Mrzimoru mám jen to nejlepší mínění a Žlutý Trimeles je skvělý.

Sophia: Necháš si ve škole od Safiry radit, nebo si chceš svou cestu najít sama?

Carolin: Myslím, že si budu chtít poradit sama, ale určitě by mi pomoc neodmítla :-)

Sophia: Nemáš obavy, že budeš v jejím „stínu“ a že tě s ní budou všichni srovnávat?

Carolin: No, protože jsem spolu chodily do stejných škol od malinka, tak obavy nemám. Vždycky nás brali každou takovou, jaká jsme.

Sophia: Změnila se tvá sestra nějak během posledního roku? Vytahovala se třeba na tebe anebo na tebe zkoušela nějaká kouzla?

Carolin: Jak se to vezme. Rozhodně se poslední rok hodně věnuje Bradavické škole, podle našich rodičů někdy až moc – ušklíbne se - a já myslím, že ji to opravdu baví.
Vytahovala se odmalička, je přece starší, ale kouzla na mě nepoužila - zatím, i když po přečtení toho článku nějaké to kouzlo očekávám - ale snad si na to vybere jednou z našich početných zvířátek.

Sophia: To jako myslíš, že by místo tebe za trest očarovala třeba vaši kočku? – tváří se lehce zmateně

Carolin: Jo, že se mi pomstí na papouškovi – rozesměje se -

---------------------------------------
A pokud byste o Carolin chtěli vědět ještě něco víc, můžete si přečíst její esej:

Mé kouzelné já – Carolin Eva Bardotová

Z kouzelnického pohledu:

Pocházím z velmi staré kouzelnické rodiny a když loni přiletěla sova mé starší sestře Safiře, doufala jsem, že letos přiletí i mě. A k mé velké radosti se tak i stalo. Proto jsem se v den zápisu dostavila do školy, abych se ke studiu na této prestižní škole mohla přihlásit.

Jak už jsem řekla, kouzelnický svět je pro mě domovem již od narození a proto bych velmi ráda studovala na vaší škole. Výběr předmětů i kvalita výuky a profesorů je pověstná a dalece předčí jiné kouzelnické školy. Váš hrad, i když jsem ho viděla zatím jen přes bránu, mě velmi zaujal. Vstřícnost, s jakou nás přivítali studenti v návštěvní místnosti, mě velmi mile překvapila a už se nemohu dočkat, až se s některými z nich setkám znovu, tentokráte však uvnitř hradu. Doufám, že magie, kterou jsem nadána, bude dostatečná k tomu, abych byla do zdí hradu přijata a mohla se plně a horlivě zapojit do výuky a dění v něm.

Jako čarodějka jsem úplně začátečník, vždyť ani nemám hůlku, ale moje kouzelnické já je velmi cílevědomé a ctižádostivé. Proto si myslím, že bych mohla, díky vaší škole, dosáhnout v kouzelnickém světě mnoha úspěchů.

Moje sestra na vaši školu pěje jen samou chválu a vždy se k vám ráda vrací, proto i já bych se k vám ráda připojila.

Doufám tedy, že vás moje esej zaujme a bude dostatečnou motivací k mému přijetí do vaší školy čar a kouzel.

Z pohledu mudly:

Jako snad většina lidí na celém světě jsem i já se zatajeným dechem přečetla a zhlédla všechny díly kouzelnické ságy o Harrym Potterovi. Kouzelnický svět mě vtáhl a mně se v něm zalíbilo. Tyto knihy pro mě byly odreagováním a příjemnou změnou od všedního dne. Když jsem se od své sestry doslechla, že existuje možnost, resp., že existuje škola, kde tento svět ožívá, okamžitě mě to nadchlo.

Řekla jsem si, že i já chci být součástí tohoto imaginárního světa a tak se registruji právě k vám.

Má motivace je v tomto případě jasná. Sestru vaše škola opravdu zaujala a já jsem jí již několikrát v průběhu půl roku, který u vás strávila, záviděla to, že plní tak zábavné úkoly a soutěže a je v kontaktu s novými lidmi, které baví to stejné jako ji a mě. Doufám tedy, že i já se budu moci stát součástí vaší hry, resp. vašeho imaginárního světa čar a kouzel.

1 komentář:

Letitia řekl(a)...

Veľmi pekné rozprávanie. Už sa na vás tešíme. :)
Či už vás nakoniec klobúk zaradí do Mrzimoru alebo do inej koleje. Nech sa vám v škole darí!