pátek 11. února 2011

Co se skrývá v mrzimorských pokojích II

Již 21. ledna jsme se poprvé vydali jsem se na exkurzi do pokojů některých mrzimorských studentů a pátrali po jejich chlupatých mazlíčcích. Kromě prohlídky fotek, které jí dali k dispozici, mladé chovatele také vyzpovídala Safira Jane Bardotová. A dnes tu máme pokračování - nejprve přímo od Safiry!

I já se pochlubím se svými mazlíčky. Přímo se mnou v pokoji bydlí dva potkani. Jeden, ten starší, se jmenuje Buntokapi of Dominium a ten druhý, mladší, je Xiphius z Hůrky. Abych je rozlišila a nemusela na ně volat takhle, ano, opravdu umí přiběhnout na zavolání, tak jim říkáme s přítelem Myšák (Buntokapi) a Malej (Xiphius). Myšák váží zhruba půl kila a je to velký mazel. Lehne si a nechá se drbat nebo vyčesávat a ještě vám u toho olíže celou ruku. To Malej (Xiphius) je úplně jiný kalibr. Když jsme si ho přivezli, nedal se chytit a teď je na tom podobně. Má tolik energie, že to až není normální. Rozhodně se nenechá drbat nebo hladit, spíš se s vámi bude rvát. Sice není moc velký, ale sílu má za dva. Taky proto bydlí každý ve své kleci. Když jsou pohromadě, neustále se rvou a koušou.


No a aby toho nebylo málo, máme doma ještě papouška. Údajně pochází z Austrálie, ale v ČR ještě nemá ani svoje jméno (na Slovensku prý ano). Tenhle uječený pták se jmenuje Pigi a rozhodně nikomu nedá nic zadarmo. Kromě toho, že se bojí vysavače, mixéru, žehličky a vlastně všeho, co má šňůru, je strašně ukřičený a každému nadává. Nedejmerlin když ho necháte někde samotného a on na vás nevidí.
 


 
A posledním mazlíčkem, resp. spíše mazlem je Darina. Je to kavkazský vlčák a je to cca 40kilový mazel, který žije u nás na dvoře. No buď vás nepustí do baráku nebo z baráku, podle toho, kde se zrovna nacházíte. Je strašně rozmazlená a ráda skáče lidem do náruče. Neustále musíme zamykat, protože je celkem učenlivá a otevřít kliku nebo vyšplhat po žebříku pro ni není žádný problém.
 










A jako další nám o svých zvířátkách bude vyprávět sama kolejní ředitelka
Letitia Te Tiba

Máme doma tri pieskomyšky. Pôvodne to boli dve sestričky: Kiki-riki a Riki-tiki. Ale Riki-tiki nám v lete umrela, tak sme osirelej pieskomyške zaobstarali nové kamarátky: Tabitu a Trinity. Bývajú vo svojom klietko-terárku a vyzerajú byť spokojné. Každá je celkom iná ale keď počujú, že som na blízku, vždy sa nahrnú na poschodie a s dôverou čakajú, čo dostanú. No dá sa im odolať?


Žiaľ, nemám veľmi kvalitné fotografie, tak hádam postačí táto: tá svetlá vľavo vzadu je Kiki-riki, pred ňou Tabita a tá čierna na druhej strane sa volá Trinity, lebo má tri biele prstíky. :)


Na druhom obrázku sú Riki-tiki a Tabita ako sa zoznamujú s Ondrekom.

Ondreko má vo svojej izbičke dvoch andulákov. Zelená je Alfa a šedobiely Romeo. Spolu im hovoríme AlfaRomeo. :)

A potom ešte máme doma zopár slimáčikov. Na zimu sa uložili na zimný spánok. Len dúfam, že sa na jar v poriadku prebudia...




2 komentáře:

Hildegarda Létavá řekl(a)...

Jsem ráda, že nejsem jediná, která miluje a chová potkany ;) Krasavci :)

Anonymní řekl(a)...

Hildo díky :-) taky se u nás mají jak princové :-)

Safira