středa 2. února 2011

Odpoledne ve VS

Kdo dnes nebyl kolem 16. hodiny ve Velké síni, rozhodně o hodně přišel. Studenty a profesory, přítomné v tomto hradním prostoru, totiž přijel navštívit pan Furst se svou asistentkou Gaby a zpříjemnit jim tak den.

Před očima užaslých studentů se tak zjevilo pódium ozářené mnoha svícemi a na něm pan Furst s Gaby představovali svůj nový produkt. Pastu na zuby. Ovšem nebyla to jen tak obyčejná pasta, jednalo se totiž o vytuněnou, apgrejdovanou, světoznámou a nejlepší pastu na zuby.

Její účinky se rozhodl předvést na jedné z přítomných studentek a jako dobrovolník se téměř okamžitě přihlásila zmijozelská studentka AnnaLynne Patrisha Simons, která ovšem svého rozhodnutí vzápětí litovala.

Furst se totiž nezdržel komentáře a popisoval skvrny na jejích zubech téměř do všech detailů. Aby toho nebylo málo, rozhodl se přímo na studentce předvést, jak se mají zuby jeho pastou čistit. Nebohá Anna se málem udusila, ovšem vše nakonec dobře dopadlo a ona i její zuby (později jsme se dozvěděli, že má pouze protézu) přežily.

A co zázračného že tato neobvyklá pasta umí??? Nechce se tomu téměř věřit, je to totiž opravdu zázračný účinek. Po vyčištění zubů touto pastou vám totiž ze zubů zmizí všechny skvrny od vody. No uznejte sami, vzhledem k ceně pasty (44 galeonů) je to opravdu úžasné.

Bohužel jak je vidět, krize dolehla i na studenty v naší škole, protože jediný, kdo si pastu od Fursta koupil, byla jeho asistentka Gaby. A to i když se Furst potenciální kupující snažil nalákat na zvýhodněnou nabídku, kdy při koupi dvou zubních past dostanete ubrousek.

Na to, jak probíhala tato prezentační akce z pohledu dobrovolnice AnnaLynne Patrishe Simons jsem se zeptala přímo jí. Zde je tedy náš rozhovor:

S.: Co tě vedlo přihlásit se jako dobrovolník na akci s Furstem?

A.: No, hlavně to byla asi zvědavost, co to bude a doufala jsem se, že se zasměju, ale bohužel se tak nestalo.

S.: Od čeho byla skvrna na tvých zubech, o které se Furst raději nezmínil?

A.: Nejsem si jistá, bylo jich tam nejspíš hodně, ale předpokládám, že to mohla být šmouha od rtěnky... - kontroluje si zuby v zrcátku -
 
S.: Byla pasta opravdu tak účinná a zbavila tě skvrn od vody?

A.: S tím mám problémy už dlouho... skvrny od vody jsou moje noční můra zkoušela jsem na ně snad všechno, ale zatím nic, až Furstova pasta. Kdo má stejný problém jako já, tak by si tu novou vytuněnou pastu měl pořídit.

S.: Hodláš si zakoupit tuto pastu?

A.: Sice mi od skvrn od vody pomohla, ale pastu si určitě nekoupím.Nemám tolik peněz a vyskákala mi po ní vyrážka na jazyku.

S.: Doporučila bys ji i ostatním studentům? Jak vlastně chutnala?

A.: Studenti... - promlouvá na neviditené studenty - nekupujte si Furstovu pastu !! Chcete aby se vám stalo to, co mně ? - vyplázne opupínkovaný jazyk - Ale jestli máte skvrny na zubech a chcete se jich zbavit za každou cenu, tak to můžete zkusit, ale neradila bych vám to. To je vše, co bych vám k tomu asi chtěla sdělit.
Jak chutnala ? Jako syrový brambor...

S.: Furst ti daroval za odvahu ubrousek, který normální smrtelník dostane za zakoupení pasty. Jaký má ubrousek účinky, jak vlastně vypadá? Máme ti co závidět?

A.: Na první pohled poznáte, že je to obyčejný papírový ubrousek, který mudlové používají běžně. Možná jediné co by na něm mohlo být tak „výjimečného“ je, že je modrý... Myslím že ne :D

 
No jak vidno, aktivita se ne vždy vyplácí. Skončit s vyrážkou na jazyku a obyčejným mudlovským papírovým ubrouskem, i když je modrý, za to asi nestojí. Každopádně Furst a jeho asistentka byli velmi zajímavým zpestřením monotónního dne ve Velké síni. Ovšem nutno podotknout, že zítra už nás čeká zpestření o dost lepší, a to nováčci na hradě. Tak uvidíme, co nám tento nevšední den přinese.
Safira Jane Bardotová

Žádné komentáře: