pátek 17. srpna 2012

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 1. kolo – 2. část vyhodnocení


Milí čtenáři, přátelé Žlutého Trimela a fotících krabiček!
Tak tedy plníme, co jsme slíbili – kompletní výsledky 1. kola jsou zde! Určitě jste napnutí, kdo tentokrát získal Cenu poroty a odnese si pěknou cenu!

Musím říci, že lososové účastnice nám drze válcují starší studentky. Rovněž podle souhrnného výroku poroty kraluje 1. kolu dosud nezařazená slečna. Není to však ta samá jako ve čtenářské anketě!
K zisku Ceny poroty gratulujeme Carolyn Black!

Její fotky se porotcům líbily ještě více než hlasujícím čtenářům (v anketě Carolyn obsadila ale také přední místa, i když ne úplně první).
Se svými snímky Zmeškaný mudlobus (téma Dopravní prostředky) a Bloudění přátel v bílé samotě (téma Rozmary počasí) nakonec Carolyn Black ukořistila dublovanou Cenu poroty! Fotky zaujaly tajuplnou a jakoby starobylou atmosférou, které Carolyn zřejmě trochu napomohla speciálním kouzloefektem.



Avšak i řada dalších fotografií si získala pochvalné hodnocení jednotlivých porotců – všechny komentáře najdete o kus níže v tomto článku. Nyní si můžete prohlédnout přehledné tabulky.


Protože i po sečtení bodů od poroty za obě fotky plus přepočtených bodů za umístění v anketě (vysvětleno podrobněji v 1. části hodnocení) drží Carolyn Black vedoucí pozici za celé 1. kolo a tedy průběžné 1. místo v letní fotosoutěži se 144 body. Na průběžném druhém místě ji dotahuje se 120 body Alayaya Cassel - a té za krk dýchají průběžně třetí Elizabeth Gibsonová se 103 a hned za ní Lilien Emity Meissed se 102 body. Přehlednou tabulku, která dává i představu o systému hodnocení, máte tady:


Poněvadž nám tedy splynula Cena poroty v obou kategoriích a ještě navíc průběžné 1. místo, spojíme také odměnu do jedné větší. Carolyn si tak může vybrat nějakou věc z Příčné ulice (nebo případně ze salonu NiT) podle vlastního přání, v hodnotě do 30 srpců.

Sophia Glis Glisová


No a zde je konečně přehled všech fotek a komentářů naší duhové poroty.

a) Dopravní prostředky

1. místo / 57 bodů / a-11. Zmeškaný mudlobus / Carolyn Black
Zachycení jednoho nešťastného rána v mudlovském světě, kdy spěchám do školy a mohu pouze zamávat svému dopravnímu spoji.
Annie Reprobate: 2. místo, 10 bodů
Při prvním pohledu jsem si myslela, že tato fotka pro mě bude jasný vítěz. Má atmosféru, není rozmazaná a zachycuje skvěle daný okamžik. Po rozkliknutí mě ale zamrzela špatná ostrost, kazí to trochu dojem té fotky, proto jsem jí udělila místo druhé.
John Lenfield: 7. místo, 5 bodů
Nápad je fajn, zmeškaný autobus dokáže riadne vytočiť. Nepáči sa mi však obrázok jako taký, pretože ho ruší šum a obrázok nie je ostrý.
Nemesis Snow Whiteová: 2. místo, 10 bodů
Páni… jedním slovem, páni. Líbí si  se mi strom v popředí, který je zachycen krásně a ostře. Respektive ostře oproti zbytku. Ten autobus se tváří jako autobus duchů.
Nicholas McElen: 2. místo, 10 bodů
Velmi krásný snímek, moc se mi líbí. Bohužel, přílišná zrnitost je velká škoda, jinak fotka je velmi povedená! :) Strom i pouliční osvětlení působí tajemně, a mizící autobus i trochu zklamaně, a také to má velkou symboliku – zkrátka dlouhé rozhodování bylo mezi snímky, ale prostě ta kvalita mi posunula Váš snímek o stupeň níže.
Samantha Ulvenová: 1. místo, 11 bodů
Já mám strašně ráda takové ty starodávné fotografie. Podle mě toho odhalují daleko více, než ty novodobé, takže toto je moje jasná volba jedna :)
Samantha McRoses: 1. místo, 11 bodů
Pekná atmosféra fotky. Dobre ladené farby na fotke.


 2. místo / 51 bodů / a-5. Neviditelný vlak / Alayaya Cassel
bez komentáře…
Annie Reprobate: 1. místo, 11 bodů
Naprosto skvělá fotka! Má v sobě tajemno a přitom je dostatečně kvalitní, přesně to je pro mě důležité. Prostě jasný plný počet a první místo!
John Lenfield: 10. místo, 2 body
Na tomto obrázku sa mi páči iba to, že je tam namiesto vlaku červená žiara, ktorá pripomína rýchly vlak, ktorý len tak „odfrndžal“ preč.
Nemesis Snow Whiteová: 4. místo, 8 bodů
No, opravdu to vypadá jako značně neviditelný vlak nebo spíše jakoby právě ujel před nosem a výsměšně  za sebou nechal dlouhou světelnou čáru. Bravo za její zachycení! Mrzí mě však, že je to zachyceno na nádraží, příště bych zkusila zachytit ho v přírodě.
Nicholas McElen: 1. místo, 11 bodů
Strašně se mi líbí ta „část“ mizícího vlaku, působí to velmi krásně a skutečně kouzelně! :) Fotky v noci velmi oceňuji, protože je často nejtěžší je kvůli světelným podmínkám zachytit. Ale Vy, jakožto autor, jste to zvládl/a výborně! Žádná zrnitost, krásné decentní osvětlení, prostě paráda! :)
Samantha Ulvenová: 3. místo, 9 bodů
Vlakem cestuji velmi často… neviditelný vlak, který by jel kdoví jakou rychlostí? Uff, to by bylo terno :)
Samantha McRoses: 2. místo, 10 bodů
Pekné zachytenie svetla.

 3. místo / 41 bodů / a-6. Pacifická pěškomotiva / Sophia Glis Glisová
Rychlá, ekologická, s malou spotřebou.
Annie Reprobate: 10. místo,  2 body
Samotné vozítko mi připadá vcelku legrační a určitě dobře posloužilo, ale fotka sama o sobě se mi moc nelíbí. Postrádám umělecký nádech a vidím jen obyčejnou fotku, na kterou se už jen tak znovu nikdo s obdivem nepodívá.
John Lenfield: 2. místo, 10 bodů
Tento obrázok je úplne bombový. Páči sa mi nápad, ktorý je originálny, vtipný a cestovať v ňom by bolo veľmi zaujímavé.
Nemesis Snow Whiteová: 6. místo, 6 bodů
Hezké a originální. Opravdu to vypadá, jako by dokonce byla na nádraží. Chválím, avšak připadá mi to chudé na barvy. Příště zkusit větší kontrast.
Nicholas McElen: 4. místo, 8 bodů
Hezký nápad, toho si cením především. Líbí se mi i provedení a komentář, na druhou stranu snímek působí poměrně prázdně, snad nic neříká, moc emocí z něj necítím. Možná, kdyby byla vyfocena z trochu jiného úhlu, jsem si jistý, že by vypadala božsky :)
Samantha Ulvenová: 5. místo, 7 bodů
Táborové hrátky. U této fotky jsem si přesně vzpomněla na svoje mudlovské dětské tábory. To byly časy. Jsem ráda, že to někdo pojal i takto a tleskám!
Samantha McRoses: 4. místo, 8 bodů
Dobrý nápad, ten sa cení.


4. místo / 39 bodů / a-2. Frnk! / Ciline Flameová
Auto, traktor, kamion, či strašidlo? Kdo ví?
Annie Reprobate: 6. místo,  6 bodů
Strašidlo! Moc se mi líbí námět fotky, který je lehce podobný tomu snímku „Neviditelný vlak“, ale bohužel tady není tak hezké okolí ani tak dobré zaostření a podchycení atmosféry. Příště by to možná chtělo jiný pohled fotografie.
John Lenfield: 9. místo, 3 body
Pri tomto obrázku som nevedel, čo povedať. Jediné, čo ma zaujalo, boli tie svetielkujúce čiary vo vrchnej polovici obrázku. Celkovo si ale myslím, že nebola dodržaná téma.
Nemesis Snow Whiteová: 1. místo, 11 bodů
Tato fotka je prostě… luxusní. Aspoň z mého pohledu. Líbí se mi míhání a barevnost světel, světla pouličních lamp, ta zima a hlavně ta nic neříkajícnost! Skutečně nevím, jestli tam je strašidlo nebo něco jiného.
Nicholas McElen: 3. místo, 9 bodů
Především se mi líbí úžasná směsice barev, působí skutečně krásně. Trochu mi sice vadí taková „prázdnota“, ale i ta tam má své místo, v celkovém efektu se mi i líbí, ze snímku tak srší jiné emoce :)
Samantha Ulvenová: 11. místo, 1 bod
Ufff, opravdu moc nevím, co si pod tím představit. Asi něco velmi zajímavého a neotřelého, bohužel můj mozek je na to asi krátký :D
Samantha McRoses: 3. miesto, 8 bodů
Dobre zachytený pohyb.



5.-6. místo / 38 bodů / a-8 Tradice / Nerys Heliabel Ghostfieldová
Zatímco mudlové tradičně cestují lodí, kouzelníci nedají dopustit na osvědčenou chůzi po vodě.
Annie Reprobate: 7. místo,  5 bodů
Překrásná loď! Ale ta osoba „chodící“ po vodě mi trochu kazí dojem celé fotky. Příště bych se radši zaměřila na samotnou loď a na její lepší zaostření, protože ona za to určitě stojí. Když si tu osobu odmyslím, tak fotka není špatná.
John Lenfield: 6. místo, 6 bodů
Je vidieť, že kúzelník je veľmi vynaliezavý, keďže aj po zmeškaní lode sa ju pokúša dosiahnuť chodením po vode. Nápad je fajn, obrázok je tiež pekný.
Nemesis Snow Whiteová: 5. místo, 7 bodů
Trochu to ve mně vzbuzuje dojem, že jsem tu loď už někde viděla. Aha, jasně, vypadá jak z Pirátů z Karibiku. No, ale trochu to vypadá, že jde ke dnu, což navozuje úhel fotografie. A ten kouzelník se tam snaží skočit do lodi nebo ji dostat ze svého dosahu?
Nicholas McElen: 6. místo, 6 bodů
Hezký snímek, líbí se mi :) Jen je škoda, že to je foceno z dálky, ale chápu, že jinak autor nemohl. Především oceňuji příjemnou kombinaci tradice a moderní doby, takový ten kontrast – konkrétně myslím především ono velké plavidlo a malého človíčka, především ale tradiční loď a moderní „sport“ nebo jak toho vodního lyžaře nazvat; prostě se mi líbí! :) Jen možná trochu upravit barvy, protože působí poměrně zašedle a kvůli tomu se nachází na pomyslné dráze dále od diváka, vážně sytost barev a nějaký ten přidaný kontrast dělá divy :)
Samantha Ulvenová: 4. místo, 8 bodů
Ano, ano. Tradice je tradice. Lodě sice nejsou moc v mé oblibě, ale určitě tu byly dávno přede mnou a ještě dlouho budou. Zajímavý nápad.
Samantha McRoses: 6. místo, 6 bodů
Chôdza po vode a vedľa toho loď,  dobrý nápad. Horizont by mal byť horizontálne, lebo to kazí dojem mora.


5.-6. místo / 38 bodů / a-9. Velbloudí jezdec / Vea Sophie Williams
Jen málo kouzelníků využívá této dopravy.
Annie Reprobate: 7. místo,  5 bodů
Tato fotka mě pobavila. Roztomilé spojení, zvířátko jako dopravní prostředek. Fotka má sice kvalitní námět, ale nelíbí se mi to, jak ho fotograf zachytil, vypadá to trošku, jako kdyby jen ledabyle zmáčkl spoušť a moc o záběru nepřemýšlel.
John Lenfield: 4. místo, 8 bodů
Skoro všetci dali do tejto súťaže ako dopravný prostriedok niečo neživé. Tento obrázok je však úplne iný, než všetky ostatné. Nápad využiť zviera ako dopravný  prostriedok je neskutočne super.
Nemesis Snow Whiteová: 3. místo, 9 bodů
Zaujala mě neobvyklost tohoto dopravního prostředku, přeci jen, kdo si v době ekonomické krize může dopřát velblouda? I když upřímně, spíš to vypadá jako pavián křížený s velbloudem, ale tak… originalitě se meze nekladou.
Nicholas McElen: 5. místo, 7 bodů
Poměrně pohledný snímek vyfocený v krásném prostředí plném přírody a zvířat, jen je škoda, že snímek je poměrně přesvětlený, ale zase to máte kvůli velkému kontrastu mezi stromy a slunečním svitem na velbloudovi. Jinak snímek působí přívětivě :)
Samantha Ulvenová: 7. místo, 5 bodů
Aspoň jedno zvířátko se tu také objevilo. I to je dopravní prostředek. Jsem ráda, že jsme odsud zvířata úplně nevypustili.
Samantha McRoses: 7. místo, 5 bodů
Zabudnutý spôsob dopravy, dobrý nápad, ale pôsobí to na mňa jako klasická dovolenková fotka.



7. místo / 32 bodů / a-3. Loď, či autobus? / Ciline Flameová
Jede po cestě i po vodě.
Annie Reprobate: 4. místo,  8 bodů
Tohle je tak vtipné vozítko a ještě londýnské! Úžasné práce, fotka je kvalitní a při pohledu na ní se leckdo usměje.  Bod i za úhel fotografie.
John Lenfield: 3. místo, 9 bodů
Veľmi zaujímavý nápad, taký obojživelník. Páči sa mi výraznosť žltej farby, ostrosť obrazu a nápaditosť.
Nemesis Snow Whiteová: 7. místo, 5 bodů
Zajímavé. Jen mi ta fotka přijde hrozně přeplácaná. To bude asi těmi mudly. Ale chválím zachycení tohoto… čehosi v tomto úhlu. Není to žádné rovně, zepředu, zezadu a tak, ale v úžasném úhlu.
Nicholas McElen: 8. místo, 4 body
Byť tu zemi mám velmi rád, zdejší snímek působí bohužel trochu i nudně, opravdu nerad to říkám. V podstatě tam není zachyceno nic konkrétního, jen „nějaký“ autobus. Naopak se mi líbí barvy, když přehlédnu přesvětlené místo v rohu :)
Samantha Ulvenová: 10. místo, 2 body
Hezká ukázka mudlovského dopravního prostředku, na kterém mudlové vydělávají majlant :)
Samantha McRoses: 8. místo,  4 body
Zaujímavá perspektiva.


8.-9. místo / 28 bodů / a-1. Cestovatelé / Vea Sophie Williams
Co takhle zajet si vlakem do ciziny?
Annie Reprobate: 9. místo, 3 body
Pěkná fotka do rodinného alba, ale určitě ne do portfolia fotografa. Špatně zachyceny postavy stojící na vláčku a chybí podle mě nápad, jak fotku nějak oživit,  ale jinak není kvalita vůbec špatná.
John Lenfield: 1. místo, 11 bodů
Veľmi sa mi páči prepojenie rodiny s dopravným prostriedkom a taktiež to, že tento dopravný prostriedok sa už nevyužíva, takže sa prelína prítomnosť s minulosťou. Dobrý nápad.
Nemesis Snow Whiteová: 9. místo, 3 bodů
Hezké, rodinné, přírodní. Sice bych tímto dopravním prostředkem nerada cestovala, ale proti gustu… však to znáte. Bohužel mě fotka nijak zvlášť nezaujala co se celkového dojmu týče.
Nicholas McElen: 7. místo, 5 bodů
Příliš mnoho světlého místa, to mi vadí nejvíce. Naopak se mi líbí barvy a originalita snímku, vážně přemýšlím, jestli k tomu zařízení vedou schody nebo jestli se tam prostě musí po svých :)
Samantha Ulvenová: 8. místo, 4 body
Takovou lokomotivkou bych se taky někdy ráda projela. Velmi hezká rodinka na výletě. Ale teda nevím, jak daleko do ciziny bych se s ní dostala :D
Samantha McRoses: 10. miesto, 2 body
Presvetlená fotka.


8.-9. místo / 28 bodů / a-10. Vstříc výletu: UP! / Lilien Emity Meissed
Stačí nasednout a vychutnat si let nad kouzelnou krajinou.
Annie Reprobate: 3. místo,  9 bodů
Nejprve mi přišla fotka obyčejná, ale stačilo se trochu zadívat a hned mi přišla nápaditá a velmi kvalitní, co se týče ostrosti a vyvážení světla. Chválím!
John Lenfield: 8. místo, 4 body
Na tomto obrázku vidím bok auta, ktoré som mal na prvý pohľad dosť problém rozoznať. Auto je obyčajný prostriedok, ktorý má skoro každý doma.
Nemesis Snow Whiteová: 10. místo, 2 body
Líbí se mi kontrast toho světla a zářivého odstínu auta (nefotil to někdo z Havraspáru náhodou?) Ovšem jinak mi ta fotka přijde taková chudá, postrádající nějaký nápad.
Nicholas McElen: 10. místo, 2 body
Škoda, velká škoda! Jediné, čemu jsem mohl dát body, byla sytost barev a úhel vyfocení. Naopak, strašně mi tam vadí to příliš velké světlo v pozadí i prodlužka na stěně u vrat.
Samantha Ulvenová: 2. místo, 10 bodů
Moc zajímavé pojetí. A proč ne? Aspoň je to něco nového a neotřelého. Líbí se mi nápad i trošku zkosený pohled.
Samantha McRoses: 11. místo, 1 bod
Zlý kontrast fotky.

10. místo / 25 bodů / a-7. Po startu / Sophia Glis Glisová
Vzlet balónu přímo uprostřed naší vísky, to byla velká atrakce pro zdejší mudly i kouzelníky.
Annie Reprobate: 11. místo, 1 bod
Tahle fotka mě neoslovila. Co se týče kvality fotografie, není špatná. Ale je škoda, že tam není zachycen celý balón, bez něj pro mě fotka nemá smysl.
John Lenfield: 5. místo, 7 bodů
Nápad je fajn, cestovanie balónom sa mi páči, až na to, že nie je až tak ovládateľný, ako iné dopravné prostriedky. Obrázok je ale pekný, ostrý, farebný.
Nemesis Snow Whiteová: 8. místo, 4 body
Hezké a netradiční. Ovšem kazí to ty baráky za tím. Doporučuju zkusit balón v přírodě.
Nicholas McElen: 9. místo, 3 body
Povedená fotografie, líbí se mi především barvy a samotná ostrost tohoto neobvyklého dopravního prostředku, stejně tak i jemně rozostřené pozadí. Naopak, krom balonu, mě nic bohužel již nezaujalo, což je velká škoda, máte na to! :)
Samantha Ulvenová: 10. místo, 3 bodů
Balón, ten tu byl také dávno přede mnou :) A ještě jsem v něm neletěla, kéž bych to jednou taky zažila. Musí to být super zážitek. Velmi hezký nápad :)
Samantha McRoses: 5. místo, 7 bodů
Málo využívaný spôsob dopravy. Pekná fotka, vtipná fotka.


11. místo / 19 bodů / a-4. Mudlovský vlak na internát / Jostein Lauierová
Tímto super vláčkem jsem jezdila na mudl-internát. Zrovna mi však ujíždí…
Annie Reprobate: 5. místo,  7 bodů
Moc hezký nápad na fotku. Člověk s trochou představivosti se hned dokáže vcítit do té situace, kdy čekáte na vlak a mrzne vám nos, protože je všude sníh. Ale musím ubrat body za kvalitu fotky, škoda.
John Lenfield: 11. místo, 1 bod
Nápad je nezaujímavý. Všedný vlak jazdiaci po našich koľajách. Taktiež ostrosť a celková kvalita obrázku nie je príliš košér.
Nemesis Snow Whiteová: 11. místo, 1 bodů
Fotka na mě působí smutným dojmem. Smutné, nevýrazné barvy, je to škoda. Celkově by fotka – třeba focená v létě nebo na jaře či na podzim – působila mnohem lépe.
Nicholas McElen: 11. místo, 1 bod
Strašně nerad uděluji poslední body, strašně mě mrzí, že stejně jedna fotografie musí být nejdále od nejlepších. Bohužel, nyní ten poslední bod padl na Vaše dílo. Bohužel, zde můžu snad jen kritizovat – ne, že bych chtěl; vadí mi šum, úhel, neostrost… prostě hromada věcí, ale omlouvám se Vám za poslední možný udělený bod, vážně mě to mrzí.
Samantha Ulvenová: 6. místo, 6 bodů
Ano, ano. Vlaky taky často využívám na přiblížení ke kolejím na vejšku. Holt letax všude nefunguje.
Samantha McRoses: 9. místo, 3 body
Mohla to byť pekná fotka, keby nebola rozmazaná.

b) Rozmary počasí


1. místo / 67 bodů / b-1. Bloudění přátel v bílé samotě / Carolyn Black
Napadne-li sníh, vše pokryje bílá čistota. Člověk se pak cítí osamocený, a proto je dobré mít po boku přítele, držícího s námi krok v bílé samotě.
Annie Reprobate: 1. místo, 12  bodů
Zbožňuji tuhle fotku. Je dokonale vyfocená, má příběh a atmosféru! Nejradši bych si jí vytiskla a dala na zeď a nejspíš to udělám. Jisté první místo!
John Lenfield: 6. místo, 7 bodů
Jééé, zimná krajina… Nádherný obrázok. Keby to tak bolo aj cez Vianoce.
Nemesis Snow Whiteová: 1. místo, 12 bodů
Perfektní! Děsivé! Úžasné! Nemám slov a nemám vět. Tato fotografie na mě působí dojmem nevšednosti a originality, ta děsivě šedomodrozelená barva pozadí je… děsivá!
Nicholas McElen: 1. místo, 12 bodů
Nádhera! Ohromující snímek úžasně navozující tamní atmosféru! Gratuluji, podařilo se Vám vyfotit perfektní fotografii – nejvíce si cením těch emocí z fotky zářících, samotného zabarvení, prostě všechno! :)
Samantha Ulvenová: 1. místo, 12 bodů
Zase taková do starodávna, prostě úžasná fotka, nápad, styl. Moc se mi líbí.
Samantha McRoses: 1. místo, 12 bodů
Pekná fotka, ladená do jednej farby.


2. místo / 63 bodů / b-7. Nebeské rozmary / Lilien Emity Meissed
Nádherná scenérie, která je k vidění z té nejlepší věže.
Annie Reprobate: 2. místo, 11 bodů
Mraky, slunce a stromy – tohle je má oblíbená kombinace, kterou sama velmi ráda fotím. Vše je vyfoceno se správným kontrastem, jasem i ostrostí a určitě bych si takové dílo představila, jako dílo profesionálního fotografa.
John Lenfield: 1. místo, 12 bodů
Nádhera. Myslím, že neexistuje slovo, ktoré by to vyjadrilo lepšie.
Nemesis Snow Whiteová: 3. místo, 10 bodů
Hezké, opravdu hezké, barevné. Mrzí mě akorát, že takovýchto obrázků přibývá stále víc a víc a originalita se, krom barevnosti nebe, vytrácí.
Nicholas McElen: 3. místo, 10 bodů
Úžasné barvy! Sice nahoře ta fotka působí trochu prázdně, to by se dalo i uříznout, aby se pozornost diváka dala usměrnit na to hlavní -  na ty barvy slunce.
Samantha Ulvenová: 4. místo, 9 bodů
Ach, to, jak se tam honí mraky, to je úžasné. Moc se mi to líbí. A slunce už skoro zapadlé, jen tam tak vykukuje, no super prostě :)
Samantha McRoses: 2. místo, 11 bodů
Zaujímavý pohľad na slnko.



3. místo / 49 bodů / b-10. Slunce nad mořem / Elizabeth Gibsonová
Ten pohled za to mžourání stojí.
Annie Reprobate: 3. místo, 10 bodů
Kdyby téma bylo „Romantika“, tak tohle dílo by vyhrálo. Ten růžový nádech symbolizuje ty růžové brýle, co člověk má, když je zamilovaný. A jako bonus té umělecké části - je ta fotka kvalitní.
John Lenfield: 4. místo, 9 bodů
Veľmi pekné, určite by som ho použil ako obrázok na pohľadnicu, ktorú by som poslal dobrým známym.
Nemesis Snow Whiteová: 4. místo, 9 bodů
Chvíli se mi zdálo, že vidím rudě. Tedy, rozhodně to na mě působí dojmem jisté starobylosti. Zaujal mě odlesk slunce v moři, který je zachycen opravdu parádně. Smekám.
Nicholas McElen: 4. místo, 9 bodů
Krása! Strašně se mi líbí Vaše odvaha, kdy zářící slunce bylo vyfoceno, stejně tak i velmi jemná úprava barev. Jemná, ale přesto nápadná viněta krásně usměrňuje divákovu pozornost. Byť se může zdát, že na fotce prostě nic není, přesto je plná, to se mi také velmi líbí. Fakt krása, gratuluji :)
Samantha Ulvenová: 9. místo, 4 body
Moře, dovolená, slunce, pláž, opalování. Toto vše a mnohem více se mi vybaví při této fotce. A hlavně pohoda a klid, ta z této fotky přímo srší.
Samantha McRoses: 5. místo, 8 bodů
Pekná fotka.


4. místo / 47 bodů / b-11. Těsně před bouří / Vicky Charmant
Moře prozatím zůstává hrozivě klidné, ale zdání klame.
Annie Reprobate: 7. místo, 6 bodů
Líbí se mi kontrast toho zeleného kopečku a zatahující se oblohy. Škoda, že nejsou ty mraky tmavší a víc bouřkové. Pěkná fotka, ale mohla být lepší.
John Lenfield: 3. místo, 10 bodů
Ojojoj, príroda sa začína hnevať. Držte si klobúky a vyťahujte dáždniky. Veľmi pekný obrázok, ktorý ukazuje silu prírody.
Nemesis Snow Whiteová: 5. místo, 8 bodů
Ehem, spousta mraků! To se mi líbí. Fakt. Nemám ráda klasické zataženo, kdy na nic nevidíte, ale toto se mi opravdu líbí.
Nicholas McElen: 6. místo, 7 bodů
Z Vaší fotografie cítím velkou nejistotu – věřím, že to není nejistota Vás, jakožto fotící osoby, ale naopak nejistota z počasí, co nového nám přinese. Kdyby oblaka byla tmavší, dramatičtější, bylo by to daleko lepší.
Samantha Ulvenová: 6. místo, 7 bodů
Bože, ty mraky. Ty jsou úžasné. Moc se mi líbí nápad na focení mraků. I když to není žádná novinka, tak se vždy osvědčí.
Samantha McRoses: 4. místo, 9 bodů
Zaujímavá fotka.


5.-6. místo / 46 bodů / b-3. I pár kapek postačí / Alayaya Cassel
bez komentáře…
Annie Reprobate: 9. místo, 4 body
Pěkná fotka makra, ale sám autor nedokázal k fotce napsat komentář, tudíž mu taky nepřišla nějak zvláštní. Možná kdyby byla zachycena padající kapka, ale takhle to nemá v sobě tu akčnost. Pár bodů si ale určitě zaslouží.
John Lenfield: 10. místo, 3 body
Obrázok vo mne veľa nezanechal, ostal som chudobný. Mohol mať širší záber.
Nemesis Snow Whiteová: 2. místo, 11 bodů
Krásně romantické a přírodní. Kolik lidí přijde s tímto stále úžasným a originálním nápadem? Ty kapky jsou zachyceny krásně ostře. Super!
Nicholas McElen: 2. místo, 11 bodů
Nádherný příklad focení makra! Dlouho jsem váhal nad Vaší fotkou a tou modře zbarvenou fotkou; Váš snímek jsem tedy musel dát na druhé místo, i když ta hranice tam byla skutečně minimální, důvodem je mírná prázdnost snímku. Je škoda, že ten zaostřený objekt je tam vidět jen trochu, i když to dává zase jiný smysl fotky, je z něj cítit něco jiného, není centricky zaměřená, to se mi také líbí. Proto Vám z celého srdce gratuluji a přeji hodně dalších úspěchů, máte na to být velmi schopným fotografem :)
Samantha Ulvenová: 2. místo, 11 bodů
Toto je velmi oblíbený styl a musím uznat, že i mně se moc líbí. Zachycení mála na tom našem obrovském světě.
Samantha McRoses: 7. místo, 6 bodů
Pekne zladené pozadie so strechou a kvapky tu vynikajú.


5.-6. místo / 46 bodů / b-12. Zataženo, občas slunce / Elizabeth Gibsonová
Boží oko v trochu temnějším podání...
Annie Reprobate: 6. místo, 7 bodů
Velice povedené zachycení paprsků mezi mraky! Vše dokresluje to kamení uprostřed, dodává tomu tu drsnost. Nemusela bych tam už ty loďky napravo, ale přímo dojem z fotky nekazí.
John Lenfield: 2. místo, 11 bodů
Nádherné, takýmto okom by som sa chcel pozerať na našu nádhernú krajinu.
Nemesis Snow Whiteová: 7. místo, 6 bodů
No, boží oko mě nikdy nezvedlo ze židle. Je to sice krásný přírodní úkaz, ale asi se to neustále točí kolem a kolem, že to člověka už nijak neohromí. Co však pochválím, je ten kousek pobřeží/krajiny/cosi, co je zachyceno dole uprostřed. Líbí se mi, jak to vniká do moře. Krása.
Nicholas McElen: 7. místo, 6 bodů
Poměrně hezká fotografie, její atmosféra je vážně zajímavá, stejně jako celková fotografie. Možná jiný úhel snímání by byl lepší, takhle se mi to zdá poměrně zaměřené na střed, autor mohl vyfotit i kousek krajiny a onu zář přidat na pravou stranu fotografie – nebojte se experimentovat, mnohdy se to prostě vyplatí :)
Samantha Ulvenová: 7. místo, 6 bodů
Ano, ano. Toto mám také velmi ráda. Zataženo, ale sem tam nějaký ten paprsek proklouzne a někomu osvětlí úsměv.
Samantha McRoses: 10 b - 3 miesto.
Pekná fotka, vadí mi tu len ten horizont, ktorý je nakrivo.



7. místo / 45 bodů / b-6. Nadčasová / Nerys Heliabel Ghostfieldová
Za ruinami současného světa je prý růžová budoucnost skrytá.
Annie Reprobate: 4. místo, 9 bodů
Roztomilá fotka podvečerní oblohy. Fotka je podtržena chatkou a okolními stromy a to jí dodává tajuplnost, což se mi moc líbí. Pár bodů dolů za ne  moc dobrou technickou kvalitu.
John Lenfield: 9. místo, 4 body
Ružová, pekná farba a dokonca podobná Nebelvíru! Palec hore.
Nemesis Snow Whiteová: 6. místo, 7 bodů
První, co se mi vybavilo byl refrén písničky „Jen růžová to může být“ a tak dále a tak dál. Krásně zachycená růžová a modrá a fialová. Ty stromy jsou úplně dokonalé. Kazí to opravdu jen to stavení.
Nicholas McElen: 6. místo, 8 bodů
Především se mi líbí barvy, ty jsou velmi krásné :) Snímek se mi jinak zdá takový napůl zaplněný, napůl prázdný, alespoň je dost dobře vidět, kam chcete upoutat divákovu pozornost. Možná by to chtělo vyfotit jinou budovu, aby celková atmosféra fotografie a city z ní sršící byly lepší, jasnější, romantičtější a prostě takové dokonalejší :)
Samantha Ulvenová: 3. místo, 10 bodů
Zajímavé. Skoro jak kdybych se dívala na pyramidu :D Ale ne, moc se mi líbí ty červánky do růžova, fakt  bomba :)
Samantha McRoses: 6. místo, 7 bodů
Zaujímavá myšlienka fotky.


8. místo / 36 bodů / b-2. Horské ráno a začátek podzimu / Jostein Lauierová
Horská ranní mlha, toť pro mě nejkrásnější pohled.
Annie Reprobate: 5. místo, 8 bodů
Protože bydlím na vesnici u lesa, je mi tato fotka blízká a vnitřně mě uklidňuje. Fotka je hezky ostrá. Jediné, co mi trochu kazí požitek z fotky je hlouček v rohu fotky.
John Lenfield: 5. místo, 8 bodů
Obrázok je super, krásne vystihuje hory. Mať takýto krásny výhľad, som šťastný ako blcha.
Nemesis Snow Whiteová: 8. místo, 5 bodů
Vypadá to trochu jako přepadená indiánská rezervace. Zbořený stan – aspoň z mého pohledu – spousta kouře a … neviditelných mrtvol. Hezký nápad. Doufám, že fotograf přežil.
Nicholas McElen: 10. místo, 4 body
Velmi zajímavý jev, to se mi líbí, možná by bylo hezčí a hlavně působivější, kdyby autor trochu přidal kontrastu, ale v míře, aby ona pára byla vidět. Avšak i celkově ta fotografie působí prázdně, trochu přidat na životě díky sytostem barvy. Mohlo to dopadnout lépe, máte dobrou ruku na focení zvláštních a zajímavých objektů, věřím :)
Samantha Ulvenová: 5. místo, 8 bodů
Ano, to jsou přesně moje vzpomínky na letní tábory. Zde sice už začíná podzim, ale stejně. Komu by se tato fotka nelíbila?
Samantha McRoses: 10. místo, 3 bodů
Nezaujímavá fotka.



9. místo / 21 bodů / b-4. Měsíčku na nebi šírokéém... / Lena Mary Brownová
Letní pohled na vycházející měsíc.
Annie Reprobate: 8. místo, 5 bodů
Tahle fotka mi připomíná dobu když jsem byla malá. Lezli jsme na střechu králíkárny a kradli třešně. Protože ale podobný výhled znám,  není pro mě ale tolik zajímavá. Ale děkuji za připomenutí té doby.
John Lenfield: 8. místo, 5 bodů
Pohľad je to pekný, ale obyčajný, ktorý sa dá zachytiť aj u mňa na balkóne.
Nemesis Snow Whiteová: 11. místo, 2 bodů
Tato fotka je taková… chudá na omak. Měsíc je sice krásný, ale je daleko a prostředí na mě působí opravdu stylem „rychle něco vyfotím, aby se neřeklo“. Příště si zkuste pohrát s barvičkami a přírodou. Přeci jenom, matka příroda a počasí umí dělat divy.
Nicholas McElen: 12. místo, 1 bod
Velké místo, plné, ale přesto prázdné. Škoda, že to není foceno ještě ve větší tmě, takhle je ještě až moc dobře vidět ona část střechy, trochu více to tam kazí. Také jen okrajové vnímání rozmarů počasí vzniklé úplňkem, avšak v našich krajinách moc nepozorované. Škoda, lepší by jej bylo vyfotit v noci, nebo alespoň tu fotku ztmavit, upravit kontrast, světlost – a autor by získal více :)
Samantha Ulvenová: 10. místo, 3 body
Velmi dobrý nápad, bohužel trošku špatně zachyceno, ale nevadí. Hodnotí se i nápad. Měsíček mi připomíná zlaťáček :D
Samantha McRoses: 8. místo, 5 bodů
Trochu tmavá fotka.


10. místo / 20 bodů / b-9. Rozpustilá mračna / Lena Mary Brownová
Rozčeřené mráčky od letního vánku.
Annie Reprobate: 11. místo, 2 body
Fotografovi upadl foťák a omylem vyfotil nebe a kus střechy? Možná kdyby trochu popošel a zvolil by jiný úhel, obdržel by ode mě víc bodů, ale bohužel nemůžu dát víc. Na fotce se mi líbí jen mraky jako takové, ale to nestačí.
John Lenfield: 7. místo, 6 bodů
Pekný obrázok s ešte krajšími obláčikmi, ktoré sa podobajú na hrebeň… Učešete ma nimi niekto?
Nemesis Snow Whiteová: 12. místo, 1 bodů
Mraky a cosi. Že by střecha? To nepoznám. Působí to však bezmyšlenkovitě a neoriginálně. Snad to příště vyjde lépe.
Nicholas McElen: 11. místo, 2 body
Oblaka skutečně hezká, taková nadýchaná, prostorná – to se mi opravdu líbí :) Naopak, co zrovna nemusím, je hrubě trčící část střechy, která velmi silně kazí dojem. Oblaka tak působí trochu jinak, divněji, bez řádu a smyslu. Stejně tak i vedení na spodní část snímku. Velká škoda, že celkově působí trochu prázdněji, něco tam chybí.
Samantha Ulvenová: 8. místo, 5 bodů
A zase ta mračna. Jak neotřelé :D ale ne, toto je prostě osvědčený motiv fotek, který se vždy ujme a vždy zaujme.
Samantha McRoses: 9. místo, 4 body
Škoda, že je ten spodok tak odrezaný, inak by som dala aj viac bodov.



11. místo / 17 bodů / b-8. Podzimní výprava / Lili Smeaglová
bez komentáře…
Annie Reprobate: 10. místo, 3 body
Další z fotek, co podle mě patří do rodinného alba a ne do soutěže. Ani to moc nezachraňuje ta kaluž na zemi. Spíš jen ty vtipné obličeje postav.
John Lenfield: 11. místo, 2 body
Je to rovnaké, jako u č.5, tu som ale prihodil jeden bod, kvôli tomu, že sa tu ľudia usmievajú.
Nemesis Snow Whiteová: 9. místo, 4 bodů
Zima, zima, zima, zima je veliká. Při pohledu na ten párek zmrzlíků si jdu pro horkou čokoládu a deku na zahřátí. Nechtěla bych být aktérem. Fotka opravdu působí zmrzlým dojmem.
Nicholas McElen: 8. místo, 5 bodů
Výprava u větší louže mi toho zrovna moc neříká, ani moc věcí mě tam, bohužel, nezaujalo. Stejně tak i namodralý filtr, ten se tam moc ani nehodí. Zvlášť, pokud bylo pod mrakem, aby autor přidal na sytosti barev a obecně příjemné, ne chladné, atmosféře. Velká škoda!
Samantha Ulvenová: 11. místo, 2 body
Nějaká skautská výprava, že? Ty jsem tedy nikdy nezažila, ale jistě na nich je vždycky hromada zábavy. Už z úsměvů účastníků je to patrné na první pohled.
Samantha McRoses: 12. místo, 1 bod
Akosi neviem nájsť súvislosť s témou.


 12. místo / 11 bodů / b-5. Miss Pláštěnka / Lili Smeaglová
bez komentáře…
Annie Reprobate: 12. místo, 1 bod
Asi v této fotce úplně nevidím to téma, možná kdyby ta fotka měla alespoň trochu kreativního ducha, ale mně přijde strašně obyčejná. Ale tak alespoň ten bod.
John Lenfield: 12. místo, 1 bod
Ja si myslím, že tento obrázok príliš nesúvisí s témou. A tí ľudia sa mračia!
Nemesis Snow Whiteová: 10. místo, 3 body
Kde jsou ty doby, co jsem jako malá – respektive mnohem mladší a menší – nosila pláštěnku. Ano, počasí je nevyzpytatelné a je dobré být vždy připraven! Možná s ostřejším obrazem.
Nicholas McElen: 11. místo, 3 body
Fotograf správně vybral fotku na toto téma, pláštěnka skutečně je symbolem rozmarů počasí :) Avšak ten modrý filtr, neostrost – a celkově: někdo se do objektivu dívá, někdo zase ne. Šlo by z toho mnoho vytěžit :)
Samantha Ulvenová: 12. místo, 1 bod
Haha! Musím se smát. Miss pláštěnka. No proč ne? Takové počasí jsme někdy zažili snad všichni!
Samantha McRoses: 11. místo, 2 body
Akosi neviem nájsť súvislosť s témou.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No jo, já ty svoje fotky nefotila do soutěže :(
jsou to starší fotky, focené jen tak...
Já totiž nemám funkční foťák :(
Jos

Anonymní řekl(a)...

Jenom bych ráda dodala, že Nicholas tam má 2x 11. místo (jednou se 3 body a jednou se 2).

NSW

Unknown řekl(a)...

Toho jsem si ani nebšimla ale máš pravdu...

Carolyn Black řekl(a)...

Až teď jsem si přečetla hodnocení poroty a zkrátka nemám slov, děkuji hrozně moc za komentáře k mým fotografiím, díky tomu mám zpětnou vazbu a vím, co je třeba zlepšovat. Zároveň děkuji za první místo v této části soutěže.

Carolyn Black