neděle 5. srpna 2012

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 1. kolo - hlasování


Tak, nastal den D a my máme tu čest a potěšení představit vám nakonec pěknou řádku soutěžních fotografií – jak už to tak bývá, většina jich dorazila až těsně před uzávěrkou, neřku-li až chvíli po ní, nyní ale mohu prozradit, že vybírat tu nejlepší budete moci z 11 fotek na téma Dopravní prostředky a z 12 fotek na téma Rozmary počasí. Celkem se přihlásilo 12 soutěžících, kromě fialové jsou zastoupeny všechny bradavické barvy, tradičně nejvíce žlutá. Všem děkujeme za účast!
Aktualizováno 6. 8. - upřesnění pravidel (hodnocení)


Soutěžní snímky uveřejňujeme bez jmen autorů. Ta budou odtajněna (i porotě!) až po skončení hodnocení. Obrázky jsou opatřeny krátkými autorskými komentáři.
Hlasovat pro fotografii, která nejvíce zaujala právě vás,  můžete ve dvou anketách zde v Trimelovi. Vítězný snímek v každé kategorii obdrží Cenu čtenářů.
Hlasovat můžete do neděle 12.8. (12:00).

Paralelně budeme udělovat také Cenu poroty.
Podle pořadí bude moci každá fotka získat od každého člena poroty maximálně 11 bodů v tématu Dopravní prostředek, respektive maximálně 12 bodů v tématu Rozmary počasí (podle počtu zúčastněných snímků v každé kategorii). Body se pak sečtou za celou šestičlennou porotu a v tabulce pak uvidíme celkové pořadí fotek podle poroty.
--------
Doplnění a upřesnění - aktualizováno 6. 8.: Po sečtení bodů od poroty přičteme u každé fotky ještě body za umístění v anketě (podle stejného klíče jako u poroty - za 1. místo 12/resp. 11 bodů a za každé další vždy o bod méně;  v případě děleného pořadí v anketě bude udělen průměr, např. za 5.-7. místo bude bodů pro všechny stejně jako za místo 6., tedy u Dopravních prostředků by to bylo 7 bodů, u Rozmarů počasí 6 bodů). 
Poté se u každého autora, který se účastní se 2 snímky,  sečtou body za obě fotky, a bude vytvořen žebříček autorů = průběžné celkové pořadí po 1. kole. 


Analogicky se bude pak hodnotit i kolo druhé - bude vyhodnocena Cena poroty (fotka na  1. místě podle poroty) a Cena čtenářů (fotka na  1. místě podle čtenářské ankety). Po sečtení bodů za 2. kolo bude vyhlášeno celkové pořadí autorů za 2. kolo. 


No a potom se to vše sečte i s výsledky (celkovým počtem bodů pro jednotlivé autory) kola prvního a bude vyhlášen absolutně nejúspěšnější fotograf celé soutěže a pak 2. a 3. celkové místo. Absolutní vítěz obdrží také nejhlavnější cenu, ale menší ceny budou udělovány i v každém kole za Cenu poroty a Cenu čtenářů (v každém tématu zvlášť) a za celkové vítězství v daném kole. Celkem tedy bude uděleno 5 menších věcných odměn v každém kole a na závěr 3 hlavní celkové ceny.
-------

Po skončení druhého kola Letní fotosoutěže (které bude vyhlášeno i s novými tématy ještě dnes) bude vyhodnoceno celkové pořadí a tehdy také budou uděleny hlavní ceny, z nichž některé jste si mohli prohlédnout v článku z 30.7. http://trimeles.blogspot.cz/2012/07/letni-fotosoutez-zluteho-trimela.html

Tam se také můžete dovědět více podrobností o našich porotcích a porotkyních. Zde tedy pouze připomenu, že v naší „duhové“ porotě zasedají:
Annie Reprobate, John Lenfield, Nemesis Snow Whiteová, Nicholas McElen, Samantha McRoses a Samantha Ulvenová. Kromě toho, že fotografie ohodnotí bodově, bude jejich úkolem také ke každé fotce napsat krátký komentář objasňující, proč v jejich očích tak která fotka obsadila to které místo.

A tady máte konečně slíbené fotografie, které můžete ohodnotit nejen v anketě, ale klidně i zde v komentářích.
Za Žlutý Trimeles Sophia Glis Glisová

a) Dopravní prostředky

a-1. Cestovatelé
Co takhle zajet si vlakem do ciziny?


a-2. Frnk!
Auto, traktor, kamion, či strašidlo? Kdo ví?


a-3. Loď, či autobus?
Jede po cestě i po vodě.


a-4. Mudlovský vlak na internát
Tímto super vláčkem jsem jezdila na mudl-internát. Zrovna mi však ujíždí…


a-5. Neviditelný vlak
bez komentáře…


a-6. Pacifická pěškomotiva
Rychlá, ekologická, s malou spotřebou.


a-7. Po startu
Vzlet balónu přímo uprostřed naší vísky, to byla velká atrakce pro zdejší mudly i kouzelníky.


a-8 Tradice
Zatímco mudlové tradičně cestují lodí, kouzelníci nedají dopustit na osvědčenou chůzi po vodě.


a-9. Velbloudí jezdec
Jen málo kouzelníků využívá této dopravy.


a-10. Vstříc výletu: UP!
Stačí nasednout a vychutnat si let nad kouzelnou krajinou.


a-11. Zmeškaný mudlobus
Zachycení jednoho nešťastného rána v mudlovském světě, kdy spěchám do školy a mohu pouze zamávat svému dopravnímu spoji.


b) Rozmary počasí

b-1. Bloudění přátel v bílé samotě
Napadne-li sníh, vše pokryje bílá čistota. Člověk se pak cítí osamocený, a proto je dobré mít po boku přítele, držícího s námi krok v bílé samotě.


b-2. Horské ráno a začátek podzimu
Horská ranní mlha, toť pro mě nejkrásnější pohled.

b-3. I pár kapek postačí
bez komentáře…


b-4. Měsíčku na nebi šírokéém...
Letní pohled na vycházející měsíc.


b-5. Miss Pláštěnka
bez komentáře…


b-6. Nadčasová
Za ruinami současného světa je prý růžová budoucnost skrytá.


b-7. Nebeské rozmary
Nádherná scenérie, která je k vidění z té nejlepší věže.


b-8. Podzimní výprava
Z rozmarů počasí si nic neděláme!


b-9. Rozpustilá mračna
Rozčeřené mráčky od letního vánku.


b-10. Slunce nad mořem
Ten pohled za to mžourání stojí.


b-11. Těsně před bouří
Moře prozatím zůstává hrozivě klidné, ale zdání klame.


b-12. Zataženo, občas slunce
Boží oko v trochu temnějším podání...

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jaksi se mi z toho způsobu hodnocení zamotala hlava :)Asi jsem jediná, kco tomu nerozumí :D
Vea

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Eh? čemu nerozumíš? Ptej se!

Anonymní řekl(a)...

To nemá cenu :) Nerozumím snad všemu :D
Vea