středa 31. srpna 2011

Kouzelníci v cizích krajích - 3. hádanka

Tentokrát si článek plný indicií pro vás připravil Paul Brewer, náš známý světoběžník.


Kdo jako první pošle do mého sovince (tj. na adresu Sophia Glis Glisová) správnou odpověď (tedy o jaké zemi je řeč), získá drobnou odměnu a především dobrý pocit, že je ze všech nejbystřejší. Druhý den, nebo jakmile přijde alespoň jedna správná odpověď, bude zveřejněna druhá část článku, kde se dozvíte nejen název dané země, ale i další fakta o tamějších kouzelnících a magii.

Tato země má s kouzelníky bohaté zkušenosti, vždyť také na jejím území se nacházela kolébka civilizace a kdysi zde vznikala první kouzla.

Měl bych říci, že jsou kouzelníci v této monarchii velmi přátelští a pohostinní, rádi vás pozvou k sobě do domu či na romantickou projížďku na velbloudovi téměř všudypřítomnou pouští. A také velice šikovní - perfektně zvládají kouzla na ochlazování, jelikož v jejich příbytcích by nám bez kouzel v létě zima jen tak nebyla.

Nalezneme tu mnoho kouzelnických památek, zvláště z velmi starých dob. Ještě před naším letopočtem zde dokázali kouzelníci do pískovce vytvořit unikátní skalní město, nad kterým zůstává mudlům doteď rozum stát.

Nynější obyvatelé se zde mají dobře - spolu se svými sousedy se mohou koupat v moři, kde působí trvale nadnášející kouzlo, tudíž mohou hrát Řachavého Petra na hladině, aniž by si smočili obličej!






1 komentář:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Soutěž ukončena:) Jména těch, kdo správně odpověděli, se dozvíte již brzy v pokračování článku!