neděle 14. srpna 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem - vyhodnocení 5. šifry

Vím, vím a omlouvám se. Škrkny úřadují o sto šest a já s nimi prostě ještě neumím tak zacházet... Ale slibuji, že se to pokusím naučit, co nejdříve. Do té doby mi to prosím promiňte. Tak dost už omluv a jdeme na samotné vyhodnocení.

Po vyluštění jste měli objevit heslo, které Mrzimor provázelo celý minulý rok a určitě bude platit i na další školní rok. Jak už si mnozí domysleli zní: LONI DRUZÍ LETOS PRVNÍ

A jak šifru vyluštit? No, jak se ukázalo, nebyl to pro váš žádný oříšek. Šifrovací způsob se jmenuje Malý polský kříž. Jak vypadá můžete zjistit třeba tady: [link].

A teď již k úspěšným luštitelům. Jak jsem doufala, že Vás minule zveřejněné průběžné výsledky namotivují k větší snaze, tak teď to byl pravý opak. Přitom šifrování bylo tak jednoduché.
Celkem se tohoto kola zúčastnilo 5 lidí ze soutěžní kategorie. Z nesoutěžních ani jeden. Všichni tedy získávají nějaké ty bodíky.

1. místo patří Jane Karen Langley, která dostane kromě 10 bodů za nejrychlejší vyluštění, také nějakou maličkost. 2. místo obsadila Barbara Arieanne Lecter, která si odnáší 5 bodů a malou odměnu. 3 místo patří Smajlíku Smoulíkovi, ten dostává 3 body a také malou odměnu.

Další dvě účastníce Narcissa Teacherová a Sophia Glis Glisová dostávájí oba po jednom bodu.

Všichni, kdo šifru vyluštili a odeslali svoje vyluštění do mého sovince, si zasloužili můj vděk i úctu a kromě toho se také mohou těšit na další šifru. Pomalu se začne vše rozhodovat a odměna za 1. místo je opravdu lákavá :-)

Žádné komentáře: