pondělí 29. srpna 2011

Kouzelníci v cizích krajích - 2. hádanka

Tentokrát si článek plný indicií pro vás připravila Lilien Emity Meissed z redakce havraspárského Corvina Declaratio: inu - musíme si pomáhat, a když jsem jí nedávno odpověděla na zvědavé otázky, vyžádala jsem si na oplátku příspěvek do našeho seriálu o kouzelnících v cizích krajích.


Kdo jako první pošle do mého sovince (tj. na adresu Sophia Glis Glisová) správnou odpověď (tedy o jaké zemi je řeč), získá drobnou odměnu a především dobrý pocit, že je ze všech nejbystřejší. Druhý den, nebo jakmile přijde alespoň jedna správná odpověď, bude zveřejněna druhá část článku, kde se dozvíte nejen název dané země, ale i další fakta o tamějších kouzelnících a magii.

Tento stát, kde se vyskytuje mnoho kouzelníků, se nachází na severozápadě Evropy. Zaujímá zhruba pět šestin povrchu stejnojmenného ostrova, který byl poprvé rozdělen 3. května 1921. Jeho břehy chladí Atlantský oceán a Keltské moře. Nemůže chybět ani kouzelníky vyhledávaný Průliv sv. Jiří.

Panuje zde mírné oceánské podnebí. Kouzelníci si tu opravdu užijí deště, protože zde prší v každých dvou dnech ze tří. Můžeme také říci, že kouzelníci se tu v létě opravdu nepečou, mají tu něco okolo 15°C a v zimě ani moc nemrznou, jelikož stupnice teploměru ukazuje kolem 5°C.

Na ostrově se nevyskytují hadi, což někteří kouzelníci považují za jistou indispozici, pomyslíme-li na to, že je to diskriminace zmijozelské koleje. Ovšem je to opředeno legendou, kdy měl hady vyhnat patron tohoto státu – svatý Patrik. Možná vám napoví i tento znak:

Tak co, už víte, o které zemi je řeč?

1 komentář:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Soutěž ukončena:) Jména těch, kdo správně odpověděli, se dozvíte již brzy v pokračování článku!