čtvrtek 1. září 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem - závěrečné výsledky

Snad jste se na tento okamžik těšili stejně jako já. Opravdu jsem byla zvědavá, jak si s šiframi poradíte a kolik se Vás zúčastní.
První kolo vypadalo opravdu slibně, i to druhé bylo nadějné, ovšem pak se to nějak zvrtlo a zůstalo jen pár věrných, kteří se opravdu snažili a radovali se z každé vyluštěné šifry.
A jaké jsou tedy závěrečné výsledky? Kdo dostane odměnu? To se dozvíte níže.



Takže z tabulky je patrné, že vítězkou se stává mrzimorská studentka Jane Karen Langley, která, ač se nezúčastnila všech kol, získala poměrně velký náskok oproti druhé zmijozelské NaSaŠí Jackson, která ovšem jako jediná vyluštila šifru z 8. kola. Na 3. místě se pak umístil havraspárský Galton De Nitris.
Sláva vítězce, čest poraženým.
--------------------------------
A na jakou cenu se může těšit vítězka Jane Karen? Jak už bylo řečeno na začátku soutěže, získá něco na sebe :-) jsou to Lacláče, Romantická halena a Zářivý klobouk. Dovolte mi poděkovat sl. Seleně Enail Smithové, která odměny věnovala.

A teď malinkatý rozhovor s vítězkou.

Safira: Ahoj Jane, předně ti chci pogratulovat k vítězství. Jak vidno, šifry ti opravdu problém nedělají. Soutěž pro tebe tedy byla hračka, že?



Jane Karen: Moc moc moc děkuji, jsem ráda, že se takováto soutěž objevila a že se mi ji podařilo vyhrát. Hračka to určitě nebyla, spíš potěšení a radost pro moje malé šedé buňky ;-)

S: Jak dlouho jsi strávila nad jednotlivými šiframi?


J: V průměru tak deset minut nad jednou. Nejvíc času vzalo samotné dešifrování, než hledání principu.


S: Která se ti zdála nejtěžší?


J: Nejtěžší? No v podstatě každá, když jsem ji viděla poprvé :-) ale postupně se vždycky ukázal nějaký systém, tak jsem zašla do Knihovny a po chvíli bylo jasno...

S: Co 8. kolo? Bylo tak těžké, že jsi ho nevyluštila nebo jsi to jen nestihla?


J: 8. kolo jsem tušila, ale nenapadlo mě přerovnat prvně hogwarts a pak sloupečky. No prostě jsem se zamotala a pak už jsem se k tomu nedostala :-/ což mě mrzí, protože to nebylo těžké...


S: Jsi spokojená s výhrou? Ukážeš se nám v ní?


J: Klobouček už mám na sobě a budu ho nosit, co to půjde, jak odznak vítězství ;-)


Jane děkuji za rozhovor a všem ostatním ještě jednou děkuji za účast, snad jste se bavili stejně jako já. :-)
Safira Jane Bardotová

1 komentář: