pondělí 29. srpna 2011

Velká letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 2. kolo: Hlasujte pro Nejkolejnější foto!

Milí čtenáři,
máme tu pro vás šestnáct soutěžních fotografií. Na jednu stranu máme radost, že jsou v soutěži zastoupeny všechny kolejní barvy, na druhou stranu nás trochu mrzí, že chybí fialová i lososová. A to jsme byli tak zvědaví, v čem profesoři vidí esenci profesorskosti a jak by sami sebe vyjádřili nezařazení nováčci…Nu, zatím se to nedozvíme…
Pojetí nejkolejnějších snímků je velice rozličné – někdo se soustředil hlavně na barvu, jiný na kolejní zvíře, další i na jiné atributy s jeho kolejí spojované… Která fotografie se nejvíce líbí právě vám? Hlasujte v anketě v levém sloupci – máte na to čas jeden týden, tedy do pondělí 5. září. Protože zúčastněných snímků je 16, získá 1. místo 16 bodů, 2. místo 15 bodů… a 16. místo 1 bod. Vítězný snímek ankety získá Cenu čtenářů za 1. kolo.

Kromě vás bude snímky hodnotit také odborná porota ve složení p.p. Mintaka Orionis, Larrie Larstonová, Bilkis Blight, Lili Smeaglová a Samantha Am Chainless. Každá porotkyně stručně okomentuje každý snímek, určí vlastní pořadí a tím přidělí body (podle stejného klíče jako v anketě), poté se body za celou porotu sečtou a určí se pořadí podle poroty. Vítězný snímek získá Cenu poroty za 2. kolo.

Jména autorů jsou zatím tajemstvím – budou zveřejněna po skončení hlasování čtenářů i poroty.

Do celkového pořadí celé soutěže se pak budou u každého autora sčítat výsledky za všechny přihlášené fotografie v obou kolech – v každém kole bylo možno poslat maximálně 2 snímky. Celkové výsledky budou vyhlášeny patrně den po zveřejnění výsledků 2. kola.

Tak, prohlížejte, přemýšlejte, komentujte a hlasujte!

Vaše Sophia Glis Glisová, šéfredaktorka ŽT


1. Červený jako rajče

2. Havraní pařát          

3. Havraspár mám v srdci

4. Jarní cesta do žluté kolejky

5. Jednou had - navždy had!

6. Ledové překvapení po havraspársku

 7. Modrá moudrost

8. Mrzimorská svatyně 

9. Mrzimorské přibližovátko

10. Mrzimorský poklad

11. Nespletli si zvířátko?
(omlouvám se za převrácenou fotku, nepodařilo se mi to spravit - vkládaná byla normálně nastojato)

12. Obloha ví, komu fandit...

13. Slunečnice

14. Ty-víš-koho mazlíčci
 
15. Žlutá změť


 16. Žlutý květ

Žádné komentáře: