čtvrtek 30. července 2009

Škandál! Nadržuje vedenie školy Kaderníctvu?!

Lucy Koralka

Hneď po otvorení novej laborky a zistení, že zničené vlasy sa musia nechať znovu ostrihať v kaderníctve, sa začali šíriť hlasy, že niekomu táto situácia veľmi vyhovuje. Počet zbabraných pokusov namiešať elixíry každú hodinu, minútu stúpa a tým viac študentov smeruje do Kaderníctva. Niektorí si túto návštevu zopakovali dokonca aj viackrát. Začala sa objavovať nespokojnosť a hlavne podozrievavosť u niektorých študentov. Nie je to nadržovanie kaderníctvu? Kto to tak vymyslel?

Milí čitatelia váš časopis sa vybral zistiť názor na túto tému a objasniť čo sa vlastne deje. Sú to len výmysly unudených študentov, alebo niekto začal na hrade veľmi výhodný biznis?

Ako redaktorka Trimelesa som mala možnosť si vo VS vypočuť viacero narážok na Kaderníctvo.

Eillen McFir Elat > Zde názorně vidíte, že byl pan ředitel uplacen kadeřnickým konsíliem, aby otevřel laboratoř. Tím, že ne každý má vlohy pro lektvary, vzrůstají kadeřníkům tržby. A že by dostali profesoři přidáno? To ne :-))

Sophia Glis Glisová > Kadeřnictví si pěkně mastí kapsu:D

Tieto slova nás donucujú sa zamyslieť. Naozaj otvoril pán riaditeľ laborku len kvôli tomu, aby v spolupráci s Kaderníctvom mohol zbohatnúť? Alebo len ochudobnení študenti a profesori si tieto veci dali do súvislosti?

Pokúšala som sa vypátrať komu vlastne Kaderníctvo patrí. Do vydania tohto článku sa mi to ale nepodarilo zistiť. Pán riaditeľ mi dal odpoveď, že niečo také vôbec nevie. Madam Lenůlia je na zaslúžené dovolenke a v Kaderníctve mi nikto nechcel odpovedať! Hrôza. Myslela som si, že vedenie školy vie, komu prenajíma obchodné priestory, preto sa tu objavuje ďalší otáznik.

Rozhodli sme sa nájsť preto pravdu v radoch študentov. Preto som si pár známych študentov vytipovala a položila im všetkým rovnakú otázku:

Takže aký máš názor na to, že po spustení laborky začal prekvitať obchod v kaderníctve?? hovorí sa o prepojení na vedenie školy..

Channah Cohen
Ano, už zavedení magíka "Sluší ti to!" působilo jako nenápadná propagace Kadeřnictví na Příčné ulici, nicméně tenhle incident s laboratoří už je tak okatý, že jej nelze přehlédnout. Možná by kadeřníci raději měli inovovat své služby a nabízet rozmanitější množství účesů, ty, co jsou v nabídce teď, už vyšly dávno z módy a pak se není čemu divit, že většina lidí do kadeřnictví nechodí, pokud není donucena; jako právě teď.

Kate Resea
Mám pocit, že celý účel laboratoře byl, aby si někdo vydělal slušnou částku a chtěl to zakrýt do kadeřnictví. Možná je to celá dohodnutá skupina... Ono "kadeřnictví" moc nevydělávalo, občas tam někdo zašel, ale přece jen. Teď, když někdo udělá 10 lektvarů, který mu bouchnou a po každým půjde do kadeřnictví, zaplatil by 10 srpců. To je jedním slovem hrůza! Brr..
Ale aspoň tam mohli dát nové účesy... Ale stěžovat si budu, až se u většiny fialových objeví truhličky s 300 galeonama.

Bilkis Blight
No, nemyslím si, že by to tolik narostlo, lidi tam chodí pořád. Ale je pravda, že po spuštění laboratoře je to jaksi víc vidět. Já osobně tam taky musela zajít, protože mi zkažený lektvar úplně zničil účes. Předpokládám ale, že v tom vedení prsty nemá. Prostě nemohlo sázet na to, že tolik lidí po každém zkaženém lektvaru poběží do kadeřnictví.

Lucira de Radimaru
No jelikož jsem byla teď 3 dny mimo, tak jsem si toho ještě nestačila pořádně všimnout. Ale je to asi proto, že většině lidí se to nedaří a vybouchnou a shoří jim vlasy. Je to aspoň pro kadeřnictví dobrý obchod

Milí čitatelia ,mali ste možnosť si prečítať štyri názory na túto tému, a je už na vás, aký názor zaujmete.

Žádné komentáře: