úterý 28. července 2009

Kouzelná kuchařka 2: Ozdravující koktejl z Rumexu

Alanise Olien Harlin

Potřeby:
Šťáva z Rumexu 4 cl
Citrón 1 ks
Čistá minerální voda na dolití
Třtinový cukr 3 lžičky
10ks Bertíkových fazolek

Příprava:
Ve sklenici rozmačkáme Bertíkovy fazolky společně s cukrem. Přidáme šťávu z Rumexu (Rumex obtusifolius - Šťovík tupolistý) a vymačkáme do směsi citrónovou šťávu podle chuti. Nasypeme to tekutiny trochu ledu a na konec dolijeme sklenici minerální vodou.

Koktejl slouží především pro postihnuté Mravenčím morem, kteří nechtějí přijmout bylinku. Většinou se podává v malých troškách smíchaný s nějakým čajem, aby se pacient pomalu a kvalitně vyléčil. Může sloužit také jako projímadlo a prý je velice dobrý na chuť, já ho tedy nepila.

Poznámka redakce: Problematice léčby Mravenčího moru pomocí Rumexu byl již v našem časopise věnován článek od Jostein Lauierové, vydaný 24. května 2009 http://trimeles.blogspot.com/2009/05/ja-mravenci-mor-osetrovna-aneb-jak-jsem.html

A nezapomeňte - do konce prázdnin nám do redakce posílejte své osvědčené kouzelnické recepty! SOUTĚŽ!

Žádné komentáře: