pondělí 30. července 2012

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – uzávěrka 1. kola se blíží!

Pro první kolo máte čas do soboty 4. srpna.

Kolo druhé pak bude trvat celý srpen a vyhlášení výsledků bychom se měli dočkat během prvního zářijového týdne. Téma pro 2. kolo bude zveřejněno 1. srpna (předběžně počítáme s tím, že podobně jako v 1. kole budou na výběr dvě témata).

Témata pro 1. kolo:
a) Dopravní prostředky
b) Rozmary počasí

Na jaké odměny se mohou těšit vítězové?
Nejspíše půjde především o módní kousky. Prozatím vám prozradím, že mezi hlavními cenami bude nesmírně slušivý Mágův zlatý hábit ze salonu NiT a také zcela originální a unikátní sukně Sametová touha, model ušitý speciálně pro madam Angelu Grey-Slytherin, která mi jej osobně darovala. 


Další ceny se připravují, samozřejmě s ohledem na to, zda budou mezi oceněnými nějací pánové, budeme se snažit získat také odměny v pánském provedení.

Kdo zasedne v naší porotě?  Tentokrát bude šestičlenná, kromě zástupců žluté, červené, modré, zelené a fialové barvy bude letos zastoupen i stav nováčkovský (v barvě lososové). Všechny soutěžní fotky budou tedy hodnotit tito kouzelníci a kouzelnice (v abecedním pořadí):
Annie Reprobate – studentka 2. ročníku Havraspáru, členka spolku Svět magických filmů, má tedy blízko i k magickým fotografiím.
John Lenfield – nastávající student 3. ročníku Nebelvíru, bude zastupovat i slovenskou „národnostní menšinu“, jakož i mužský pohled na věc.
Nemesis Snow Whiteová – zvídavá a aktivní lososka; jako svou největší zálibu deklaruje „Koukání se do zrcadla a obdivování své dokonalosti“. Objektivní a nezaujaté hodnocení se tedy dá od ní důvodně očekávat:)
Nicholas McElen – od února 2012 profesor, absolvent Mrzimoru (OVCE zima 2011). Ještě jako student rozšiřujícího studia získal v roce 2011 místo asistenta šampionky Larrie Larstonové z Havraspáru v Turnaji tří kouzelnických škol (TriWizard Tournament) – tím se vysvětluje balónek s nápisem Larrie, pokud by vám to vrtalo hlavou.
Samantha Ulvenová – primuska Mrzimoru, studentka 5. ročníku, nositelka Jezevčího řádu a Ceny Helgy z Mrzimoru (zima 2012)

Zástupce Zmijozelu zatím stále v porotě nemáme a dosud tedy hledáme! Už bychom ho ale opravdu potřebovali, tedy očekáváme přihlášky (v mém školním sovinci, tj. na adresu Sophia Glis Glisová). Zvažte prosím své časové možnosti: soutěž bude mít 2 kola, 1. kolo (končí 4.8.) by mělo být ohodnocené cca do 10. 8., druhé pak cca do 10.9 (končí 31.8.). Šlo by o obodování a cca 2-3 věty komentáře ke každé fotce, kolik snímků se ale sejde, to nedokážu odhadnout. Porotce by měl oplývat náklonností k fotícím krabičkám a vládnout konstruktivně kritickým brkem (pergameny dodáme).


Sophia Glis Glisová, šéfredaktorka ŽT



Aktualizace 5.8.:
Porotkyní zastupující  zelenou barvu se stala Samantha McRoses, studentka 2. ročníku v koleji Zmijozel. Zatím toho o ní mnoho nevíme, nyní bude mít tedy tu pravou příležitost se „zviditelnit“!
Omlouvám se za pozdní aktualizaci zde v časopise, oznámeno to dosud bylo pouze na nástěnce hradu (v komentáři na „úvodce“): 
Místo zeleného porotce
Sophia Glis Glisová (31.07.2012)
v trimelesí Letní fotosoutěži je již obsazeno slečnou Samanthou McRoses:) Ale soutěžit můžete úplně všichni!

Žádné komentáře: