středa 11. července 2012

Celkové vyhodnocení Jarní fotosoutěže Žlutého Trimela

A jsme u konce! Nejprve pár čísel pro milovníky statistiky. Jarní fotosoutěž měla celkem sedm kol, soutěžních témat ale bylo více, a to devět.
První kolo bylo zahájeno 18. března, nakonec se nám ale Jarní soutěž protáhla až do začátku července. A tak se prakticky bez přestávky v nejbližších dnech můžete těšit na naši tradiční prázdninovou Letní fotosoutěž:)



Celkem se svými snímky pochlubilo 12 fotografů – respektive 10 slečen fotografek a dva pánové. Z těchto dvanácti bylo 10 (9 studentek a 1 student) z Mrzimoru, jedna jediná jinobarevná studentka (z Havraspáru) a jeden profesor (ovšem ex-žlutý). Dohromady jsme mohli obdivovat 68 fotografií!

1. kolo: téma Neobyčejná zvířátka - a) Domácí mazlíčci, b) Divoká magická zvířena
– 15 fotek / 8 soutěžících
2. kolo: téma Úsměv
– 5 fotek / 4 soutěžící
3. kolo: téma Kouzelnické Velikonoce
– 5 fotek / 3 soutěžící
4. kolo: téma Živly
– 14 fotek / 4 soutěžící
5. kolo: téma Poezie oka
– 7 fotek / 4 soutěžící
6. kolo: téma a) Drobnohled, b) Čokoláda
– 12 fotek / 7 soutěžících
7. kolo: téma Za svitu Slunce či Luny
– 10 fotek / 5 soutěžících

Nejvěrnějšími soutěžícími byly Vea Sophie Williams, Elizabeth Gibsonová a Sophia Glis Glisová  –  zúčastnily se všech sedmi kol. Logicky právě ony tak v celkovém žebříčku obsadily první tři místa.
Zlatá Vea soutěži dominovala od 2. kola po celou dobu, vybojovala si neuvěřitelných 498 bodů od porotyhlavní cenu: Francouzské plavky moderního střihu,  navíc v kolejních barvách. Na léto se jí budou určitě hodit!

Celkově stříbrná Elizka v prvním kole zvítězila, pak si trvale držela 2. místo. Od poroty nasbírala úctyhodných 308 bodů a získává druhou cenu: Překrásnou Zlatou lucerničku.
Její světlo je jemnější než u jiných luceren a Elizka si bude moci posvítit nejen v lese, ale třeba i při pořizování dalších krásných fotografií.   

„Dravou štikou“ Jarní fotosoutěže byla Ciline Flameovázúčastnila se čtyř kol (zapojila se až po třetím kole, přesto jí nakonec o pouhý jediný bod uniklo třetí místo! Od poroty získala během čtyř kol 288 bodů (oproti Sophiiným 289 bodům ze sedmi kol:) Kdyby bývala Cili soutěžila od začátku, mohla Veince a Eliz pořádně zkomplikovat život. Protože a) tohle je super výkon a b) přece nebudu dávat odměnu sama sobě, získává pomyslnou bronzovou medaili a třetí cenu právě ona:
Elegantní punčocháče Žlutočerný kosočtverec – NiT jí budou určitě slušet.
Všechny tři slečny na stupních vítězů dostanou samozřejmě také upomínkové diplomy napsané ručně na prvotřídním pergamenu.

Pravidelným účastníkem byl také p.p. Nicholas McElen – zapojil  se do tří kol (1., 6. a 7.), v nichž díky kvalitním snímkům obdržel 183 bodů od poroty, takže mu to stačilo „ jen“ na 5. místo celkově. Panu Nichovi jsme právě předali odměnu za vítězství v 7. kole - sluneční brýle Odraz osudové barvy, proto se snad na závěr spokojí s upomínkovým diplomem.
0-13-17

Adriana Bella Lee, Andrew Uroboros, Ashaii Naomi Naiad, Dairine von Cartage, Lorein Marvel, Safira Jane Bardotová a Vicky Charmant – zúčastnili se pouze jediného kola. Všem posíláme upomínkový diplom a symbolických 7 fazolek.

Celkové pořadí
je tedy po sečtení všech sedmi kol následující:
1. místo Vea Sophie Williams – 498 bodů
2. místo Elizabeth Gibsonová – 308 bodů
3.-4.  místo Sophia Glis Glisová – 289 bodů
3.-4.  místo Ciline Flameová – 288 bodů
5. místo Nicholas McElen – 183 bodů
6. místo Dairine von Cartage – 65 bodů
7. místo Safira Jane Bardotová – 37 bodů
8. místo Andrew Uroboros – 35 bodů
9. místo Vicky Charmant – 34 bodů
10. místo Adriana Bella Lee – 30 bodů
11. místo Lorein Marvel – 24 bodů
12. místo Ashaii Naomi Naiad – 19 bodů

Konečné pořadí a počet bodů (celkový i za jednotlivá kola) si můžete podrobně prohlédnout v následující tabulce.


Všem soutěžícím děkujeme za účast.  Za pomoc s organizací a vymýšlením témat děkuji spoluorganizátorce Jostein Lauierové, která zasedla i v porotě.

Obrovské poděkování náleží také všem našim porotkyním, které ohodnotily a okomentovaly všech 68 soutěžních fotek.
Slečny Angelica Arless, Jostein Lauierová, Lilien Emity Meissed, Esperanza Milagrosa a Lili Smeaglová  by si zasloužily určitě více, ale  protože naše možnosti jsou omezené, posíláme každé alespoň symbolickou kytičku.

Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře: