středa 30. května 2012

Vybrali jste téma pro 6. kolo Jarní fotosoutěže ŽT: Drobnohled

Aktualizováno 31.5.! viz níže
Hlasování se zúčastnilo 38 čtenářů.
Výsledky jste mohli vidět sami, jen je tedy stručně zrekapituluji:


1. Drobnohled (makrofotografie)   18 hlasů (47%)
2. Čokoláda   12 (31%)
3. Emoce   6 (15%)
4.-5. Na ulici  1 (2%) a Trpaslíci a obři  1 (2%)

Nejvíce vás tedy zaujalo téma Drobnohled, kde očekáváme, že se na něco velmi zajímavého (na co konkrétně, to je zcela na vás!) podíváte doopravdy pořádně zblízka! Určitě tady bude hodně důležitá ostrost snímku, takže si dejte záležet, vyplatí se udělat obrázků více a vybrat ten nejlepší. Přece jen malovacím skřítkům Pixeláčkům ve vašich fotících krabičkách se někdy zatřese ruka a pak by i unikátní záběr mohl být pokažený.

Docela velký zájem vzbudilo i téma Čokoláda, které získalo 12 hlasů. Proto jsem se rozhodla, že do 6. kola zařadíme i tento sladký námět. Určitě tu bude důležitá hlavně originalita – aby to bylo nejen lákavé pro chuť, ale aby vaše fotky měly také nějaký nápad, který zaujme. Na ostrost ale také nerezignujte! Samozřejmě, pokud zaostříte na zajímavý detail a pozadí je neostré záměrně, je to úplně něco jiného, než když je celý obrázek rozmazaný.

Můžete tedy poslat celkem 2 obrázky: dvě fotky na téma Drobnohled, nebo dvě fotky na téma Čokoláda, anebo od každého jednu. Čas máte až do neděle 10. června! 
Adresa redakce je jako vždy trimeles@gmail.com
A nezapomeňte, můžete nám posílat také své nápady na téma pro závěrečné 7. kolo Jarní fotosoutěže.
Vaše Sophia Glis Glisová

P.S. Vyhodnocení 5. kola bude vyhlášeno s menším zpožděním, trošku se nám to zdrželo na dvou porotkyních.


P.S.2 Milí soutěžící i nesoutěžící!
Děkuji, že jste si vybrali tak krásná témata. Téma Drobnohled (makro) jsem navrhla já, protože se přiznávám, že tyto fotky miluji.
Takže mě to velice moc těší.
A chtěla bych vám ukázat příklad :)
Tuto fotku totiž naprosto zbožňuji, a vůbec nevím, jak se mi povedla nafotit. (I když chápu, že se každému nemusí líbit tolik jako mně :))
Tak tedy hodně zdaru, a těším se moooc na Vaše super fotky :)

Vaše Jostein Lauierová

Žádné komentáře: