Správně, Ricky! Přesně jak jsi řekl :) Řím je hlavním městem Itálie a nachází se spíše na jihu této krásné země. Můžete si být jisti, že ve svých putováních ještě navštívíme Itálii minimálně dvakrát - čekají nás ještě Benátky a Florencie! Ale teď už zpět k Římu. Je to jedno z nejstarších měst v Evropě, podle pověsti byl založen roku 753 př. n. l. Romulem. Ke vzniku města se váže pověst právě o Romulovi a Rémusovi - kdo ji nezná, může si ji přečíst ZDE. Je to tedy město staré více jak 2700 let !! A takových moc neznáme :)
Ale co se hned po příletu nestalo?? Ricky se mi ztratil! Vyběhla jsem ven, proběhla pár ulic, všechny parky v okolí a nikde nic. Hledala jsem ho tak dlouho, až jsem došla k samotnému Koloseu. Kde se Ricky ale toulá, to jsem stále nezjistila. Věděla jsem ale, že Ricky je chytrý jezevec a že si určitě i sám chytře poradí, a tak jsem se příliš nestresovala. Určitě už se válí pěkně zpátky v kolejce, a já se tu tahám po Římě!!
Určitě už jste si stačili všimnout mé fotky na takzvaných Španělských schodech. Řeknu vám, bylo to nádherné. I když v hlavě mi pořád běhal ten neposlušný jezevec!! Ale co, alespoň jsem měla čas si pořádně prohlédnout všechny ty božské obchody, co se v blízkosti těchto slavných schodů nachází.
Už mi ale vypršel čas a já musela vyrazit zpět na letiště. Zbylo mi ještě trochu času, tak jsem s sebou do redakce Trimela přivezla pohled, který jsem rychle koupila. A véélikou čokoládu, o kterou se v kolejce rozdělíme!
Ale co myslíte, kde byl Ricky? Hned jak jsem přišla zpět na hrad, už už mě vyhlížel u brány! No není on někdy na ránu??
Abych vám ale stále jen nevyprávěla o památkách, mám tu pro vás opět jeden italský recept! A na co tentokrát? Určitě to každý znáte, ale věřte mi, v Itálii je to velice oblíbený předkrm...Jedná se o výtečná rajčata s mozzarelou!
A jak na ně? Úplně jednoduše :) Vezmete pár čerstvých rajčat a nakrájíte na plátky/kostičky a to stejné uděláte i s mozzarelou :) ( tu ale nezapomeňte omýt!!) Obě igredience smícháme a zákápneme trochou olivového oleje. Na to pozor, nepřehánějte!! Pak podle chuti přidáme pepř a sůl. A co nesmí chybět pro ten pravý italský dojem?? No přeci čerstvá bazalka! Na dochucení salátu můžete ale samozřejmě použít i bazalku sušenou, nestane se vůbec nic :)
A kdo z vás mi sovou (Dairine von Cartage) pošle správnou odpověď, jak tomuto předkrmu říkají Italové, může se těšit na výlet se mnou a Rickym - tentokrát do Barcelony!! Zasílat mi ale můžete také své postřehy při kuchtění či jen návrhy na město, které byste chtěli navštívit :))
Vaše cestovatelka Dairine
Žádné komentáře:
Okomentovat