středa 9. května 2012

Výprava za rulíkem

Právě včera, 8. května 2012 se uskutečnila speciální výprava do Zakázaného lesa. Původně jsem se jí účastnit neměla - byla jen za odměnu! Ale kvůli nedostatečnému počtu účastníků jsem byla též pozvána. Když jsem si sovu od Elizabeth přečetla, byla jsem štěstím bez sebe, že se mohu také do lesa podívat - poprvé.



Seznam účastníků výpravy


Madam Monny von Schatz nás dlouho napínala a nechtěla nám prozradit, za jakým účelem se do lesa vypravujeme a kam to vůbec jdeme. Hned u samotného úpatí lesa nám naskakovala husí kůže, když po nás hlavy nabodnuté na kůl házely vražedné pohledy. - oklepe se - Velmi rychle jsme mezi nimi proběhli a už jsme byli ve spárech temného lesa.


Nebyla by to pořádná výprava, kdyby se nenašel někdo, kdo všechno musí zkusit. Přesně takový byl zvědavý prvák Abadaskar Revne. Začal zlehka - musel ochutnat všechno, co mu přišlo pod ruku, včetně listů. Madam Monny ho nazvala pěkně - prasátkem. Došli jsme k potoku a nasedli do člunu, který nás dovezl na jakousi paseku, na jejíž druhé straně byla malá skalka. Aktivní Ab si samozřejmě myslel, že po skalce budeme lézt! 







Když jsme dorazili na místo určení, madam Monny byla vzteky bez sebe a velmi udivená. Záhony plné Atropy bella-donny byly rozryté - a prázdné. Veškeré zásoby, které jsme měli vysbírat a dopravit na ošetřovnu, byly tytam. Madam Monny nám okamžitě zadala nový úkol - najít škůdce. Nejprve jsme našli jen pár stop, po chvíli jsme ale dorazili ke keři, ze kterého se ozývalo divné skučení. Ležel v něm skřet - pravděpodobně onen zloděj, který ale všechen rulík snědl.


Ihned jsme se vydali najít protilátku. To by ale nebyl náš Ab, kdyby zase něco neprovedl. I přes varování mdm. Monny si po sesbírání protilátky začal olizovat ruce, díky čemuž si přivodil nepěknou vyrážku, kterou si neustále škrábal. A ani při přemisťování se zpět k hradu nebyl schopen udržet ruce v klidu a pustil se - přistál sice skoro na místě, ale skončil v trnitém keři. A jak skončil? No, podívejte se sami ...
Chudák, co? Ale mám-li celkově zhodnotit výpravu, myslím, že se celkem vydařila. I přes útok škůdce se nám přeci jen podařilo nějaký ten rulík zachránit, takže lektvary budou, nebojte. Všichni doufáme (i Vea, kterou skřet pokousal!), že se skřet brzy uzdraví a bude zase v pořádku. Stejně tak přejeme brzké uzdravení i Abovi a přístě v lese zase na viděnou! 
Dairine von Cartage

Žádné komentáře: