sobota 26. května 2012

Mrzimor ve famfrpálové sezóně Léto 2012. Zápas se Zmijozelem


V letošní sezóně můžeme být s našimi výkony podle mého názoru spokojeni - i když se nám nepodařilo porazit ani Nebelvír, ani Zmijozel (takže ve školním mistrovství obsadíme pravděpodobně třetí místo), předvedl náš tým pod vedením kapitánky Ywy velmi dobrou hru, vždy v příjemné pohodě a s dostatkem hráčů „stovkových“ a zkušených i „nestovkových“ a začátečníků, avšak obětavě zaskakujících vždy, když bylo třeba.

Dobrá organizace při střídání v dnešním posledním zápase sezóny úplně vykolejila Zmijozelské, kteří nabyli dojmu, že se žlutí asi množí dělením. Zelení odrážeči se oháněli holemi na všechny strany, ale na žluté straně hřiště bylo na střídačce vždy dost pohotových náhradníků.

   

 Jubilejní desátý gól vstřelila Ellka.


Zápas se vyvíjel jako hodně vyrovnaný, ačkoli zelení hráči byli samý sval a v počtu „čtverečků“ letecké výkonnosti mrzimorský tým dalece předčili. Na naší straně ale byla dobrá nálada i odhodlání a bylo vidět, že to Zmijozel, zvyklý na dlouholetou roli favorita, dost těžko rozdýchává. Co se však dá dělat – zelení, kteří po těsně prohraném zápase s Nebelvírem víceméně ztratili šanci na první místo, už k tomuto poslednímu utkání neměli moc velkou motivaci,  měli za celou dobu na hřišti jen osm hráčů, zatímco žlutí dvanáct.

  
Ve chvíli, kdy měla být na hřiště vypuštěna zlatonka, projevovala se už na hřišti značná nervozita a zelení hráči začali hovořit o podplaceném zápase a nespravedlnosti rozhodčích i podjatosti komentátora…


  
Překvapivou sebereflexi však předvedl zelený tvrďák Lee…


Naše chytačka Ellka byla už celá nažhavená na svou úlohu a skóre bylo velice těsné: 160 ku 190 (poslední snímek, který máme k dispozici, je za stavu 160:180).


No a pak se najednou zablesklo, zatmělo a byl konec. Fenomenální Cerri polapila zlatonku úplně prvním chňapnutím – pouhé čtyři minuty po jejím vypuštění.



Zelenému týmu tedy patří naše gratulace, nejvíce ovšem právě skvělé Cerridwen. Uznání si zaslouží také nejvšestrannější zmijozelská hráčka kapitánka Barbara, která zvládla nastoupit na všech postech – byť tedy postupně, nikoli na všech najednou, ale u této žabí legendy by mě nepřekvapilo ani to.
Myslím, že pro dnešní zápas platí v plné míře staré známé heslo Sláva vítězům a čest poraženým. Hra byla na obou stranách férová a vzájemné špičkování myslím zůstalo v rovině legrace, i když v závěru to bylo trošičku na hraně. Prostořeká mrzimorská roztleskávačka Ash by byla ráda viděla, jak žlutí vyhrají a zelení zlostí puknou, po bleskovém triumfu Cerridwen se zase někteří z vítězů těšili, že puknou žlutí. Nepukl nikdo, navzájem jsme si pěkně podali ruce a rozešli jsme se v dobré náladě a spokojení s pěkným a napínavým zápasem.

Shrnutí sestav týmů

Mrzimor: 12 hráčů
Adriana Bella Lee (odrážeč)
Andrew Uroboros (střelec, chytač)
Ellka Willowa (střelec, odrážeč, chytač)
Emily Moonová (střelec, brankář)
Chabrakanes Čertovem (chytač)
Jostein Lauierová (odrážeč)
Peter Warhall (střelec)
Piper Jarwealth (brankář, odrážeč)
Samantha Ulvenová (střelec)
Sophia Glis Glisová (střelec)
Susan Cooková (střelec)
Ywa od Roztodivných (kapitán - střelec, odrážeč, brankář)

Zmijozel: 8 hráčů
Aerith Rigel (brankář)
Barbara Arianne Lecter (kapitán - střelec, odrážeč, brankář, chytač)
Cerridwen Lowra Antares (střelec, chytač)
Eineann Mag Lasair (brankář)
Elanis Aelana Roselfová (střelec)
Kristie Smithová (střelec)
Lee Mortir (odrážeč)
Lucy de Lioncourt (odrážeč)

Sophia Glis Glisová 

Žádné komentáře: