úterý 1. května 2012

ZOO Olomouc

Právě jsme byli účastníky krásného slunečného víkendu. Tak proč si neudělat výlet do ZOO...? Lešnou i ostravskou už znám skoro nazpaměť, a tak jsem se vydala do olomoucké.
Sotva vejdete, vaše kroky zamíří k dravcům. Mají jich tam spoustu a krásných!


Dokonce i krásná bílá sova mezi ně zavítala. Na této expozici je úžasné, že máte ty dravce na dosah ruky. Vidíte každé jejich pírko, pařát, oko, ...


Pokračujete a potkáváte žirafy, kterým můžete díky pavilonu koukat přímo do očí. Při pokračování ve směru obchůzky narazíte na kozy a lamy. A jak jinak, než že k nim můžete...takže děti tahaj kůzlata, smějí se, když do nich drcne lama...


Po chvilce už vám začne třeštit hlava, a tak se radši vydáte dál. Potkáváte rysa, geparda - gepardi mají nádherný travnatý výběh) a nakonec zabočíte do pavilonu šelem, kde lvice tahá koťata tam a zpátky a dva mladí tygři vedle si užívají vzájemné společnosti.


Pokud zdárně a bez újmy překonáte šelmy, dostanete se do průchozí expozice s klokany a nějakými hlodavci. Netuším, jací to jsou, nějací svišti nebo tak něco. Neustále pilně hrabali.


Nicméně klokani neuznali toto počasí za vhodné pohybu, a tak se akorát všichni váleli a podřimovali.


Dále po cestě jsou různé kočky, bílé kozy, kozorožci a vlci. Mají tam dva druhy vlků. Jedny obyčejné a jedny bílé. Jeden z bílých vlků stál přímo u plotu a zvědavě nás sledoval.


Dále po cestě se rozvaloval medvěd (no na cestě...v klidu...rozvaloval se ve výběhu) a nevyrušily jej ani opice v nedaleké expozici. Jsou příšerně rychlé a zachytit je fotokrabičkou byl nadlidský výkon, ale jelikož jsem supermagič, podařilo se.




Po opicích už jsme se jen znaveně doplahočili k východu a mířili do auta. ZOO je opravdu krásná a navíc část se nachází v lese, takže tam nebyl takový hic. Opět tuto ZOO doporučuju a určitě si tam zajděte. 

Ciline Flameová

2 komentáře:

In řekl(a)...

Bože, vážně? Vlci? Tak tohle bude asi nejbližší ráj <3

Ciline řekl(a)...

Ano vlci =o) A celé smečky =o)