pátek 8. října 2010

Jak jsme pilně přikládali ruce k dílu

Není tomu tak dávno, co se ve všech kolejních místnostech na hradě objevila tajemná lišta směřující od kolejního zvířete do neznáma a nabízející možnost přiložit ruku k dílu.

Všichni byli nejdříve skeptičtí, protože přeci jenom, co se asi tak stane, až ruku k dílu přiložíme? Neupadne nám náhodou? A co se pak stane, až bude dílo dokonáno?

Pak ale zvítězila přirozená lidská zvědavost a zvídavost, a několik odvážlivců, riskujíc život, dobrou pověst, obouručnost a nevím co ještě, ruku k dílu přiložilo a lišta se začala žlutit. (Mimochodem, taky se vám líbí ten odstín žluté? Mně moc! A pak, že to nejde.) Jak se žlutila víc a víc, jak rukou přidaných k dílu přibývalo, rostla i naše nervozita. Co se stane, až bude dílo dokončeno? Vybuchne to tady? Není překvapení vyhrazeno jenom pro první kolej, která dílo dokončí? Budeme první my, nebo nás někdo předežene?

(Foto: 484. ruka přiložená k dílu. Paul sliboval snímek 499. ruky,
ale nakonec zjistil, že ho ztratil...)

K nejnapínavějším okamžikům vůbec patřilo bezesporu čekání na poslední dvě ruce, které zbývalo přiložit, kdy jsme seděli v kolejce, neschopni vnímat nic jiného a jenom čekali, kdy se objeví další žlutí ochotni přiložit ruku k dílu. Ačkoliv jsme věděli, že nebudeme první, jelikož nás o pár hodin předstihl Havraspár, stále jsme nevěděli, co se stane!

A pak, konečně, dnes v ranních hodinách (pro Magrápu jistě v hluboké noci), tedy o půl deváté ráno bylo dílo dokončeno. Ona pětistá ruka přidaná k dílu patřila studentce prvního ročníku Lusie Fioně Crossové, se kterou připravujeme o jejích dojmech rozhovor a snažíme se také zjistit, čí byla úplně první ruka přiložená k dílu.

Ačkoliv Mrzimor nebyl první kolejí, které se podařilo dílo dokončit, jistě každého z nás nyní hřeje pohled na to, co se nám podařilo společnými silami vybudovat.

VÝZVA! Pokud jste to byli vy, kdo přiložil jako první ruku k dílu, nebo víte, kdo to byl, hlašte se do mého sovince, čtenáře Žlutého Trimela budou zajímat Vaše dojmy vyjádřené v rozhovoru!

Pro Žlutý Trimeles
Felicitas Frobisherová

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

upozorňuju, že 8:30 pro mě není hluboká noc, ale nekřesťansky brzké ráno :D