středa 18. dubna 2012

Sněhurka – věčná inspirace

Poznámka redakce k výše uvedené povídce:
Námět krásné Sněhurky, sedmi trpaslíků a zlé královny je skutečně věčnou a vděčnou inspirací, které se vždy znovu a znovu ujímají mnozí autoři. V současné době třeba zrovna přichází do mudlovských kin jedno úplně nové, velmi akční filmové dílo s názvem Sněhurka. Už jste ho někdo viděli?
I v našem časopise před delším časem vyšlo několik studentských zpracování tohoto tématu. Protože tyto starší počiny najde dnes již jen málokdo, pojďme si je pro srovnání připomenout.
Tak například naše dnešní Sedmibojařka Safira Jane Bardotová pojednala o tom, Jak to doopravdy bylo s trpaslíky (22. prosince 2010):

Kdysi dávno, v roce 2009, použil tuto mudlovskou pohádku (a ještě několik jiných) tým Mrzimoru v soutěži Bradavická čtyřka. Zde najdete pdf verzi scénáře divadelní hry O Sněhurce, Karkulce a jelenovi se zlatými parohy

Zde pak případní nudící se zájemci, mající dostatek času,  naleznou kompletní vypracování onoho čtvrtého „béčtyřkového“ úkolu, kde je kromě pohádky ještě rozsáhlejší úvod, v němž vystupují fiktivní bradavičtí studenti a kouzelný klobouk (ten je tam proto, že byl součástí zadání):

A na této adrese by se vám mělo podařit otevřít 19 minut dlouhý pohyblivý záznam loutkového divadelního provedení z června 2009. Dnes jsem si ho zkoušela přehrát a stále je funkční:


A tady je svérázně přepracovaná verze z 11. července 2009
O Sněhurce, Karkulce a jelenovi se zlatými parohy tak trochu jinak od Nicholase McElena, bývalého studenta naší koleje, který to dotáhl až na profesora. Výše uvedený odkaz je jen 1. částí, pokračování najdete dále:
(Tento epos nebyl nikdy úplně dokončen…)

Možná se mezi vámi, čtenáři, najde nějaký další „sněhurčí“ autor, který to zkusí ještě úplně jinak, po svém… Rádi vaše případná dílka otiskneme.
Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře: