úterý 17. dubna 2012

Jarní fotosoutěž - 3. kolo: Kouzelnické Velikonoce (hlasování)


Milí trimelesí čtenáři!
Musím říci, že velikonočním tradicím tedy moc nedáte. Anebo možná jim holdujete tolik, že nestíháte vytasit fotící krabičky?

Kdo ví, ale fotek se nám v tomto kole žel podařilo získat jen pár, zato ovšem s autorskými komentáři, které vám v rozsahu maximálně 20 slov blíže osvětlí příslušné velikonoční zvyklosti, na snímcích zachycené. Jak můžete vidět, co rodina a co kraj, to různé pojetí velikonočních svátků. Někde je slaví podobně jako mudlové, jinde namísto velikonočního zajíčka mají velikonoční kočičku… inu posuďte sami, která fotka podle vás nejvíce a nejlépe vystihuje zadání Kouzelnické Velikonoce.

Hlasovat můžete v obvyklé anketě vlevo nahoře v tomto čísle, a to až do příštího pondělka 23. 4. (do 23 hod). Zároveň budou fotky posuzovat a komentovat také naše milé a vážené porotkyně: Angelica Arless, Jostein Lauierová, Esperanza Milagrosa, Lilien Emity Meissed a Lili Smeaglová.
Své komentáře ale samozřejmě pod tento článek můžete připojit i vy!

Každopádně našim nejvěrnějším soutěžícím velice děkuji za účast! Doufám, že do dalšího kola, jehož téma spolu s kolegyní Jostein vyhlásíme co nevidět, se vás zapojí hojnější počet.

Vyhodnocení 2. kola (Úsměv) a průběžné pořadí autorů připravujeme – zatím nedorazilo vyjádření všech porotkyň.

A zde si již můžete prohlédnout soutěžní snímečky:


1) Tohle je jako oběd?!
Někdy je těch vajec tak hodně, že je musí jíst i kočka...

2) Velikonoční věneček
Velikonoce jsou stejně jako Vánoce rodinné svátky. Scházíme se, barvíme vajíčka a zdobíme dům.

 3) Velikonoční králíček
V naší rodině se Velikonoce moc neslaví. Avšak to nebrání tomu, abychom vyzdobili dům :D


4) Hrkači
Na Zelený čtvrtek prý „zvony odletěly do Říma“. Na památku jistého Merlinova vtípku chlapci pomocí magických strojů vyvolávají hromobití.


5) Jirka s kozou 
Tento jistě originální koledník tvrdil, že se jedná o berana a že nedáme-li vejce, nabere nás rohama.
(Pozn. red.: Tahle fotka je zřejmě pod vlivem nějaké kletby, protože se nám stále takto samovolně otáčí. Dokud se nám nepodaří zjednat nápravu, nakloňte prosím při prohlížení hlavu o 90°doleva:)

Krásné jarní dny vám za redakci Trimela přeje
Sophia Glis Glisová
 

Žádné komentáře: