pondělí 4. února 2013

Zpovídání lososů

Už je zase další rok za námi, ti nejmladší už dospěli a znají hrad jako svůj vlastní domov. Mnoho z nás úspěšně složilo NKÚ a OVCE, některým se změnil život od základů. Našli jsme si zase nové kamarády a přijali nové studenty, kteří čekají, až je vpustíme a až mohou pomaloučku poznávat náš hrad. 



Když jsem se dívala na zástupy studentů, kteří se utábořili před hradem, dovolila jsem si dva budoucí mladé lososy vyzpovídat. První zpovídaná je mladá lososí slečna, která je velmi milá a přátelská. Našla si zde kamarády a není jí nikdo jiný než  Rivola Rosehill. Druhým, tentokráte hochem, je mladý Aron Queez, ze kterého vyroste určitě skvělý a přátelský kluk. 

Jdeme se nyní podívat, jak odpovídali:

1, Slyšela jsem, že jste už dostali dopis o přijetí, jaký to byl pro vás pocit?
Rivola Rosehill: Bylo to úžasné, konečně ze mě opadla ta nervozita a místo ní se objevila obrovská radost a pocit úlevy, že nejsem mudla.
Aron Queez: Tak jednak potěšení. Přece jen je to věc, co se nestane každému a neděje se každý den.

2, Jak jste se vůbec dostali na naši školu? Mluvili o ní vaši rodiče, přátelé či  příbuzní? Nebo jste o ní jen někde četli a rozhodli se, že podstoupíte studium právě na naší škole?
Rivola Rosehill: Dozvěděla jsem se o ní od kamarádky, se kterou jsme říjnu dělaly jednodílný časopis do školy. Dělala zajímavosti a dala do nich právě tuto informaci o škole a navrhla, že bychom se mohly přihlásit. Tak jsem tu  :)
Aron Queez: Na škole byla přednáška o Harry Potterovi a byly zde také zmíněny Hogwarts.cz

3, Do které koleje byste se chtěli nejraději dostat? 
Rivola Rosehill: Tak to opravdu nevím, všechny mají něco do sebe. Nebelvír má dobrý web a navíc je to prostě... prostě Nebelvír  =D Havraspár má zase úžasné noviny a jsou tam chytří lidé, Mrzimor má také úžasné noviny a jsou tam samí pohodáři. No a ve Zmijozelu by byla sranda, řekla bych, že tam budou lidé, co se dokážou bavit. No líbit se mi bude ve všech, ale opravdu si nedokážu vybrat...
Aron Queez: Asi do Mrzimoru nebo Zmijozelu. Zaujaly mě zatím nejvíce.

4, Už nějakou dobu čekáte před hradem na otevření brány .... našli jste si tady nějaké kamarády? Na život a na smrt? :)
Rivola Rosehill:  No před Hradem člověk potká spoustu lidí, všichni jsou fajn, ale většinou se s nimi bavíte jen o tom, co vás čeká na Hradě, jak jste zvládli eseje, na jaké předměty se chcete zapsat a tak. Nedozvídáte se věci o nich, ale o kouzelnickém světě. Ale i přesto se na některé těším víc, protože třeba chodí častěji a je s nimi zábava. Nebude to nejspíš přátelství na život a na smrt, ale řekla bych, že jsme dobří přátelé :)
Aron Queez: Tak na život a na smrt asi ne... Ale začal jsem se tu bavit s lidmi jako Rivola Rosehill, Vea Sophie Williams a Skaduwee Narawari Milegan, nebo NaSaŠí Jackson. Ti jsou velmi milí.

5, A co přijímací esej? Zdála se vám moc těžká? Nebo jste ji v pohodě zvládali? 
Rivola Rosehill:  Nepřišla mi moc těžká, jen jsem se musela rozhodnout, jakým stylem ji budu psát. To bylo to nejtěžší, nemohla jsem se rozhodnout, jestli už hůlku mám nebo ještě ne. Potom už to nebylo tak těžké, jenom jsem se svým výtvorem nebyla dostatečně spokojená ani po třech dnech, a tak jsem ji radši poslala, abych s tím měla klid.
Aron Queez: Tak byla jednoduchá. Zadání bylo takové, že se o něm dalo dobře psát, ale i tak jsem se o místo na hradě bál...

6, Jak byste popsali několika slovy naši školu? Jak na vás zapůsobila?
Rivola Rosehill: Obrovská, působivá, tajemná a vzrušující. Jen jsem se podívala na místa, kam prozatím nesmím a strnula němým úžasem. Nemohla jsem uvěřit, že budu moct hrát Famfrpál nebo si jen prostě prohlédnout Velkou síň. Bylo to ohromující.
Aron Queez:  Přátelská, zábavná, dobře zpracovaná a skvěle zařízené registrace a programy škol (rozvrhy/rozdělování do kolejí)

7, Na které předměty byste se nejraději přihlásili? Už máte nějaké vysněné? Nebo je ještě stále brzy?
Rivola Rosehill: Strašně ráda bych studovala hůlkovou magii, naťukla mě k tomu ta přijímací esej. Ale mám vybraných i spoustu dalších předmětů podle toho, jak si je pochvalovali lidé před Hradem, jak mě lákají nebo i prostě podle toho, že dobře zní. Většinou ovšem podle toho, jestli mě zaujaly a jestli by mě bavily, takže: Syrová magie, Zvěromagie, Hůlková magie, Kouzelné formule, Lektvary a Obrana proti černé magii. 
Aron Queez: Tak přemýšlel jsem o lektvarech, obraně proti černé magii, famfrpálu a pak se uvidí :)

8, Máte nějaké životní motto, podle kterého se řídíte? 
Rivola Rosehill: Nedá se říct, že bych měla motto. Je to jenom fráze, ale každopádně pomůže vždycky. Hlavně když se nemůžu rozhodnout, jestli něco udělat nebo ne, ale všechno by se mělo zkusit. Zastávám názor, že i ty největší ztřeštěnosti. Celkem se bojím výšek, ale takovému Bungee jumpingu bych určitě neřekla ne. Čím víc se totiž bojíte, tím větší to je adrenalin. Moje fráze: "Why not?!" 
Aron Queez: Tak jedno je takové, že bych ho radši nezmiňoval ehm… a druhé je zkus to a uvidíš.

9, Chtěli byste čtenářům Žlutého Trimela ještě něco sdělit?
Rivola Rosehill: Že mají super noviny  =D
Aron Queez: Tak čtěte dál, buďte online a snad se někdy v budoucnu potkáme :)

Doufám, že se těmto mladým studentům na této škole zadaří, úspěšně ji vystudují a najdou si dobré uplatnění v budoucím zaměstnáním. Ale ještě je čeká dlouhá cesta.

Vea Sophie Williams

Žádné komentáře: