sobota 9. února 2013

Závěrečný Mrzi-večírek Zima 2013

Ve čtvrtek 7. února jsme v Mrzimoru měli dvojnásob významný den.
Závěrečným kolejním večírkem jsme oslavili jednak konec školního roku Zima 2013, jednak narozeniny naší primusky Samanthy.
Komnata nejvyšší potřeba byla slavnostně vyzdobena, jak se pro takovou příležitost sluší a patří: na stěnách byly rozvěšeny kolejní prapory, nad vchodem visel nápis ZÁVĚREČNÝ VEČÍREK ZIMA 2013, u vchodu stáli dva velcí kamenní jezevci, kteří kontrolovali, jestli přišli všichni slušně oblečení. A to samozřejmě přišli.
V čele místnosti bylo postaveno malé pódium, napravo pak velký raut se vším, na co si kdo vzpomene. Skřítci ho pravidelně doplňovali po celou dobu večírku.
Po levé straně byla rozmístěna pohodlná křesílka a malé stolky, k nimž se všichni pěkně rozesadili (ačkoli účast byla opravdu velká, místečko si našli všichni) a po chviličce již potleskem přivítali primusku Samanthu Ulvenovou, která se evidentně chystala ke slavnostnímu proslovu.
Po přivítání přítomných ale Sam nejprve předala slovo panu kolejnímu. Ten připomněl zejména letošní „vnitrokolejní“ soutěž, Létající koberečky. Právě pan Matt se lvím… vlastně pardon jezevčím podílem zasloužil o náročnou organizaci akce.

Matthew Whitecrow > V koleji jsme toho spolu prožili opravdu mnoho nového. Vypravili jsme se na dobrodružnou výpravu za tajemným artefaktem, který nám, jak sám věřím, svou mocí díky aktivitě všech zapojených žlutých studentů, dopomohl k získání druhého místa ve školním bodování.
Na létajících kobercích nás odstartovalo padesát jedna. Do cíle se podařilo dorazit čtyřem z vás. Slečna Elizabeth dorazila do cíle jako první, v těsném závěsu za ní cestu zakončila slečna Vea, následovaná slečnou Annie a slečnou Patricií. Přesto, že můj obdiv a vděčnost za projevenou aktivitu patří všem, kteří do výpravy zapojili, rád bych nyní tato slova uznání věnoval právě vám čtyřem. Tyto čtyři studentky získají jako odměnu za svou úspěšně zakončenou cestu kolejní předmět, který jim po skončení svého projevu pošlu sovou.
- zatleská děvčatům -
Dále bych rád poděkoval celému organizačnímu týmu koberečků. Díky vám se podařilo, že celá akce proběhla bez větších problémů zdárně až do konce.
Děkuji!

Poté pan Matt oznámil mnohými dlouho očekávanou radostnou zprávu:

Matthew Whitecrow > Někteří to již vědí, jiní se to dozvědí teď. Práce na novém Trimelovi se pomalu chýlí ke konci, takže se už pomalu můžete těšit na zbrusu nový design, větší přehlednost a snad i pár nových funkcí, které vám i dalším čtenářům a redaktorům pomohou trochu zpestřit četbu i tvorbu nových článků.
Zároveň se mi podařilo během uplynulého školního roku získat prostory na školní doméně, nebudeme tedy již omezeni co se prostoru a možností využití různých aplikací jak na Trimelovi, tak na kolejním webu. Do budoucna se tak tyto dvě sekce reprezentující kolej dočkají mnoha dalších změn a vylepšení.

Z mnoha stran zazněl nadšený potlesk a všelijaké pochvalné výkřiky, pan Matt si ale vyžádal ještě klid:

Matthew Whitecrow > Prosím ještě o chvíli pozornosti. Je tu totiž jedna osoba, která mi od prvního okamžiku, kdy převzala svou funkci, pomáhá s veškerou organizací a prací v koleji.
Prosím slečnu Ulvenovou, aby za mnou na okamžik přišla na pódium.
Slečno Samantho, rád bych vám poděkoval za veškerou pomoc, kterou mi vždy v otázce koleje poskytujete. Jako poděkování vám bude za malou chvíli sovou doručen jeden z nejnovějších kolejních předmětů. Jedná se o nádherné Mrzimorské společenské šaty. - pohybem hůlky zařizuje vše potřebné k pečlivému zabalení a doručení zásilky na adresu primusčina sovince –
Také vám při této příležitosti přeji vše nejlepší k dnešním narozeninám. Ať se vám v životě co nejlépe daří!
Samantha Ulvenová > Oh, děkuji moc p. kolejní, vy jste také super :D

Poté co pan Matt na třetí pokus pro Sam vyčaroval pěknou kytici, zkontroloval si ještě své poznámky:
Matthew Whitecrow > Jak si možná vzpomínáte, jednomu z dobrodruhů, kteří se dostanou až do cíle koberečků jsem slíbil darovat speciální vysoce magický očarovaný župan.
Dovolte mi nyní z lístečků, které mám před sebou vylosovat tu z vás, která si tento župan dnes ze večírku odnese a bude ho moci od této chvíle používat zcela dle libosti.

V publiku to vzrušeně zašumělo,  Kim se ujistila, jestli je župan vypraný a Vea podstrčila panu Mattovi brýle, aby pořádně viděl na lístečky.

Matthew Whitecrow > Očarovaný župan si odnese... - zaostří na jméno - Vea Sophie Williams !
Patricia Baloure > Gratulujem Vea! - tlieska najviac ako môže -
Magrápa Česneková > Gratulace!
Alba Jacquelin > Veo gratuluji:)
Emily Moonová > - zajímalo by jí, co bude Vea dělat s páně Mattovým županem –
Vea Sophie Williams > Děkuji :D
Andrew Uroboros > Vea Sophie Kačenka Williams :o)) gratuluju :o)
Annie Sami Criss > - dá si ho pod polštář jako suvenýr... :D -
Teodorik Valdorius > Možná na něm bude pravý flek z předchozí magické večeře.

Matthew Whitecrow > Úplně nakonec bych rád ohlásil, že změny ve vedení koleje se žádné nestaly a proto se i v následujícím školním roce budete setkávat se starými známými tvářemi. Více se o tom rozepíšu na vývěsce, která se objeví ještě během dnešního večera.

Mezitím co všichni tleskali, oblékla si Vea nový župan a proměnila se ve žluťoučkou kachničku.
Vea Sophie Williams > Kač kač
Až do druhého dne jsme pak od ní nic jiného už neslyšeli.

Samantha vyzvala přítomné, aby si honem nabrali na talíře další „tunu jídla“, protože bude následovat další rozsáhlý proslov. To všichni poslušně vykonali (Teo navíc vybalil tunu vychlazeného máslového ležáku). Pak primuska požádala o trošku klidu a utišení mlaskání:

Samantha Ulvenová > Milí moji Žluťásci,
Než začnu rozdávat zasloužené odměny, tak bych Vám všem, jako celku, chtěla strašně moc poděkovat za letošní školní rok. Na začátku to s námi a s bojem o školní pohár vypadalo docela slibně. Říkala jsem si, „Tyjo, my bychom mohli třeba to druhé místo získat“. V průběhu roku jsme trošku usnuli na vavřínech, a naše naděje se pomalu začaly vytrácet.
Musím přiznat, že jednu chvíli jsem si říkala, že i to třetí místo bude úspěch. Ale najednou se objevil jakýsi zrod. Nějaká druhá energie, druhá múza pro nás pro všechny. A bojovali jsme jako jezevci až do konce. Bojovali a snažili se. I poslední dny jsme pořád dělali soutěže a pořád se nepřestávali snažit. A nakonec se to vyplatilo.
Já bych Vám za tohle za všechno chtěla strašně moc poděkovat. Je vidět, že když se zatneme a jdeme do toho, tak to opravdu společnými silami zvládneme. Děkují Vám všem za to, jací jsme a jak se projevujeme navenek a i za to, jací jsme uvnitř. Jsme to my a já bych nikdy nevyměnila :)
Vea Sophie Williams > Kač kač

Odměnu pro nejakčnějšího nováčka - Mrzimorský jezevčí plamínek - získaly Alba Jacquelin a Annie Sami Criss. Jako třetí toto báječné světýlko obdržela Vendesousa Asio Otusová, která je naopak dlouholetou oporou koleje – vždyť je už v 7. ročníku rozšiřujícího studia, takže má školu vystudovanou vlastně už dvakrát:)

Mrzimorskou jezevčí masku dostal Yol Yol, který přes nesnadné začátky díky své patronce Kim ožil a stal se posilou koleje, a také naše milovaná dušice Magrápa Česneková (ta neožila, naopak, ale přesto je díky ní v kolejce báječně oživená atmosféra); měla ji získat také všestranně aktivní druhačka Vea Sophie Williams, ale protože došlo k chybě v Matrixu a v primusčí evidenci – a Vea už masku má – tak Vea místo toho dostala Mrzimorskou jezevčí čepičku.  



Ze starších studentů dále Sam pochválila Emily Moonovou, která se nyní honosí hřejivým Mrzimorským boa. Oproti tomu spíše letním kolejním kouskem,  Mrzimorským tílkem s tlapičkami, primuska obdařila Susan Cookovou a Chabrakanese Čertovema.
Krásnou odměnou je také mazlík na klíček - Mrzimorský plyšový jezevec Huffík. Jeho novými šťastnými majitelkami jsou vždy do hry zapálená famfrpálová kapitánka Ywa od Roztodivných a také Jostein Lauierová, která se vzorně stará o kolejní obrazárnu.

Další oceněnou se stala Safira Jane Bardotová, naše dlouholetá pečlivá pokladnice. Protože coby velká aktivistka už většinu kolejních trofejí vlastní, získala jako odměnu společenské šaty Tanečnice úsvitu.

Letitá šéfredaktorka Žlutého Trimela, Sophia Glis Glisová, dostala od Sam šaty Rozsypané květy, které jsou „stejně žluťoučké jako ona“.

Svědomitá primuska nezapomněla ani na naši letošní absolventku OVCÍ. Tou je Piper Jarwealth. Jako všichni „ovčáci“ z Mrzimoru získala kolejní odměnu Mrzimorskou dřevenou ovečku.

Dále následovalo ocenění pro naše velké ó vedení. Naše dva prefekty a našeho pana kolejního ředitele.
Andrew Uroboros už svoji odměnu letos dostal - významnou cenu Helgy z
Mrzimoru, takže teď se musel spokojit „jen“ s velkým poděkováním (a myslím, že došlo i na nějaké pusinkování ze strany obdivovatelek).
Pak tu máme Elizabeth Gibsonovou. Zde nemohu necitovat primusku Samanthu: Její bodový úspěch je skoro nepředstavitelný, její nasazení je absolutní a v roli prefektky si nedokážu představit nikoho víc na svém místě, než právě ji. Eliz za celé své snažení a oddanost Mrzimoru získala Mrzimorský gotický kabátek.
A pak jako úplně posledního si jako zlatý hřeb Sam ponechala pana ředitele Matthewa Whitecrowa. Pro něho vybrala Mrzimorské tílko s tlapičkami - a musím říci, že když si ho pan Matt oblékl, úžasně vynikly jeho vypracované bicepsy i tricepsy.
Sama naše primuska Samantha obdržela, jak jsme již slyšeli,  od pana kolejního překrásné Mrzimorské společenské šaty v kolejních barvách – černé se zlatožlutými detaily. A ohromně jí sluší!

A to je už všechno? Ještě ne!

Samantha Ulvenová > Já jsem taková trumpeta, ještě tu máme překvapení na konec :)

Na pódium byl opět povolán pan Matthew.

Samantha Ulvenová > Jako kolejnímu řediteli bych Vám strašně moc ráda předala školní pohár, který jsem pro Vás získala.

A poté předala panu kolejnímu zářivý zlatý pohár s gravírovaným nápisem NAVŽDY DRUZÍ.
Samantha Ulvenová > Děkuji moc Cilince za nápad a Grapí za realizaci :)

No, a pak už zbývalo jen nechat si u pana Paštičky v Godrikově Dole vyhotovit památeční foto.
Takže všichni seřadit a usmívat! Řekněte pěkně sýýýýr!

Patricia Baloure > Mozarella!
Vea Sophie Williams > Krolewskiii :D
Andrew Uroboros > Seeeejr
Piper Jarwealth > Ementááál!
Teodorik Valdorius > Táák vyzkoušet sýýýr
Ciline Flameová > Ementááál!
Magrápa Česneková > Syrečék!
Aria Mondgomery > A co říct jezevec? =D



Bylo nás ale  tolik, že fotograf tvrdil, že se u všichni do záběru prostě nevejdeme  a museli jsme se fotit nadvakrát.  Vendy tvrdila, že je to proto, že Paštička je amatér – já si ale myslím, že je to prefíkaný profík. Však takhle dostal zaplaceno dvakrát!
Sophia Glis Glisová

1 komentář:

Helenia řekl(a)...

Super článek :-) A zjevně jste si večírek skvěle užili :-) Těším se na novýho Trimela!