středa 6. února 2013

Jak dopadla lednová registrace?

Čas běží jako voda, a tak se ani nebylo čemu divit, když se v lednu znovu otevřela registrace. Ale jak dopadla? Jaká byla tentokrát úspěšnost přijetí? Jaké písmeno vyhrálo pomyslnou cenu za nejoblíbenější počáteční písmeno prvního jména? Platilo zas, že většina nováčků se uchýlila spíše ke dvěma než ke třem jménům?
Během lednové registrace se na naši školu přihlásilo celkem 110 studentů, což je velmi podobný počet jako v srpnu (105) a v červnu (115). Přijato bylo 99 studentů, úspěšnost přijetí je tedy rovných 90%, což je stejné procento jako v červnu.

Jména z knih o Harrym Potterovi se ale tentokrát hledala velmi těžko. Nechyběli pouze příslušníci tradičních rodin, tedy Blacků a Evansových. Mnohem zajímavější byl jiný úkaz. Jednak se objevili pravděpodobní příbuzní některých starších studentů. Například nebelvírský prefekt Oliver se může pyšnit tím, že oba dva jeho bratři se na školu dostali. Co se týče Mrzimoru, objevila se Amadea Lizardova, sestra Amy Lizardové, čerstvé žluté druhačky, a Michaela Warhallová. Tyto informace jsou sice nepotvrzené, ale je možné, že se jedná o příbuznou Petera Warhalla, studenta čtvrtého ročníku a vášnivého hráče famfrpálu.
Dobrému znalci mudlů taktéž jistě neuniknou některá jména, která jsou známá i mudlovském světě.


Co se týče poměru dvou a tří jmen, tak tam žádné velké překvapení nenastalo. Protože jsem stejně jako u předchozích registrací nezapočítávalo jako samostatné jméno takové ty různé doplňky, například de, von a podobně, tak tři jména si vybralo 21% přijatých studentů. V srpnu se jednalo o 24%, v červnu pak o 29%.

A konečně poslední věc - počáteční písmena prvních jmen. Stejně jako v minulých dvou registracích i tentokrát první příčku obsadilo A. Trochu překvapivě následovalo L, za ním S a M, což ale až takové překvapení, vzhledem k jejich stálé oblíbenosti, není. Na rozdíl od srpna a června byla ostatní písmena rozdělena docela rovnoměrně, jak je z grafu patrné již na první pohled.
To je pro tuto registraci všechno, a tak nezbývá než čekat, jak se přijatí nováčci vyvedou. :)
Elizabeth Gibsonová

Žádné komentáře: