pondělí 4. července 2011

Záverečný žltý večierok (1.7. 2011)

Reportáž Ellky Willowej s ilustráciami Magrápy Česnekovej / Konečne prišiel ten deň, na ktorý sme dlho čakali – koniec školského roka, vyhlásenie poháru, famfrpálových majstrovstiev, rozdanie všetkých cien a konečne tie vytúžené prázdniny. Avšak pre nás sa vyhlasovanie ocenení, pochvál a noviniek neskončilo a na ďalší večer sme pokračovali – konal sa Mrzimorský večierok, kde nechýbala zábava, pokec, jedlo a pitie či záverečné prekvapenie. Aké? To sa samozrejme dozviete až nakoniec ;-) 
Večierok sa začal o pol ôsmej večer v KNP, kde sme sa žltí a fialovo-žltí zišli, naša usporiadateľka Sophi nám pričarovala polštáře, pre Slovákov veľké vankúše, škriatkovia ponosili nejaké občerstvenie a zábava sa mohla začať. Ako vždy, aj u nás sa všetko začne neskôr, lebo Hogwartská polhodinka nesmie chýbať ani v Mrzimore ;-) Takže po príjemnom zvítaní, vankúšovej bitke, rozprávaní sa o zážitkoch z posledných dní a občerstvení sme mohli začať.

Začali sme vážne – naša primuska Vicky mala príhovor. Pre tých, ktorí sa zúčastniť nemohli a nestihli, som si vzala rýchlobrk a všetko zaznamenala v pôvodnom znení:

Vicky Charmant > Shrnout tento rok je více než složité. Vstoupili jsme do něj ve skvělé formě a s odhodláním odnést si konečně po dlouhé době školní pohár. Osud tomu ale chtěl jinak. Chybělo ale tak málo! 2 036 bodů. Prvně bych všem chtěla poděkovat za to, že jsme to nevzdali, že jsme bojovali do posledního dechu! - na chvíli se odmlčí -
Na druhou stranu, letos jsme mohli prohrát mnohem více než školní klání. Stalo se několik událostí, které naši kolej dost poznamenaly, a troufám si říci, že na jistý čas i trochu rozhádaly (pro příklad nemusíme jít daleko do minulosti, zmíním třeba 13. květen). Jsem ráda, že přesto všechno nakonec dokázala držet pohromadě a udržela zbytky té naší úžasné kolejní atmosféry. :-) Ztráta toho, co je pro nás, pro Mrzimor typická, by byla prohra největší. Věřím, že příští rok kolej o něco více stmelíme, orientace jen na body asi nebylo úplně to pravé ořechové, já si to zpětně uvědomuji - omluvně se usměje -
Abych to zakončila nějak pozitivně, nemůžu nezmínit naše celkově druhé místo ve famfrpálu. Historicky poprvé jsme porazili Zmijozel - usměje se na Ellku a celý famfrpálový tým -
Tímto bych ráda všem poděkovala za práci ve školním roce Léto 2011! - tleská všem pracovitým studentům (zatím ještě :-D) své koleje! - Byli jste skvělí!

---
Áno! Boli sme naozaj skvelí, taký úspešný školský rok tu dlho nebol a hoci sme nezískali pohár, ďaleko sme neboli. Avšak sláva víťazom, česť porazeným. Havraspárci boli naozaj vynikajúci celý rok a nepoľavili. Ale to som trošku odbehla – ďalej sa pokračovalo vyhodnotením tipovacej súťaže. Ako sme si mohli všetci všimnúť, tak kto vsadil svoj srpec na Cerri a za kolej na Nebelvír, tak sa dostal do finálneho losovania. Hodnotenia celej súťaže sa ujala naša akčná Vicky a ako šarmantnú pomocníčku (aby nebola obvinená z nadržiavania =D) si k sebe zavolala z davu Kim. Navyše aby nebolo pochýb o objektivite, víťazné čísla vždy hovoril niekto z davu. Cenou bola lupa, veľmi dobrá pomôcka, ktorú sa mi bohužiaľ nepodarilo vyhrať (zmanipulované výsledky určite ;-D). Zato Sophi vyhrala rovno dvakrát, Sam vyhrala tretiu lupu a raz si svoju výhru odniesla Grapí, ktorá sa na to naozaj tešila a dúfala v to a dodatočne to okomentovala slovami: „Johohoo! Vyhrála jsem lupu! Tahle sázka byl můj nejíp investovanej srpec :D “

Po tejto malej charitatívnej akcii sme pokračovali asi najzábavnejšou časťou celého večierku – kvízom, ktorý si pre nás pripravila Samantha Ulvenová. Všetci sme si pripravili vopred vypísané historické dáta školy, prezreli znovu sieň slávy a čakali sme otázky. Avšak to, čoho sme sa dočkali, nás zaskočilo úplne. Kvíz niesol názov: „Znáte svoje profesory?“. Ako iste vám je jasné, kvíz sa naozaj týkal profesorov, avšak toto som nečakala a bola som príjemne prekvapená tým, aké otázky tam padli. Samozrejme sa riešil vek profesoriek, ich maskovanie u mudlov v povolaní a taktiež sme nezabudli na farbu očí pána riaditeľa, spomínali sa miesta kde žije mdm Leti a p.p Matthew, či farba vlasov mdm Anseioly. Samozrejme najviac pozornosti a smiechu si získali otázky ohľadom veľkosti nohy sl. Bete, Ivy a Sel. No schválne, vy viete aké majú čísla topánok? Kto bude chcieť, môžem mu otázky poslať, nech sa otestuje, ako pozná našich drahých profesorov. =)

Po tomto rozptýlení prišli na radu zase vážnejšie, ale samozrejme veľmi príjemné veci a to pochvaly za celoročnú prácu. Tento zvyk sa ujal za vedenia Vicky a ani tento rok sa neporušil, nuž nastali slová chvály a začalo sa našimi nováčikmi, bez ktorých by nebol Mrzimor tým, čím je. Za svoju prácu a atmosféru si zaslúžili cennú mrzimorskou věšteckou kouli madam Helgy.

Tu máme všetky spomínané ocenenia:


A kto sa stal prvým šťastným majiteľom vešteckej koule? Je to samozrejme Samantha Am Chainless.

Ďalej si pochvalu a kouli zaslúžila za svoju akčnosť Emily:


A v neposlednom rade, ako bolo povedané: „Ty body nejsou úplně všechno. Naše kolej je pověstná svou úžasnou atmosférou. Mám pocit, že se nám letos maličko vytrácela. Jeden nováček se ale o udržené té atmosféry snažil tak významně, že jsem si toho nemohla nevšimnout!“

Áno, Cili! Všetkým trom dievčatám strašne moc blahoželám, lebo si to naozaj zaslúžili. Avšak boli spomenuté aj ďalšie mená, ktoré si zaslúžili veľký potlesk a pochvalu. Boli to Bea, Jaimí, Lili, Amálka, Susan a Amy. Ešte raz ďakujeme za to, čo robíte pre Mrzimor! =)


Ďalej na rad prišli pochvaly pre starších študentov:


Ďalej boli spomenuté Marylin, Myška, Adri, Herwen, Vendy, Grapí a samozrejme Teo. Avšak dovolím si citovať našu pani kolejní: „Tento rok ste boli všetci úžasní :-)“

A potom nadišiel ten čas a ujala sa slova aj naša žltá madam Leti. Aj ona sa rozhodla pochváliť pár ľudí, odovzdať Jezevčí řád trom študentkám, ktoré si to zaslúžili a taktiež vyhlásiť na leto trošku pozmenené vedenie. Sophii Glis Glisovej vymenila strieborný odznak za zlatý, ktorý jej predtým odovzdala Vicky Charmant. Čo teraz so zvyšným prefektským odznakom? Dostala som ho ja, Ellka Willowa. 

A tu to môžete vidieť ako naživo:


 Taktiež si řád obhájili naši chlapci: „Jezevčí řád, ktorý udeľujem vždy tým študentom, ktorí podľa môjho najlepšie udržujú kolejního ducha obhájili tiež páni Paul Brewer a Nicholas McElen.

Zvláštnu pochvalu si zaslúžila aj Samanta, Safira, Magrápa, Chiara, Herwen a Ciline.

A potom prišla tá chvíľa, na ktorú sme čakali, to najväčšie prekvapenie večera. Konečne nastal čas odhaliť meno nového vedúceho našej koleje. A kto sa ním/ ňou stal?


Naša madam Leti nezabudla ani na odovzdanie cenného Helginho pohára. Taktiež sme sa dočkali príhovoru našej budúcej novej kolejní, madam Silvie Honorovej, ktorá aj napriek sfialoveniu vždy ostala srdcom žltá:


Takto sme sa zvítali s novou vedúcou Mrzimoru. Avšak celý tento ceremoniál trval veľmi dlho, takže nakoniec hlavný cieľ večierku – a to vyhlásenie výsledkov Mrzimorského Machra sa nekonal, pretože jedlo, kvíz, slova chvály a menovanie madam Silvinky trvalo dlhšie ako sme všetci čakali a mnoho ľudí sa muselo odobrať do svojich postelí. Samozrejme pár vytrvalcov pokračovalo v zábave pri hudbe a celkovo sa toto koncoročné, alebo lepšie povedané už prázdninové posedenie skončilo pred polnocou.

Takto sme strávili spolu pekný večer, zas a znovu sme si pripomenuli, že Mrzimor je naozaj kolej plná osobností, ktoré si chválu zaslúžia. Už teraz sa sama teším na ďalšiu podobnú akciu, kde uvidím samé žlté usmiate tváre.

Huf huff! =)
Ellka Willowa

Závěrečný obrázek: po přesunu odznaků se Vicky, nyní "obyčejná studentka", cítí volná jako pták. Děkujeme ještě jednou za všechno!                                                            
Sophia














Žádné komentáře: