pondělí 18. července 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem - hodnocení 2. kola

Tak týden se s týdnem sešel a mou milou povinností je opět vyhlásit vítěze i ostatní úspěšné luštitele v pořadí již 2. šifry.Tentokrát jsem po Vás chtěla vědět větičku, kterou šifra ukrývala a způsob, jakým jste šifru vyluštili. Musím říct, že hned na poprvé se to povedlo mnoha lidem a já jsem nemusela posílat opravné sovy.



Ona požadovaná větička byla následující: PRUHY JSOU COOL


No a způsob řešení? Také nic složitého. Existuje jich totiž několik. Stačí jít ob jedno písmenko od začátku a pak ob jedno písmenko od konce. Nebo, na což odkazovala nápověda, první písmenko opravdu první je, druhé je poslední, třetí je ve skutečnosti druhé a čtvrté je předposlední, atd.


Úspěšně vylušitit tuto šifru zvládlo celkem 9 lidí. Z toho 8 v hlavní soutěžní kategorii. Ten jeden osamocený je lososový Matthew Coober. Za jeho píli mu patří dík a to zvláště proto, že jeho vyluštění přislo mezi prvními. Z fialového osazenstva hradu šifru nevyluštil nikdo.


A teď již k vítězům:
10 bodů za první místo získává Vicky Charmant, která jako první odeslala svoje správné řešení. V pořadí 2. sova přilétla taktéž od mrzimorské studentky Jane Karen Langley, proto jí náleží bodů 5. Třetí sova patřila nebelvírské studentce Kirsten Woodové, takže zaslouženě získává své 3 body.


Vzhledem k tomu, že zbývá pouze 5 úspěšných luštitelů, každý z nich si odnese po jednom bodíku. A jsou to: Galton De Nitris, Seamus Fininghan, Sophia Glis Glisová, Ywa od Roztodivných a NaSaší Jackson.


Body jsou rozdány, sovy s odměnami pro vítěze přiletí co nejdříve a mně nezbývá než Vám poděkovat za účast v tomto kole a připomenout vám kolo 3.


Průběžné pořadí bude zveřejněno v polovině soutěže, tedy na přelomu července a srpna. Šance na výhru je vysoká, proto určitě nezapoměňte poslat sovy s vyluštěním.
Safira Jane Bardotová

Žádné komentáře: