pondělí 25. července 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem - vyhodnocení 3. kola

Stejně jako už dva týdny touto dobou, i tento týden je mou milou povinností vyhlásit vítěze a úspěšné luštitele v pořadí již 3. šifry z naší prázdninové soutěže.

Nejprve se ale vrátíme k samotné šifře. Některým dala tak trochu zabrat.


Správné znění vyluštěné šifry je následující: Helga to je naše paní všichni rádi jdeme za ní. (interpunkční znaménka jsem neuváděla schválně, protože každý démonek je jiný)

No a vyluštit tuto šifru jste mohli pomocí komunikačního démonka, tedy pomocí mudlovského mobilního telefonu.

A že to nebylo nějak těžké, dokazuje počet luštitelů (vzhledem k tomu, že Seamus a Matt byli jedna a tatáž osoba, jsou oba vyřazeni).

Na 1. místě se umístila Jane Karen Langley, která jako první zaslala kompletní vyluštění i s návodem jak na to a získává proto svých 10 bodů a malou pozornost. Druhá sova přilétla od Caitlin Galbraith a tak i ona získává zasloužených 5 bodů a odměnu. 3 body a tedy 3. místo získává Ywa od Roztodivných samozřejmě také s malou odměnou.

Po jednom bodu získávají následující luštitelé: Galton de Nitris; Nicholas McElen; Sazie Cassidy, Nasaší Jackson a Narcissa Teacherová.

Šifru dále vyluštil Justin Angel Sane a již smazený Seamus Fininghan se svou mulťáckou polovičkou. Justinovi gratuluji a jako pozornost získává 50 žetonů na pouť.

Samozřejmě gratuluji i všem ostatním úspěšným luštitelům a doufám, že se ve stejném počtu vrhnete i na další kola šifrování.

Žádné komentáře: