sobota 31. července 2010

Velká letní fotosoutěž 2010 – 1. kolo: hlasujte pro Nejkouzelnější foto

Drazí čtenáři a příznivci fotících krabiček, přinášíme vám 25 soutěžních fotografií. Každý soutěžící může poslat maximálně 2 fotky.
Celkem zatím máme 14 účastníků soutěže, jsou mezi nimi zástupci Mrzimoru, Havraspáru, Zmijozelu a nezařazení nováčci. Z Nebelvíru ani ze stavu profesorského merlinužel nepřišel ani jeden příspěvek. Snad v dalších kolech…

Jak vidíte, téma Nejkouzelnější foto je možné pochopit a vyjádřit mnoha různými způsoby a je jen na vašem subjektivním názoru a rozhodnutí, kterému snímku dáte svůj hlas. Musíte si ale vybrat jenom jeden jediný, nicméně až do konce hlasování můžete svůj hlas ještě případně změnit.


Fotografie vám předkládáme beze jmen autorů, označené pouze názvem.
Hlasování bude trvat ode dneška (31.7.) do pátku 13.8. a do tohoto data také prosím porotce o zaslání jejich hodnocení. Fotografie s nejvyšším počtem hlasů získá Cenu čtenářů za 1. kolo.

Jak už bylo řečeno, snímky bude zároveň hodnotit také odborná porota ve složení:
p.p. Elle Sutherland, Cerridwen Lowra Antares, Elanius Aine Neil, Niane z Libelusie a Natalie Davis. (Kdo by snad ctihodné dámy a slečny neznal, představili jsme je zde: http://trimeles.blogspot.com/2010/07/velka-letni-fotosoutez-zluteho-trimela.html)

Porotci (resp. porotkyně) napíší ke každé fotografii krátké slovní hodnocení (1-2 řádky) a seřadí fotky od „nejlepší“ po „nejslabší“ – nu a první dostane 24 bodů a poslední 1 bod. Body od všech 5 porotců se sečtou a fotografie na 1. místě bude odměněna Cenou poroty za 1. kolo.

Hodnocení by mělo být zveřejněno přibližně po polovině srpna a teprve tehdy budou odtajněna jména autorů.
Proběhne ještě 2. a 3. kolo (viz výše uvedený článek) a na konci získá odměnu 1., 2. a 3. místo celkově podle poroty. A samozřejmě absolutní vítěz: účastník s nejvyšším počtem bodů od poroty i čtenářů dohromady).
Všichni soutěžící na závěr obdrží diplomy a upomínkové předměty.
Uzávěrka 2. a 3. kola bude v pátek 27.8., téma 2. kola zní Nejkouzelnější prázdniny a pro 3. kolo máme speciální téma Nejrůžovější foto (můžete ho pojmout jak chcete, od romantického kýče po recesi či horor). Prosím, aby délka názvu nepřesáhla maximálně 60 znaků, ale myslím, že tak 1-3 slova úplně stačí.

A tady už máte slíbených 25 soutěžních fotografií. Které dáte svůj hlas?Rozmyslete si to dobře, máte na to čas do 13. srpna.
1. Barevné paprsky 2. Betinka na podzim 3. Dívka z města 4. Dokonalé splynutí
5. Kam zmizela čokoláda? (kouzelník objevuje své schopnosti) 6. Kapky 7. Kočíčí hlídka 8. Koule přání 9. Kouzlem zvětšený Eliáš 10. Ledové léto 11. Lucerna 12. Lumos 13. Nebeský strom
14. Oranžové kouzlo 15. Osamělý maják 16. Pózující motýl 17. Převrácený svět
18. Samotná v zeleni 19. Spící sova 20. Světlo kouzel proniká do našeho světa 21. Třpytící se kouzla 22. Včelička na květu 23. Vlkodláček - ty kukadla! 24. Zalehnout Kill-psa a jednoho profesora 25. Žlutý bratr

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To je tedy výběr! Krásné fotky.
Paul

Nicholas řekl(a)...

přidávám se k paulovi: nádhera :) bude to velmi těžké hlasování :)

Letitia řekl(a)...

Krása... A tie nápady! Naozaj bude ťažké vybrať komu dať hlas.