čtvrtek 8. července 2010

VELKÁ LETNÍ FOTOSOUTĚŽ ŽLUTÉHO TRIMELA!

Všechny soutěživé milovníky fotících krabiček zdraví Sophia Glis Glisová, šéfredaktorka Žlutého Trimela.
Milí čtenáři, mnozí z vás si snad vzpomenou na loňskou prázdninovou soutěž pořádanou naším časopisem. V roce 2009 se toto klání jmenovalo Nejžlutější foto, přesto bylo otevřeno fotografům bez omezení barvy a věku:) Můžete si připomenout všechny tehdy zúčastněné kouzlofotky, a to zde v časopise v rubrice jménem Letní fotosoutěž 2009 - Nejžlutější foto:)
Ani letos tomu nebude jinak: své fotografie můžou posílat studenti všech kolejí Hogwarts, ale stejně tak i profesoři a samozřejmě i dosud nezařazení nováčci!(Od mudlů fotografie nebudeme přijímat, protože bychom jim stejně nemohli předat kouzelnické ceny.)


Protože chceme, aby tato soutěž byla opravdu co nejobjektivnější a také co nejprestižnější, požádali jsme o hodnocení pět porotců zvučných jmen – tedy vlastně porotkyň… S radostí mohu říci, že všechny oslovené dámy nám účast v porotě ochotně přislíbily. A jsou to:
p.p. Elle Sutherland, Cerridwen Lowra Antares, Elanius Aine Neil, Niane z Libelusie a Natalie Davis.Pro neznalé nováčky poučení (starousedlíkům tyto osobnosti netřeba představovat!):
Madam Elle je profesorkou Létání na koštěti a Věštění, letošní organizátorkou slavného Sedmiboje, členkou fotospolku Lumfluxo Pictus a nositelkou Picatrixova řádu čarodějů (zima 2010) a Řádu Spiritus Magicus (léto 2010).
Cerri je studentkou 6. ročníku Zmijozelu, trojnásobnou laureátkou titulu Snaživec roku (zima 2008, zima 2009, zima 2010), držitelkou titulu Vítěz Bradavické čtyřky (léto 2009) a nositelkou Řádu Salazara Zmijozela (léto 2009).
Elanius zvaná krátce EAN je studentkou 5. ročníku Havraspáru (v uplynulém školním roce byla prefektkou), nositelkou Řádu Roweny z Havraspáru (zima 2010) a letos soutěžila v Sedmiboji.
Niane je studentkou 3. ročníku Nebelvíru, šéfredaktorkou nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou a nositelkou Řádu Godrika Nebelvíra (léto 2009).
Natalie je studentkou 3. ročníku Mrzimoru a skvělou kapitánkou mrzimorského famfrpálového týmu.
Všechny tyto dámy se tedy vyplatí znát a když je potkáte, pěkně je pozdravte. Nemusíte se ale bát, nejsou to žádné náfuky, nýbrž milé a sympatické čarodějky!

Obrázky budou porotě zaslány bez jmen autorů, každá porotkyně určí pořadí a přidělí body (např. při počtu 20 soutěžících nejlepší dostane 20 bodů a poslední 1 bod), zároveň jsme poprosili o krátké slovní hodnocení ke každému snímku. Na konci každého kola tak bude vyhlášena Cena poroty.

Aby byl vyslyšen také „hlas lidu“, budou zároveň obrázky zveřejněny ve Žlutém Trimelovi, kde pro ně budou moci v anketě hlasovat čtenáři. Fotky budou označeny pouze názvem, bez jmen autorů. Snímky dostanou body podle pořadí (stejně jako u hodnocení poroty). Na konci každého kola bude tedy vyhlášena také Cena čtenářů.

Na konci prázdnin pak bude vyhodnocen absolutní vítěz celé soutěže – kdo bude mít za celou soutěž nejvíce hlasů od poroty i čtenářů dohromady. Do každého kola přitom můžete poslat maximálně dva snímky, takže kdo pošle jen jeden obrázek, má menší šanci na celkové vítězství, i kdyby dané kolo vyhrál.
O odměnách se zatím jedná, ale určitě budou stát za to!(Loni dostala vítězka atraktivní Egyptskou masku.)

Odměněno bude v každém kole první místo podle poroty a první místo podle čtenářů, a na konci 1., 2. a 3. místo celkově podle poroty. A samozřejmě absolutní vítěz: účastník s nejvyšším počtem bodů od poroty i čtenářů dohromady).
Všichni účastníci na závěr obdrží diplomy a upomínkové předměty.
A jak tedy zní zadání soutěže?

První kolo –od teď do pátku 30.7.: Nejkouzelnější fotoCo si pod tím představíte, necháme na vás. Snímek musí být ale opravdu kouzelný. Bude se hodnotit především originalita, nápad, ale i ostrost, kompozice atd.

Druhé kolo – do pátku 27.8.: Nejkouzelnější prázdninyFotografie z vašich prázdninových cest. Navštívili jste významné kouzelnické lokality? Viděli jste něco opravdu mimořádného? Dáváme vám čas až skoro do konce prázdnin, abyste se pochlubili! Hodnocení podobně jako v 1. kole.

Fotografie posílejte do uvedeného data e-sovou na adresu redakce Žlutého Trimela: trimeles@gmail.com
Nezapomeňte se podepsat svým kouzelnickým jménem, fotky budou sice hodnoceny anonymně, porota je dostane bez jmen autorů, ale potom budeme chtít vědět, komu poslat odměnu! Ale hlavně: každá fotografie musí mít název, snažte se o názvy originální, ať nemáme více fotek se stejným názvem. Pokud byste chtěli poslat fotky do 2. kola už v červenci, upozorněte nás na to ve své zprávě. Ještě jednou připomínám, maximálně 2 snímky do každého kola. Snímky ve formátu jpg nebo png, velikost 1 fotky do 2 MB.

Všechny obrázky si budete moci prohlédnout ve Žlutém Trimelovi od 31.7. (1. kolo) a od 28.8. (2. kolo). Hodnocení bude zveřejněno do 14 dnů po skončení kola.
K navození atmosféry otiskujeme na konci článku tři vítězné obrázky loňské soutěže.
1. místo 2009 – „Žlutý sen“ - Lili Smeaglová, Zmijozel

2. místo 2009 – „Hmyz“ - Marta Bekeová z Ostravy (nebyla v době soutěže studentkou Hogwarts a nakonec se jí z rodinných důvodů ani nestala)

3. místo 2009 – „Západ slunce v Itálii“ - Lilien Emity Meissed, Havraspár

Žádné komentáře: