sobota 10. července 2010

Jak si správně nahrabat?

Čas prázdnin je již zde a mnozí hrabou tak vytrvale, že se i hlína pod nimi nestačí obnovovat. To je samozřejmě velmi dobře. A nyní si povězme, jak se dají peníze nahrabat, aby kolejní pokladna zůstala celá, nebo alespoň mírně vrchovatá.

Zde je pár rad od Nicholase McElena, novopečeného pokladníka mrzimorské koleje :
  • Soutěže – nejzákladnější a nejlepší způsob hrabání nejen srpců, ale i galeonů. Dobře zpracovaná soutěž je základem získání peněz, avšak stručnost se někdy taky cení.
  • Psaní do novin a časopisů – Denní věštec nebo Sub Salix je další možností si přivydělat, ale také se stát viditelným. Připomínám, že za kvalitní články můžete dostat zajímavé odměny.
  • Prasinky – agentura Žlutá tlapa sice nabízí málo svrčků, ale přiznejme si to: kolik můžeme vydělat za pouhý klik? Vždyť snad každý kouzelník si chodí něco přivydělat.
  • Kolejní časopisy – psát do časopisu své koleje je určitě skvělé. Málokdo ví, že redakce časopisů jiných kolejí jsou otevřené pro články. Avšak nikde není psáno, že právě váš článek přijmou a vydají. Tímto krásným způsobem můžeme tunelovat konto jiné koleje :)
  • Chytrák – Prasinky nabízí toto zajímavé místo s jasným důvodem. Zde můžete nakupovat a prodávat své věci. Máte nějakou žabku vícekrát nebo kus oblečení? Zkuste se zeptat zde a věřím, že se domluvíte na rozumné ceně, která bude oběma stranám vyhovovat co nejvíce.
  • Lektvary a elixíry – za polotovary, jako je například zahušťovadlo, většinou dostanete několik svrčků (až srpců) navíc. Výroba po jednom kuse je docela nanic, ale umícháte-li například třicet nebo i padesát zahušťovadel či jiných polotovarů, můžete si tak vydělat několik srpců k vašemu dobru. Za vaření kompletních lektvarů a elixírů můžete dostat zajímavou částku od odběratele. Například popáleninovou mast. Za chvíli se otevře pro mnohé lákavá laboratoř a tato mast půjde na odbyt. Během famfrpálové sezóny je výhodné míchat famfrpálové elixíry, za něž dostanete dobrou odměnu.
To byl malý výčet míst, kde se dá vydělávat. Samozřejmě existuje více možností, ale tyto jsou ty nejobecnější a možná také nejjednodušší. Tak kolik galeonů si přes prázdniny vyděláte? :)

Žádné komentáře: