středa 28. července 2010

Slavnostní zakončení Nováčkovské soutěže – komu přál los?

V úterý 27. července proběhlo (v Komnatě nejvyšší potřeby k tomu účelu zřízené) vylosování výherce hlavní ceny Nováčkovské soutěže Žlutého Trimela. Soutěže se zúčastnilo celkem šestnáct nováčků, ale ani tři kola nerozhodla, čtyři z nich získali stejný (maximální možný) počet bodů. Byli to Bree Tanner, Larry Larmed, Nicol Nash Orchidis a Serafína Loxová.

A tak, jak bylo dáno v pravidlech soutěže, měl vybrat vítěze los.
Aby byla zajištěna opravdová nestrannost a spravedlnost, vymyslely jsme to s hlavní organizátorkou soutěže Vicky Charmant takhle:

Jména čtyř nejlepších soutěžících, kteří shodně získali maximální možný počet bodů, jsem napsala na pergamen, ten jsem stočila do ruličky a zapečetila. Každé jméno má přiřazeno číslo 1-4, a protože je pergamen zapečetěn, nemůže nikdo čísla nijak přepsat. Před losováním svitek předám Vicky, ta ho ale neotevře. Nikdo kromě mě tedy neví, kdo jaké číslo dostal. V KNP požádáme někoho z přítomných, aby zvolil jedno číslo od jedné do čtyř a až pak se Vicky podívá, komu vybrané číslo patří. Nu a ten/ta se může těšit na zbrusu novou školní uniformu.
Zbývající tři z vedoucí čtveřice poté dostanou sovu a další soutěžící také nějaký menší dáreček.

V KNP se sešla pestrá směsice studentů zvědavých, jak losování dopadne. Když se dověděli, že hledáme dobrovolníka, který vítězné jméno vylosuje, hlásila se jich celá řada, některé modré studentky se na sebe snažily upozornit očarovanou obří šipkou, ale když si uvědomily, že by se proti nim mohl obrátit hněv nevylosovaných, ještě rády přenechaly tuto čestnou funkci mrzimorské primusce Lucy Koralce.


Napětí vrcholilo, někteří se hroutili, jiní raději zavírali oči…
Ačkoli nikdo kromě mě určitě nemohl vědět, jaké číslo ke kterému jménu patří, ozývaly se různé nápovědy, Katelyn Auster se přimlouvala dokonce za číslo 3,14159265357989323 a Derryka Fashionová prosazovala 2 a půl. Lucy se ovšem nenechala ovlivnit.
Po chvíli dramatického odmlčení zvolila ČÍSLO 2!

Vicky rozlomila pečeť a rozvinula pergamen. Číslo 2 bylo napsáno u jména…
SERAFÍNA LOXOVÁ!
A náhoda tomu chtěla, že právě Serafína jako jediná z vítězné čtveřice se losování osobně nemohla zúčastnit.. možná právě to jí přineslo štěstí. Gratulujeme!
(Pilná Serafína už sice novou uniformu měla koupenou, to však neznamená, že by svou výhru neměla dostat. Doufáme, že si ponechá tu „naši“, a druhou uniformu může prodat a získat tak několik galeonů – třeba na zápis předmětů!)

Ale ani zbývající tři nemuseli být ani trochu smutní. Do jejich sovinců Vicky hned po slosování poslala tři milé poštovní sovy, které jim budou určitě moc užitečné. Noví majitelé sov dostali možnost vybrat si podle jména, a tak, až k vám někdy přiletí sova jménem Lentilka, budete vědět, že vám píše Bree Tanner. Nicol Nash Orchidis si zvolila Krabičku poslední záchrany a Larry Larmed dostal sovu Milku.

A co jsme dali ostatním soutěžícím? Za 5.-8. místo sáček s 25 Bertíkovými fazolkami obdrží 5. Křídlatka Podivná (29 bodů), 6. Samantha Ulvenová (28 bodů), 7. Anita Blakeová (22 bodů) a 8. Caitlin Galbraith (20 bodů).
9. – 16. místo se ziskem 5 bodů obsadili účastníci pouze 1. kola:
Will Wilfríd Bee, Bakys de Lafehr, Justine Sambreová, Lorelai Bellou, Leni Capella, Anne de Ciey, Evelina van Eyck, Peter Wolf. Ti všichni se mohou těšit na 7 Bertíkových fazolek, které jim dnes doručí soví pošta.

Tak skončila oficiální část slavnosti k ukončení Nováčkovské soutěže. Ale když už bylo v KNP pohromadě tolik kluků a děvčat, nechtělo se jim hned rozcházet...
Sharlotte la Libretëa vyčarovala různá lesklá světýlka, zhasla světlo, přičarovala ještě nějakou tu hudbu a začala vyrábět z papíru barevné dráčky a potom je oživovat. Derryka Fashionová se hned přidala a kouzlem hbitě změnila podium na taneční parket (a to má za sebou teprv 1. ročník!) a různě všude rozvěsila papírky z krepáků a rozmístila „luxus stoly s občerstvením a pitím“.

A tak pokračovalo toto setkání bujarým tanečním večírkem, který se protáhl až do nočních hodin. O stručnou zprávu jsem požádala rozjařeného Paula Brewera, protože sama jsem musela už odejít. Podrobnější reportáž slíbil Paulův bratr Henrik Leens zmijozelskému Hadímu králi, tak uvidíme, zda kluci slovo dodrží.
Sophia Glis Glisová

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji!

Paul