pátek 2. července 2010

Kolejní časopis Žlutý Trimeles - Léto 2010

Od února do konce června 2010 vyšlo ve Žlutém Trimelovi 76 článků: červen (20), květen (9), duben (13), březen (21), únor (13).
(Ve školním roce Zima 2010 to bylo rovných 100 článků: září 27 článků, říjen 15, listopad 21, prosinec 10 a leden 27.)

Celkem ve školním roce Léto 2010 přispělo alespoň jedním článkem 17 autorů,
z toho 8 oficiálních redaktorů.
(V minulém školním roce Zima 2010 jsme napočítali také celkem 17 autorů, z toho bylo 6 redaktorů.)

Členy redakce byli k 30.6. 2010 Sophia Glis Glisová (šéfredaktorka), Alanise Olien Harlin, Felicitas Frobisherová, Christina von Luna (zasloužilá redaktorka), Lucy Koralka (zasloužilá redaktorka), Vicky Charmant a Smajlík Smoulík (nový redaktor).

Funkci korektora má kromě Sophie také Nicholas McElen, který připravuje letošní novinku: Mrzimorské TV zprávy. (Zatím byly odvysílány dvoje zprávy, jejichž moderátorem není nikdo jiný než mrzimorský kolejní mazlík, krysák Fousek.)

Ve školním roce Léto 2010 proběhly ve Žlutém Trimelovi různé soutěže:

Dokončili jsme román Tajemství dvojčat – v únoru vyšla 12. a 13. kapitola, která byla poslední. Celý román byl poté vydán knižně a najdete ho v mrzimorské Knihovně: http://mrzimorsky.tym.cz/kniha/knihovna/index.html
- konkrétně tady: http://mrzimorsky.tym.cz/kniha/knihovna/svazky/tajemstvi-dvojcat.html

Od března do června se konala soutěž Fouskovy příhody – 7 účastníků, 17 příspěvků. Všechny najdete kromě příslušné rubriky v Trimelovi také na tzv. Fouskově webu neboli v Chovateľském denníku Lucy Koralky http://mys-fuzik.blog.cz/

V lednu a únoru jsme otiskli volný cyklus článků Jak vzniklo moje jméno – celkem se s tajemstvím původu a významu svého jména svěřilo 12 kouzelníků, v únoru, který spadá do školního roku Léto 2010, byly vydány 3 články na toto téma.

A nyní ještě malá redakční statistika:
Sophia Glis Glisová (šéfredaktorka) – celkem bylo jejím jménem podepsáno 25 článků (únor 3, březen 10, duben 2, květen 1, červen 9) - ne všechny ale byly čistě autorské – někde šlo o vydání nových soutěžních příspěvků, k nimž bylo třeba napsat redakční úvod, někde třeba o informace k soutěžím a hlasování… (pro srovnání – loni 38 článků)
Lucy Koralka - celkem vydala 19 článků (únor 5, březen 5, duben 5, květen 2, červen 2); loni 17 článků
Vicky Charmant celkem vydala 5 článků (únor 1, březen 0, duben 2, květen 0, červen 2) a navíc 1 příspěvek do soutěže Fouskovy příhody; loni 9 článků
Nicholas McElen celkem vydal 5 článků (únor 0, březen 1, duben 0, květen 1, červen 3) a navíc 1 příspěvek do soutěže Fouskovy příhody; loni žádný článek
Christina von Luna – celkem vydala 4 články (únor 0, březen 2, duben 2, květen 0, červen 0); loni napsala 12 článků
Smajlík Smoulík celkem vydal 4 články (únor 0, březen 0, duben 0, květen 2, červen 2) a navíc 4 příspěvky do soutěže Fouskovy příhody; loni nenapsal žádný článek, vždyť Smajlík je letošní nováček!
Alanise Olien Harlin – vzhledem k dlouhodobému pobytu v Mrazákolandu napsala pouze 1 článek (v květnu); loni vydala 6 článků
Felicitas Frobisherová (letos užívala zaslouženého odpočinku a nepublikovala žádný článek; loni napsala jeden článek)

Členy redakce (zatím) nejsou tito přispěvatelé:

Selena Enail Smithová (4 články), Teodorik Valdorius (3 články + 4 příspěvky do soutěže Fouskovy příhody), Paul Brewer (2 články + 4 příspěvky do soutěže Fouskovy příhody), Chloe Phoenixová (1 článek = příspěvek do soutěže Fouskovy příhody), Derryka Fashionová (1 článek), Siny de Sorrow (1 článek).

Ze studentů jiných kolejí: článkem Jak vzniklo moje jméno přispěl Henrik Leens (Zmijozel), kapitolu do Tajemství dvojčat napsala Lili Smeaglová (Zmijozel).

Kolejní ředitelka madam Letitia te Tiba nenapsala do časopisu tentokrát žádný článek, dvěma obrázkovými příspěvky se ale zapojila do soutěže Fouskovy příhody.

Za pěkné články (i obrázky) ze srdce děkujeme všem, kdo do našeho kolejního časopisu přispěli!
Podrobný přehled článků najdete v připravované nové kolejní ročence.

Sophia Glis Glisová, šéfredaktorka Žlutého Trimela

2 komentáře:

Vicky řekl(a)...

Příští rok mákneme ještě víc. ;-)

Letitia řekl(a)...

Hm, "Kolejní ředitelka madam Letitia te Tiba nenapsala do časopisu tentokrát žádný článek"? Myslím, že som prispela do rubriky Jak vzniklo moje jméno ;-) Alebo to bolo už minulý rok?