pondělí 8. března 2010

Nová soutěž: Fouskovy příhody

V mrzimorské společenské místnosti s námi bydlí náš kolejní mazlíček – krysák Fousek neboli Fúzik. Studenti mu nosí pamlsky (kromě zrní má rád jablíčka, mrkev i cereální tyčinky), občas mu někdo i klec vyčistí a někdo ho vezme na procházku…ale mnohdy na něj už tak trochu zapomínáme a on zůstává sám a je mu smutno.
A proto vyhlašujeme novou soutěž. Napište veselé i jiné příhody, které jste s Fouskem zažili. Délka vašich příspěvků by měla být tak půl až 1 A4. Můžete psát i básničky a můžete i něco nakreslit. Proč ne třeba Fouskův komiks? A to všechno posílejte do redakce Žlutého Trimela trimeles@gmail.com.


První kolo bude do 21. března, povídky a obrázky budeme průběžně uveřejňovat a po skončení termínu budeme hlasovat pro nejlepší příspěvky v kategorii text a ilustrace.

A jak jsme vlastně k našemu krysáčkovi přišli? Objevil se u nás na konci ledna 2009 a prokázal nám tehdy důležitou službu. Nováček, který jako první zjistí, o co tehdy šlo, se může těšit na menší odměnu (odpovědi do mého sovince:)) - ti starší si to doufám pamatují, takže se můžete někoho ze spolužáků zeptat, ale také si můžete přečíst články, které o Fouskovi vyšly v našem Žlutém Trimelovi:
http://trimeles.blogspot.com/2009/02/krysa.html


Další najdete v rubrikách "Chovatelský deník Lucy K" a "Jezevčí tlapka".
A článek o nejdůležitější události a naplnění Fouskova poslání si v archivu Trimela zkuste vyhledat úplně sami - napovím, že se to stalo právě přesně před jedním mudlrokem.

Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře: