úterý 9. března 2010

Jaké bylo původní Fouskovo poslání?

Rychlosoutěž uzavřena!

Jako první poslal správnou odpověď Smajlík, dostává za odměnu nový famfrpálový dres. Jako druhá poslala řešení Chloe a protože její odpověď byla ještě přesnější, zaslouží si i ona odměnu – posílám jí černobílou šálu s bambulkami.

Smajlík Smoulík (8.3.2010 16:02)
Fúzik, resp. drápek krysy sloužil jako přísada do lektvaru pro profesorku Consuelu Zirkon :-)

Chloe Phoenixová (8.3.2010 22:47)
Ahojky, nebohá paní profesorka Consuela Zirkon byla proměněna v muže a chtěla se proměnit zpět a potřebovala k tomu různé ingredience a jednou z nich byl drápek krysy vykrmené obilím a ta krysa byla Fuzíček :-), proto jste si ji pořídili :D

Ano, je to tak a v neděli 7.3. jsme oslavili přesně (mudl-)rok ode dne, kdy jsme Fouskovi slavnostně ve Velké síni drápek odstřihli, poté, co jsme ho měsíc vykrmovali zrním. Zájemci o podrobnosti si mohou přečíst článek Fouskova manikúra: http://trimeles.blogspot.com/2009/03/fouskova-manikura.html

A kdo by se toužil dovědět, jak to tenkrát bylo s podivnou proměnou profesorky Consuely Zirkon v profesora Consuela, může více najít zde:
http://trimeles.blogspot.com/2009/02/jak-se-madam-v-muze-promenila.html

Jen pro upřesnění dvojího psaní Fousek/Fúzik: Fúzik je slovenská podoba krysáčkova jména, kterou používá zejména kolejní vrchní chovatelka Lucy Koralka. Fousek ale slyší na obě:)

Připomínám, že po celý zbytek školního roku můžete posílat do redakce Žlutého Trimela povídky (nebo básničky či obrázky) na téma Fouskovy příhody – tedy co zažil krysáček v Mrzimoru či co jste s ním zažili vy (byť třeba jen ve své fantazii:)

Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře: