úterý 23. března 2010

Hrozí fénixům vyhubení pro kulinářské rozmary madam Betelgeuse?

Prof. Betelgeuse Orionis nerespektuje zákony na ochranu kouzelných tvorů!

Dnes jsem zastihla svou dosud tak oblíbenou profesorku Orionis, jak v koutě Velké síně vydatně zatápí pod velkým kotlíkem…Viděli jste, co z jejího zlatého kotlíku vyčuhuje?

Sophia (zděšeně pozoruje fénixe ve zlatém kotlíku, pod kterým očividně hoří oheň): Madam, co to prosím vás děláte s tím fénixem? Jde snad o nějaký způsob, jak urychlit jeho znovuzrození...? No já jen aby se mu něco nestalo...

Betelgeuse Orionis (s bohorovným úsměvem): Ale jdete, já jen vařím polévku, neděste se =) Je v těch nejlepších rukou =))

Sophia: Oh, fénixová polévka! (téměř omdlévá) Myslela jsem, že jsou fénixové zákonem chráněni... :-o

Betelgeuse Orionis (mávne rukou): Ale tak to jsou, ovšem znáte to - každý si musí někdy zahřešit ;) Nechcete přijít na večeři?

Sophia (zděšeně): No a to říkáte jenom tak? Já spíše uvažuji o tom, že bych to vaše skandální zacházení se zvířátky trošku rozmázla v tisku.

Betelgeuse Orionis: Já vás pozvu na večeři a vy takhle? Ale slečno, slečno, dejte si pozor, aby na vás nepřiletěla z temného zakoutí kletbička.... ;) =D

Sophia (rozhořčeně): Vyhrožujete mi? No snad jste nemyslela, že bych jedla fénixí polívku, vždyť to je skoro horší než jíst lidi!

Betelgeuse Orionis:
A vy lidi nejíte?
I když pravda... já tedy taky ne, to zase abychom si rozuměly, já jsem lidotarián. Fénix ovšem chutná obdobně jako koroptev, delikatesa! A s tím tiskem to nehroťte, on vám to bratr stejně nevydá ;) =D (tváří se suverénně) Rodinné jméno poškozovat nenechá.
Sophia: Zapomněla jste patrně, že jsem šéfredaktorkou Žlutého Trimela.


Nu, madam Orionis má zřejmě pocit, že díky svému jménu si může dovolit cokoli. Pan Filius mi ostatně skutečně nedávno (a to zcela nezávisle na případu vařeného fénixe, o tom nebyla v té době ještě žádná řeč) řekl, že má v DV takový nadbytek článků, že je musí vydávat postupně a že prý sám nejlépe dokáže posoudit, jak je který článek aktuální. Výmluvné, že?
Zdá se, že Orionisům moc tak trochu stoupla do hlavy… Tedy, snad až na madam Mintaku…
No posuďte sami, kdo z těch tří jako jediný vypadá normálně a seriózně, a kdo tak trochu poněkud vyšinutě…

4 komentáře:

Lucy řekl(a)...

Musím dodať, že p.p. Filius vyzerá náramne cool v tej kombinácií +skrýva plagátik p.p Fila za chrbát a chystá sa ho vyvesit v izbe :D+

Sirael řekl(a)...

Ten vařící se fénix opravdu vypadá, že se mu to nelíbí :-D

Anonymní řekl(a)...

Nerad to slovo používam..a.le
NEJVÍC!

Paul

Anonymní řekl(a)...

To je vrchol!! Divím se že s tím vedení nic nedělá...
Susy