úterý 30. března 2010

Jarná kolekcia sa blíži!

Exkluzivní rozhovor s madam NIAM I TIRNANOG! Pro Žlutého Trimela připravila Lucy Koralka.

Ako iste viete, jar nám neúprosne klope na dvere. S príchodom teplejšieho počasia sa prebúdza príroda a začína byť čoraz teplejšie. Preto odhadzujeme svoje teplé kožúšky, čiapočky a meníme ich za jarné oblečenie. Konečne nastal čas zmeniť si šatník a zohnať si niečo nové. Jarná kolekcia nám to všetko ponúka a už teraz sa môžeme tešiť na obmenu nášho šatníka. Poprosila som módnu návrhárku jarnej kolekcie mdm. Niam o menší rozhovor o kolekcii.

L: Prečo ste sa rozhodla práve pre fan-fiction kolekciu? (ja som pri tom výbere bola :) ale objasnime to študentov, ktorí pri tom neboli)
N:Dlouho jsem přemýšlela o tom, co nového a zajímavého by mohlo naše studenstvo a profesorstvo zaujmout. Uvažovala jsem nad čistě historickou kolekcí (které se možná dočkáme časem), kolekcí steampunkovou a nakonec i kolekcí fantasy. S výběrem mi pomohli sami studenti a téměř jednohlasně se shodli na kolekci ve stylu fantasy a barvách svěžích jako je třeba jasně zelená, bledě modrá, odstíny žluté atp. Hnědé bylo dost v zimě, je potřeba do našich šatníků přinést trochu barevné pohody *usmála se* A ano, líbí se mi ten nápad, je to sice docela složité a některé modely mi dávají pořádně zabrat, ale myslím, že to bude stát za to.

L: V akom stave zatiaľ je kolekcia? (Dúfam, že v dobrom :D svrbia ma galeony vo vrecku :D)
N:Asi 30% je hotových. dalších 50% mám ve skicáři a posledních 20% tvořím za pochodu *úsměv* Můžete se těšit na modely od slečny Sirael, která mi se svým svolením některé poskytla.

L: Koľko druhov oblečenia môžeme v nej očakávať a aké druhy? :) (oj sukničky by sa veru zišli, že? :))
N:Ráda bych dodržela jako obvykle heslo: od každého trochu. Určitě ale bude víc modelů čistě pro pány a nebo pro dámy. Chtěla bych zařadit jak modely klasické (chápejte pro běžné nošení) i něco speciálnějšího a zajímavějšího.

L:Aké rôzne látky boli použité? Koľko metrov látky sa použilo? (Asi som náročná, že? :D)
N:Nepočítaně slečno nepočítaně *zasmála se* Látky jsou většinou lehké, vzdušné a pohybujeme se v luxusnější kategorii. Můžeme se tak bavit o hedvábí, saténu, atlasu a některé lemy nebo podšívky jsou brokátové. Pak ale narazíme i na klasické běžně užívané látky. Myslím, že si každý přijde na své.

L: Kúpite si niečo z vašej kolekcie? (Kto by si nekúpil?)

N:Určitě *usmála se*

Ďakujem mdm. Niam, že si našla čas a bola ochotná odpovedať na moje otázky :) A vy sa môžete tešiť na novú kolekciu a iba šetriť a šetriť...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nemůžu se dočkat na punkovou kolekci :)
Jen tak dál ;)
Henrik

Lunová řekl(a)...

Huff huff huráá!