čtvrtek 12. března 2009

Fouskova manikúra

Reportáž z Velké síně pro všechny, kdo nemohli být u toho, přináší Sophia.

7. března večer svolala Lucy žluté osazenstvo na 19 hodin do Velké síně. Felicitas donesla Fouska, který se zvědavě rozhlížel po síni, vědom si vlastní důležitosti. Konečně mělo dojít k tomu, aby splnil své poslání: poté, co jsme mu více než měsíc všemožně podstrojovali a vykrmovali ho v naší kolejce, provedeme před svědky Fouskovi manikúru a získáme drápek krysy, nacpané obilím, neboli poslední potřebnou ingredienci do lektvaru, který má prof. Consuele Zirkon navrátit její ženské tělo…
Bailla a Felicitas nabízely k tomu účelu své manikúrní sady, ale nakonec se jako nejvhodnější ukázaly kleštičky, které přinesla Vendy (viz obr.). Dále se akce zúčastnily Lucy (hlavní střihačka), Claire, Alienor a já, Sophia (hlavní fotografka).
Velká síň byla tou dobou plná studentů jiných kolejí, kteří se samozřejmě zvědavě seběhli, aby se podívali, co se to děje. Až jsem některé zevlouny musela odstrkovat dál, aby nepřekáželi: Necpěte se tolik, ať ho nestřihnou do pacičky...
Zejména zelené slečny se vyznamenaly. Známá ochránkyně žab Barbara Arianne Lecter okamžitě nabyla dojmu, že by měla hájit také krysí práva, Tydynka Flyová a Elizabeth Lextrová dokonce začaly licoměrně vykřikovat cosi o týrání a chudince zvířátku, přitom však zaútočily na Lucy sněhovými koulemi, čímž ubohého Fouska docela vyděsily.
Po zásahu Felicitas a Bailly se podařilo záškodnice odkázat do patřičných mezí, Fousek dostal rozinku a uklidnil se. Během celé „operace“ spořádal ještě jablíčko a kus sýra, stříhání nakonec ale proběhlo bez problémů (pominu-li kverulantské stížnosti zelených na nehygieničnost manipulace s krysími drápy u jídelního stolu) a krysáček ho snášel velice klidně a spokojeně (viz obr.).
Odstřižené drápky (viz obr.) jsme bezpečně uzavřely do krabičky se šroubovacím víčkem, kterou do své jezevčí taštičky uschovala odpovědná osoba – primuska Felicitas.
A už zbývalo jen pořídit památeční fotografie. Těžko říci, zda nejkrásnější úsměv patřil Fouskovi či Baille…posuďte sami.

4 komentáře:

Lucy řekl(a)...

Pekne :-D, prečo vyzeram na tej fotke divne? :D

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Proč divně? Myslím, že Ti to s kleštičkami a myší maskou docela sluší :D
Jen jsem musela kouzlem vymazat tu svíčku (Jezevčí plamínek), aby se o ni Fousek nespálil.

Anonymní řekl(a)...

Jistě všichni nalehko, jenom já v kožichu :D

Bailla řekl(a)...

Já jsem nalehko pořád :D