sobota 5. listopadu 2011

10 nejčtenějších článků za období 2.10.2011 – 31.10.2011 a další zprávy z redakce

V říjnu vyšlo v Trimelovi 22 článků a pokračoval trend ze září: nejvíce nás zásobovali novopečení redaktoři, dosud neopotřebovaní a plní nadšení. 
A tak neuvěřitelných devět článků vyšlo z pera Sama Kulíka, který se sice na sklonku října vypravil na (snad měsíční) stáž do Mrazákolandu, ale i odtamtud pokračuje jako zahraniční dopisovatel ve své úžasné reportáži ze Zakázaného lesa pod názvem V doupěti švábí matky – nejzajímavější ovšem je, že ani po šesti pokračováních jsme se nedověděli, kdo nebo co ta švábí matka je. Sam zkrátka podobně jako bájná Šeherezáda ví, jak udržovat čtenáře v napětí a přilákat je k dalšímu číslu! Také Samovy postřehy Žlutého šmíráka se setkaly s nemalým čtenářským úspěchem. Velkým plus tohoto redaktora je to, že si sám (Sam) dokáže své články úžasně ilustrovat! Za zmínku stojí i Samův rozhovor se staronovou šéfredaktorkou Denního věštce, madam Anseiolou Renine Rawenclav.

Kdyby nebyl, jak již bylo zmíněno, odjel k ledu, stal by se Sam Kulík s 9 říjnovými články listopadovým nositelem
Putovního Mrzimorského Žlutého Trimela (dále MŽT). Pro neznalé: jde o trofej, která je natrvalo udělována zasloužilým redaktorům, tj. těm, kteří publikovali více než 25 článků – a na dobu jednoho měsíce pak vždy tomu, kdo v měsíci předchozím publikoval v Trimelovi nejvíce článků. Vzhledem k dočasné nepřítomnosti Sama Kulíka (který se může na Putovního MŽT těšit po svém návratu) se tedy touto trofejí bude v listopadu moci pyšnit další nová redaktorka,
Dairine von Cartage! Ta vydala během října úžasných sedm článků! V říjnu měla Putovního MŽT v držení Samantha Am Chainless, nyní ji tedy požádáme, aby prestižní hromádku Trimelů předala právě Dairine – respektive Sam Am ji vrátí kvůli řádné evidenci do kolejního kumbálu a já ji slavnostně propůjčím Dairine! Tato slečna se rozhodla věnovat zejména módní rubrice a hned se pustila do organizace soutěže Módní ikona 2011, která je otevřena všem obyvatelům hradu. O soutěžních úkolech 1. kola Módní ikony(http://trimeles.blogspot.com/2011/10/zpracovani-1-ukolu-modni-ikony.html se právě v tuto chvíli hlasuje v anketě (zde v čísle – v levém sloupci). Hlasujte do pondělka 7.11.!

Třetí z redakčních posil, Cheyenne Rivera, přinesla velice zajímavý rozhovor s Niane z Libelusie, šéfredaktorkou nebelvírského časopisu Lví Tlapou. Interview se týká především soutěže Doušek mnoholičného lektvaru, v níž nás právě Cheyenne výborně reprezentovala. Děkujeme!

Noví redaktoři tedy mají na svědomí 17 z 22 článků.

Starší členové redakce patrně využívali aktivity nováčků ke chvíli oddechu; Samantha Ulvenová přinesla zprávu o změnách v kolejních místnostech, které byly následně anulovány, takže její dokumentace rázem získala na historické hodnotě. Jedním článkem se v říjnu do Trimela zapsala druhá Samantha, Sam Am Chainless, která po několika týdenní pauze navázala na svou literární soutěž Román 2011. Příběh na pokračování získal ve čtenářském hlasování název Chodba skryté temnoty (autorkou vítězného názvu je Siny de Sorrow). Připomínám, že svou soutěžní 5. kapitolu nebo ilustraci můžete poslat rovněž do pondělka 7.11. – adresu pro odevzdání a podrobnosti najdete zde: http://trimeles.blogspot.com/2011/10/roman-na-pokracovani-je-zpet.html

A úplně na konec jsem si nechala
Safiru Jane Bardotovou, zkušenou redaktorku a organizátorku řady trimelesích soutěží. V říjnu Safira přišla s novou soutěží Matematická kouzla, která dvěma pokračováními potěšila milovníky logických hádanek (najdete v rubrice Soutěže). A pro ty, kdo dávají přednost kreativním rukodělným činnostem, zahájila Safira názorný obrázkový kurz šperkotvorby (v rubrice Studentská tvorba). Safira tímto překročila hranici 25 publikovaných článků ( k 4.11. má na kontě již 28 článků, redaktorkou je od listopadu 2010) a mně připadá to potěšení jmenovat ji
Zasloužilou redaktorkou Žlutého Trimela
s právem trvalého doživotního vlastnictví trofeje Mrzimorského Žlutého Trimela! Gratuluji ti jménem celé redakce, Safiro!
--------------------------------------------

A zde, drazí čtenáři, přináším na závěr dnešní zprávy z redakce

přehled čtenářsky nejúspěšnějších článků za měsíc říjen.

Snad jen s trochou lítosti dodám, že byste klidně mohli autory potěšit početnějšími komentáři! Za vaši přízeň vám ale každopádně děkujeme a doufáme, že Žlutého Trimela budete pravidelně sledovat i nadále.


1. MÓDNÍ IKONA 2011 - Zadání 1. úkolu (autor: Dairine von Cartage)
18.10.2011, Počet komentářů: 12, 183 přečtení

2. MÓDNÍ IKONA 2011 (autor: Dairine von Cartage)
5.10.2011, 135 přečtení

3. Změna kolejní místnost - co to? (autor: Samantha Ulvenová)
8.10.2011, Počet komentářů: 3, 112 přečtení

4. Matematická kouzla (autor: Safira Jane Bardotová)
22.10.2011, Počet komentářů: 6, 109 přečtení

5. Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 1 (autor: Samslav Kulík)
5.10.2011, Počet komentářů: 8, 97 přečtení

6. Rozhovor s novou šéfredaktorkou DV (autor: Samslav Kulík)
16.10.2011, Počet komentářů: 2, 89 přečtení

7. Studentská móda pod lupou kritiky (autor: Dairine von Cartage)
3.10.2011, 69 přečtení

8. Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 2 (autor: Samslav Kulík)
9.10.2011, Počet komentářů: 6, 60 přečtení

9. Žlutý šmírák 1 – tajemství nebelvírského úspěchu (autor: Samslav Kulík)
3.10.2011, 1 komentář, 60 přečtení

10. Žlutý šmírák 2 – magnet na ženy (autor: Samslav Kulík)
4.10.2011, 55 přečtení

Sophia Glis Glisová, šéfradaktorka Žlutého Trimela

Žádné komentáře: