pondělí 14. března 2011

Chaos na hradě


Troufám si říci, že náš hrad zachvátil chaos... Začalo to vytopenou umývárnou, pokračovalo smazáním dvou spolků, dále stávkou šotků a skončilo to mulťáctvím. Co na to říct? (Zamýšlí se Ciline Flameová, studentka 1. ročníku)

Vezmeme si to popořadě... Dívčí umývárna se zaplnila vodou a Uršula vytopila půlku hradu, studenti a profesoři naběhli a tahali a tahali věci z Hannibalova jezera. Mrkla jsem do Godrikova dolu a v jezeře stále plave 24 věcí - kde jsou všichni ti studentíci, všechen ten elán, se kterým jsme promokali na kost? A věci stále plavou...

Jednoho krásného dne koukám na spolky a co nevidím? Nevidím Skrývanku pod Magnólií a říkám si, co se asi tak mohlo stát? Vysvětlení se mi dostalo ve VS - Skrývanka nezaplatila poplatek za vedení spolku, a tak ji smazali. Zanedlouho ji následoval také spolek Lumfluxo pictus, troufám si tvrdit ze stejného důvodu. Kde jsou ti lidé, kteří se o spolky starali? Jejich členové? Já vám to povím... ženou se za body. Na hradě jsem vyslechla, že takové bodohrotičství tu ještě nebylo. Neměli bychom si tu spíš užívat a ne dělat půl dne soutěže? Jedna dobrá zpráva tu ale je - doslechla jsem se, že Skrývanku chtějí obnovit, jen shánějí galeonky na zaplacení. Ale pokračujem ve výčtu událostí...

Jedno nedávné krásné odpoledne koukám na soutěže a vypisuji si ty, které udělám - pár kreslících. Nakreslím obrázky, nahraju do počítače, mrknu na soutěže... a co nevidím?! Novinovými písenky je tam napsáno: ,,Stávka" a pod tím naškrábáno: ,,Máte, co jste chtěli" Koukám následně na úvodku. Tam zjišťuji, že soutěžní šotci odvlekli madam Elizu, Petulu a Niam. Jejich prostřednictvím nám vzkázali, že jsou unaveni, a proto stávkují na dobu neurčitou. Studenti si prý stěžovali na přebytek soutěží končících v jeden den - a teď si stěžují, že soutěže nejsou, že oni si nestěžovali. Já se tohoto dění snažím zdržet a moc se do toho neplést. A nakonec to vyvrcholilo...

Dnes se na úvodce objevila zpráva o smazání  Majdule Hafily a studentky Alexandry Petrovy. Všichni se ptali, jak to, že mohla být zároveň studentkou i zaměstnancem...? To je jednoduché! Prostě se znovu registrovala.
A v tom okamžiku Zmijozelu ubylo asi dva tisíce bodů. Jak to? Spolu se smazanou studentkou se odečetly také body.

Abych to shrnula - na hradě se rozmáhají nepokoje...  Jaký je váš názor?
Ciline Flameová

10 komentářů:

NaSaŠí Jackson řekl(a)...

názor?? upířííí :D :D

Ciline řekl(a)...

Sušino, to je fakt... To jsem zapomněla napsat... =oD

Anonymní řekl(a)...

Ti lidé, kteří vedou spolek, se ani tak neženou za body jako že se chtějí maximálně věnovat své koleji a časopisu. ;) Ono to fakt není tak lehké jak se to zdá, když k tomu máte ještě nějakou tu funkci a práci jinde. Kdo si jednou nezkusí spolek vést, tak si to nedokáže představit.
Katelyn

Nicholas řekl(a)...

a kde se stala chyba? a v čem?

Anonymní řekl(a)...

Tenhle článek má určitě něco do sebe, jenže ze všeho toho se stala neřízená střela apokud jí nezastavíme společně, nezastavíme ji nikdo. Tak doufám, že se poučíme a přece jen se dokážeme sjednotit. Hezký článek :)

Morgan

Ciline řekl(a)...

Děkuji všem za komentáře =o) Asi jak řekla Morgan... Problém je, že ne všem záleží na škole jako kolektivu - toto si aspoň myslím já - ne, že bych chtěla někoho shazovat, ale myslím si, že bychom tu měli být hlavně z radosti a ne z ,,povinnosti" nasbírat co nejvíce bodů. Je to sice faj, ale k čemu nám to je?

Anonymní řekl(a)...

Mě včera napadlo jedno řešení. Proč by soutěže nemohly být pouze za peníze? Body se sbírají ve výuce a v seminářích a soutěžemi by se sbíraly zase jen peníze. Vyřešilo by to bodohrotičství (alespoň částečně) a rozhodně by to pozvedlo morálku a akčnost na hradě. Co vy na to?

Saf

Ciline řekl(a)...

Saf, nemyslím si, že by to byl dobrý nápad... =o/ Protože spousta lidí mám jeden, či dva předměty a k tomu si dělají soutěže. A soutěže dělají ať už z bodohrotičství nebo z radosti, ale úkoly prostě musíš udělat nebo omluvit, protože nevím ja ostatní, ale já si jej radši omluvím než dostat Trolla ;o) Prakticky vzato je to se soutěžemi stejné, ale pocitově je to úplně odlišné. V úkoech máš jakousi povinnost, což podle mě u soutěží není.
Nevím, jestli jsem to vyjádřila dost dobře, ale toto si myslím já =o)

Anonymní řekl(a)...

Tak Lumfluxo byl smazaný v sobotu, no... A můžu za to samozřejmě já. Protože jsem byla v mrazáku a z toho se těžko platí poplatky. Ještě těžší to je, když se z něj člověk dostane den po termínu placení... :(

Bilkis

Ciline řekl(a)...

Bilkis, tak v tomhle případě za to až tak nemůžeš... =o)