úterý 28. září 2010

Jak se stát Zasloužilým redaktorem Žlutého Trimela? A jak publikovat, když (ještě) nejste členy redakce?

Milí stálí i občasní čtenáři, milí stálí i příležitostní přispěvatelé!


Pro vás všechny tu mám jednu novinku: právě byly vyrobeny zcela speciální odměny pro zasloužilé redaktory. Nepřehlédnutelná hromádka jasně žlutých časopisů se v rukou svého nositele opravdu skvěle vyjímá a skutečně sluší. Jako úplně první jsem tuto cennou trofej od koleje dostala já jako šéfredaktorka, čehož si ohromně vážím!
Nositelem čestného titulu Zasloužilý redaktor Žlutého Trimela se stane redaktor, který vydal nejméně 25 článků. Zatím byl titul udělen Lucy Koralce, která je oporou Trimela již od jeho „znovuzaložení“ v únoru 2009. Od té doby, pokud dobře počítám, má na svém kontě 47 článků, možná i více. Dosud ale neměla viditelný odznak této své redaktorské hodnosti. Nyní tedy konečně dostává Mrzimorského Žlutého Trimela!
Další nepřehlédnutelnou postavou v redakci je Vicky Charmant, která začala pro Žlutého Trimela psát už jako nezařazený nováček v červenci 2009. A jak tak počítám, publikovala od té doby právě 25 článků, a tak i ona se stává zasloužilou redaktorkou a v pořadí třetí držitelkou Mrzimorského Žlutého Trimela!
Gratuluji a děkuji za dosavadní i budoucí skvělou spolupráci!

Kdo bude další?

K 28.9. 2010 jsou členy redakce:
Sophia Glis Glisová (šéfredaktorka)
Alanise Olien Harlin (redaktorka)
Felicitas Frobisherová (emeritní redaktorka na odpočinku)
Lucy Koralka (zasloužilá redaktorka)
Nicol Nash Orchidis (nová redaktorka).
Nicholas McElen (redaktor a korektor)
Samantha Ulvenová (nová redaktorka)
Selena Enail Smithová (redaktorka)
Vicky Charmant (zasloužilá redaktorka)

Chtěla bych poprosit všechny redaktory, kteří dosud nejsou Zasloužilí, aby si spočítali, kolik článků dosud (za celou dobu svého působení) publikovali – přece jenom mi ušetří hodně času, pokud to nebudu muset přepočítávat sama. Takže mi to prosím napište a já si to pak dále již budu sledovat.

Redaktorem se může stát každý mrzimorský student, který rád a zajímavě píše a pokud možno slušně ovládá pravopis (i když samozřejmě, pokud bude článek opravdu obsahově kvalitní, naši korektoři nějakou tu chybu opraví). Zájemce o přijetí pošle do redakčního e-sovince (trimeles@gmail.com) uchazečský článek a pokud je jmenován redaktorem, dostane vlastní redaktorský stůl a má pak povinnost publikovat minimálně jeden článek do měsíce.

Samozřejmě ale uvítáme také občasné nebo i zcela jednorázové dopisovatele, publikovat u nás mohou i autoři „bez mrzimorské příslušnosti“.
Standardně je vyplácen honorář 5-8 srpců za článek (podle délky a kvality). Článek by měl mít rozsah alespoň 4 palce a rozhodně jsou vítány obrázky – posílejte je prosím e-sovou zvlášť jako přílohu. Pokud je obrázek zdařile vlastnoručně nakreslen, můžete dostat vyšší odměnu.
Mrzimorští od 1.9. získávají za příspěvky do časopisu také „body“ do kolejní soutěže (viz vývěska).

O čem můžete psát?
V zásadě o čemkoli, co by mohlo ostatní kouzelníky zajímat, ale vodítkem by vám mohly být naše rubriky. Některé už dlouho postrádají nové příspěvky, ačkoli jsou opravdu užitečné, jako např. Zdravotní okénko. Chybí nám v současnosti také sportovní a hudební redaktoři. Pokud byste ale měli nápad na docela nové téma, je možné založit si i vlastní rubriku – pochopitelně ne že do ní napíšete jeden článek a pak už nikdy nic!
Vítáno je aktuální zpravodajství a komentáře ke kolejnímu i celoškolnímu dění, čtenářsky přitažlivé jsou určitě rozhovory se zajímavými osobnostmi.

A nyní vyhlašuji zcela speciální soutěž: Kdo napíše do Žlutého Trimela nejvíce článků v měsíci, stane se na dobu následujícího 1 měsíce držitelem putovního Mrzimorského Žlutého Trimela. Týká se to samozřejmě pouze autorů (ať už členů či nečlenů redakce!), kteří dosud nejsou zasloužilými redaktory – ti mají svou čestnou hromádku Žlutých Trimelů již natrvalo.
Za měsíc září se nositelkou tohoto vyznamenání stává nová posila redakce: Samantha Ulvenová s 5 články! Samantha se tedy po celý říjen bude moci pyšnit nejnovější kolejní odměnou. Na konci října ji předá někomu dalšímu. Můžete to být i vy!
Sophia Glis Glisová, šéfradaktorka

Žádné komentáře: