čtvrtek 10. září 2009

Nový román: vymyslete pro něj název!

Napište své vlastní pokračování.
Milí čtenáři,
Na moji výzvu, směrovanou ke všem nadějným a možná i dosud utajeným spisovatelům, zareagovala zatím jediná odvážná autorka. Je to naše nová mrzimorská i redakční posila Vicky Charmant. Proto tentokrát nebude žádné hlasování:) Věřím, že vás její úvodní kapitola zaujme a že dostanete chuť se do společného spisování také zapojit!



1. kapitola: To jsou Niedelsonovi
Vicky Charmant
Dvojčata Warick a Ondina Niedelsonovi nastoupili do Bradavického expresu. Oba se na svůj “nový život“ nesmírně těšili. Našli si volné kupé a pohodlně se usadili. Oba mlčeli, což bylo velmi nezvyklé. Stále si měli co říct. Teď se ale oba oddávali svým myšlenkám. Jejich rodina se těšila všeobecně velké úctě. Už třeba jen proto, že všichni z této rodiny studovali v Mrzimoru – stalo se to u nich tradicí. I Warick a Ondina doufali, že se dostanou právě tam. Ani jeden z nich si neuměl představit, že by ho Moudrý klobouk zařadil někam jinam.
Než mohli přemýšlet dál, upoutala jejich pozornost nesmělá dívka v trochu už obnošeném hábitu.
„Ahoj, nikde už není místo, můžu ještě k vám?“
„Ale jistě,“ odvětila Ondina a prohlížela si neznámou. „Ty budeš asi taky nová, že jo? Já jsem Ondina a tohle je můj bratr Warick,“ ukázala na bratra, který zahučel něco v tom smyslu jako ahoj.
Dívka se posadila, způsobně podala ruku Ondině a řekla: „Já jsem Vanessa a jsem taky nová.“ Poté vytáhla z kapsy svého hábitu sáček s Bertíkovými fazolkami tisíckrát jinak.
„Vemte si taky.“ Z Vanessy se vyklubalo velmi přátelské a upovídané děvče. Na rozdíl od Ondiny a Waricka disponovala s obrovským příbuzenstvem. Tím se i vysvětloval její hábit. Dvojčata na to nic neříkala.
Když došla řeč na to, kam by je měl klobouk poslat, Vanessa zaváhala.
„No u nás je to dost složité. Maminka studovala Nebelvír, táta Zmijozel. Můj nejstarší bratr byl zařazen do Havraspáru, mladší do Zmijozelu a moje sestra Mercedes je odteď nebelvírská prefektka,“ pyšně se usmála.
„Aha,“ usmála se Ondina a v duchu trochu doufala, že by se s Vanessou mohly dostat do stejné koleje – do Mrzimoru.
Cesta ubíhala hrozným tempem, vlak chvilkami zpomaloval, chvílemi zase zrychloval.
Když se blížili ke konci, přišla za nimi jakási starší dívka: „Ahoj, já jsem Emma, vy budete noví, že?“ Vanessa i dvojčata němě přikývla.
„Ničeho se nebojte, až vlak zastaví,“ podívala se na hodinky, „a zastaví za chvíli, tak se seřaďte před vlakem. Na prváky tam čeká školník, takový menší pán s dlouhým kabátem,“ vysvětlila jim. „Hodně štěstí,“ usmála se a běžela dál. Hábit za ní vlál.
Emma měla pravdu, vlak začal brzdit, až zastavil úplně. Warick se chtěl hned dostat ven, ale Vanessa ho moudře zastavila. Vlak se opravdu po minutě vyprázdnil a oni měli volný prostor. Vanessa vystoupila první. Warick chytnul sestru ochranitelsky za ruku a společně vyšli vstříc svému osudu…



Takže zatím tady máme tyto postavy:
Ondina Niedelsonová – jedenáctiletá dívka z tradičně mrzimorské kouzelnické rodiny
Warick Niedelson – její bratr – dvojče. Oba právě nastupují do Bradavické školy čar a kouzel. Vanessa – příjmení zatím neznáme; jedenáctiletá dívka, se kterou se sourozenci setkali ve vlaku. Má v Bradavicích tři starší sourozence, každý je v jiné koleji, její sestra Mercedes je prefektkou Nebelvíru.
Emma – příjmení ani další podrobnosti zatím neznáme; starší bradavická studentka
A ještě byl zmíněn bradavický školník – „menší pán s dlouhým kabátem“. Bude v příběhu nějak důležitý?

Jaké budou další osudy těchto postav?Do které koleje budou Ondina, Warick a Vanessa zařazeni? Budou sourozenci spolu ve stejné koleji? Skamarádí se s Vanessou? S kým se ještě seznámí? Čeká je nějaké dobrodružství nebo dokonce nebezpečí?
To všechno máte ve svých rukou nyní vy, naši čtenáři. Máte týden na vytvoření pokračování tohoto nového příběhu – měli byste v něm použít postavy, které jsme poznali v první kapitole, ale jinak je všechno jen a jen na vás. Rozsah bych si představovala tak kolem jedné stránky A4.
Svou vlastní a zcela originální 2. kapitolu
můžete poslat do redakce Žlutého Trimela až do příštího čtvrtka – 23:59 17.9. 2009. Nezapomeňte svou kapitolu opatřit také nějakým trefným názvem! Otiskneme všechny doručené soutěžní kapitoly (bez jmen autorů, ta budou zveřejněna až po skončení hlasování) a pomocí čtenářského hlasování vybereme jednu, na kterou pak navážeme kapitolou třetí.
Všichni účastníci dostanou malý dárek, autor vítězné kapitoly v příslušném kole se pak vždy může těšit na dáreček větší:)
Do stejného data (17.9.) posílejte také své návrhy, jak by se měl tento nový román jmenovat. Také vítězný název vybereme čtenářským hlasováním.

Na vaše spisovatelské počiny se těší Sophia Glis Glisová

P.S. Určitě taky bude dobré, když své názory na úvodní i další kapitoly vyjádříte v komentářích – pro autory je přínosná pochvala i kritika (avšak citlivou formou podaná:))

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Zajímavý začátek! :o)
Když budou nápady a čas, tak bych se také mohla zapojit do psaní pokračování... ;)

Alanise :) řekl(a)...

Pěkné, pěkné :)
Hezky to začíná.. Asi něco taky napíšu :) Kdyžtak se to nikomu nebude líbit, no a co :D

Teodorik řekl(a)...

Dobrý začátek

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Moc se na všechny pokračování těším a doufám, že si s novým románem užijeme spoustu zábavy i napětí:)

Anonymní řekl(a)...

Díky za pochvalu i já se hrozně těším, co (zatím) s mými postavami uděláte dál. :))

Anonymní řekl(a)...

Ten článek je moc hezký moc se mi líbí. Já se v něm trochu vidím bude to tím že jsem sama nováček i ti co jedou tím vlakem se jim honí spousty otázek co bude se dít dál co je čeká hezkého dobrodružného
to vše prožívám i já jako nováček.:-DD
Jaromira Drakenová